Diferența dintre dragoste și frica de singurătate

Multe cupluri nu știu să facă diferența dintre dragoste și frica de singurătate. Din cauza aceasta, partenerii aleg să rămână împreună din motivele greșite.
Cum se poate transforma dragostea unui cuplu într-o situație pe care ambii parteneri își doresc să o evite? Și care este rutina tuturor cuplurilor care știu să-și păstreze dragostea? Acești factori diferă de la relație la relație și de la persoană la persoană. Însă există câteva semne care îți pot indica faptul că nu ești îndrăgostită, ci doar dependentă de relația ta.

4 diferențe dintre dragoste și frica de singurătate


1. Nu te simți iubită mereu, ci doar după o ceartă.


Dacă trăiești doar pentru îmbrățișările și împăcările dintr-o relație, înseamnă că nu ai descoperit dragostea adevărată. Înseamnă că te-ai blocat într-un cerc toxic.
Atunci când ești într-o relație plină de iubire, te vei simți iubită tot timpul, nu doar după ce partenerul te-a rănit și încearcă să rezolve problemele. 

2. Descrii relația ca fiind pasională, nu stabilă.


Acesta este unul dintre cele mai cunoscute semne întâlnit la persoanele care sunt dependente de dramă și cărora le este frică de singurătate. Certurile nu sunt pasionale. Certurile reprezintă adesea un abuz emoțional, care nu este sănătos. Nu este normal să țipi în mod constant la persoanele pe care le iubești.
De fapt, nu ar trebui să țipi niciodată la persoana pe care o iubești. Iubirea adevărată este dificilă, dar îți oferă stabilitate. 

3. Simți că mergi pe coji de ouă.


Se poate să ai fluturi în stomac. Însă se poate să ți se pară că ai fluturi în stomac, dar, de fapt, să te confrunți cu momente de anxietate. Atunci când nu știi ce așteptări să ai de la o persoană, probabil că vei simți că mergi pe coji de ouă pe toată durata relației. Și-ți este frică să te desparți, pentru că nu vrei să fii singură.
Acest tip de viață poate provoca dependență, iar persoanele imprevizibile te pot manipula cu ușurință. Viața este prea scurtă pentru a avea o bază instabilă. 

4. Nu vrei să fii în relația actuală, dar simți că ai muri fără ea.


Atunci când ești dependent de o persoană este ca și cum ai fi dependent de un drog. Știi că relația îți distruge viața și te împiedică să-ți atingi potențialul maxim din viață. Dar chiar și gândul de a fi singură îți dă o stare de anxietate. Atunci când ești dependentă de un lucru, simți că nu poți trăi fără acel lucru, chiar dacă este toxic.
Atunci când ești într-o relație toxică, te gândești că nu poți trăi fără acea persoană, chiar dacă te rănește. Relațiile sănătoase nu au la bază frica. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod