Diferența între a iubi pe cineva și a fi îndrăgostit

Dragostea adevărată nu apare imediat, ci trece printr-un proces de creștere. Se dezvoltă după ce partenerii trec peste obstacole și momente frumoase petrecute împreună, când suferă unul pe umărul celuilalt, când râd împreună.
Ai iubi pe cineva și a fi îndrăgostit sunt două noțiuni diferite, deși sentimentele pot părea similare. Există diferențe majore. De multe ori, oamenii nu sunt capabili să facă diferența între iubirea adevărată și îndrăgostit. Acest lucru poate duce la confuzii de ambele părți. Iată cum îți poți da seama cum poți diferenția cele două noțiuni!

Cum să faci diferența între a iubi pe cineva și a fi îndrăgostit?

1. Iubirea unei persoane reprezintă o alegere

A fi îndrăgostit de cineva este, în mare parte, o acțiune involuntară.
Când iubești pe cineva, faci efortul conștient de a continua să-l iubești, cum ar fi familia cu care nu te înțelegi întotdeauna bine sau cel mai bun prieten de la birou cu care te înțelegi bine dar te mai și cerți. Acestea sunt genurile de oameni pe care alegi să-i iubești în continuare. Când te îndrăgostești, nu prea ai de ales. Ne îndrăgostim de oamenii la care nu ne așteptăm să fie în viața noastră de multe ori, deoarece iubirea nu este o alegere.

2. O pui pe primul loc pe cea de care ești îndrăgostit

Atunci când iubești o persoană, îți dorești ca aceasta să se descurce și vrei să aibă parte de tot binele din lume.
Cu toate acestea, atunci când ești îndrăgostit de cineva, înseamnă că faci tot ce îți stă în putere pentru a ajuta acea persoană să reușească. O pui pe primul loc și o ajuți să-și atingă obiectivele. De obicei, dacă sentimentele sunt reciproce, acest lucru se echilibrează. Când ești dispus să pui fericirea altuia înaintea ta, iei parte la fenomenul cunoscut sub numele de iubire. Ești pregătit să faci sacrificii pentru o altă persoană, sacrificii pe care nu le-ai face pentru cel mai bun prieten sau pentru cineva pe care pur și simplu îl iubești.

3.
Sentimentele pe care le simți când te îndrăgostești pot dura pentru totdeauna


Iubim mulți oameni diferiți în viața noastră și, de obicei, acea dragoste tinde să se estompeze. Ne iubim cei mai buni prieteni din liceu, dar pe măsură ce anii trec, ajungem doar să ținem la ei. Atunci când te îndrăgostești de cineva, s-ar putea să nu dureze mult, deoarece pot exista sentimente de obsesie sau o dorință arzătoare la bază. Prin urmare, iubirea este un lucru care poate dispărea, dar a fi îndrăgostit este permanent.
Chiar dacă persoanele acelea nu mai sunt în viața noastră, putem să evocăm sentimentul de iubire. Când suntem îndrăgostiți de cineva, o ceartă nu face sentimentele să dispară.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod