Diferența dintre atașament și iubirea adevărată. Încetează să le mai confunzi!

Dacă ești într-o relație, nu înseamnă neapărat că o iubești pe cealaltă persoană. Însă se întâmplă să ne placă de cineva, să începem să ieșim și să ni se pară că avem o relație fericită.
Însă cum putem să ne dăm seama care este diferența dintre atașament și iubirea adevărată?

Care sunt diferențele dintre atașament și iubirea adevărată?

Vrem să experimentăm acea iubire care ne va schimba viața pentru totdeauna. Acea pasiune care face ca toate lucrurile rele să dispară. Însă iată la ce diferențe trebuie să fii atent când vine vorba despre atașament și iubirea adevărată!

1. Dragostea este eliberatoare, atașamentul controlează


Dragostea adevărată este despre libertate, despre libertatea de a fi cine ești cu adevărat, fără teama că celălalt ar putea să te judece. În cazul atașamentului, avem tendința de a face alegerile pentru partenerul nostru și de a încerca să-i conducem viața.

2. Dragostea este altruistă, atașamentul este egoist


Probabul că aceasta este diferența majoră dintre atașament și iubirea adevărată. Când cea din urmă nu există, avem tendința de a pune propriile sentimente și bunăstarea peste cele ale partenerului.
Iar această perspectivă cauzează probleme și sfârșitul multor relații.

3. Iubirea adevărată este veșnică, atașamentul este trecător


Dragostea poate exista chiar și după ce o relație ajunge la sfârșit sau în ciuda problemelor cu care s-a confruntat un cuplu. Nu se stinge doar pentru că cealaltă persoană nu mai vrea să se implice. Atașamentul dispare repede în momentul în care îți dai seama că nu ai fost îndrăgostit niciodată.

4. Dragostea reduce orgoliul, atașamentul îl stimulează


Dragostea nu are nimic de-a face cu orgoliul. Din contră, atunci când suntem îndrăgostiți, devenim mai empatici și mai înțelegători cu persoana cealaltă și cu lumea din jurul nostru.
Din păcate, multe relații se construiesc pe stimularea orgoliului, însă nu așa funcționează dragostea. În plus, dragostea este corelată și cu iertarea, iar persoanele orgolioase rar pot fi convinse că au greșit și că ele sunt cele care ar trebui să își ceară iertare.

Iar când observăm aceste lucruri care sunt trăsături ale atașamentului, încercăm să căutăm următoarea persoană care ar putea să ne facă să simțim dragostea. Este ca un cerc care nu se întrerupe niciodată. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod