Descoperirea aventurii

Descoperirea unei aventuri este una dintre cele mai dificile si mai traumatizante experiente cu care un cuplu poate sa se confrunte. Indiferent daca ati avut anumite suspiciuni...
Descoperirea unei aventuri este una dintre cele mai dificile si mai traumatizante experiente cu care un cuplu poate sa se confrunte. Indiferent daca ati avut anumite suspiciuni ca partenerul va insala sau daca ati fost chiar dumneavoastra cel implicat intr-o aventura si ati dorit sa marturisiti acest lucru, poate fi extrem de dificil sa rezistati furtunilor emotionale care urmeaza, de obicei, dupa ce afla toate cele trei parti implicate.

Majoritatea aventurilor nu sunt descoperite la modul dramatic in care au tendinta sa o arate personajele prezentate in serialele melodramatice. Pentru un cuplu obisnuit, descoperirea sau marturisirea unei aventuri are loc, de obicei, in cele mai pamantene conjuncturi - stand la masa, in pat sau chiar alaturi de prieteni. Uneori, aventura este descoperita de partenerul fidel atunci cand este singur, alteori cand se afla alaturi de partenerul infidel sau de altcineva. Oricum ar fi, in concluzie, aceasta este o experienta dureroasa si nefericita.

Iata cele mai intalnite cai prin care puteti afla despre o aventura...

Gasiti indicii care sa va conduca la ideea ca are loc o aventura

Nu este ceva neobisnuit ca unul dintre parteneri sa spuna la sedinta de consiliere ca a aflat despre aventura descoperind "indiciile" lasate de celalalt. Acestea pot lua o multime de forme. Foarte frecvente sunt biletele la anumite evenimente si chitantele de plata a meselor servite in diverse localuri. Sertare incuiate (inainte permanent descuiate), prezervative descoperite in buzunar sau in torpedoul masinii, precum si scrisorile si vederile de la amant sunt, de asemenea, mijloace prin care partenerul care nu banuia nimic afla de aventura.

Uneori, puteti sa cautati acest gen de indicii, deoarece banuiti ca partenerul va insala sau l-ati surprins facand anumite lucruri - de exemplu, punandu-si rufele la spalat in masina sau cautand un timbru in servieta. Poate parea surprinzator, dar partenerul necredincios poate lasa aceste indicii in mod deliberat. Nu vreau sa intelegeti ca le "planteaza" special pentru a va comunica ce s-a intamplat (desi exista si oameni care au facut acest lucru), dar ca - poate inconstient - vrea ca aventura sa fie dezvaluita, insa ii este teama sa marturiseasca deschis.

A lasa indicii pentru a fi gasite este un mod de a pune responsabilitatea discutiei despre aventura in spatele partenerului care a facut descoperirea. In general, nu acesta este modul cel mai indicat pentru a da in vileag o aventura. Ca rezultat, persoana care are aventura nu-si asuma responsabilitatea, pasandu-i-o celui care este, probabil, cel mai putin pregatit sa faca fata situatiei - partenerul fidel. Rezultatul acestei actiuni este un blocaj de comunicare, atat de putin necesar in aceste momente. Sentimentele pe care le-ati putea trai daca ati descoperi o aventura in aceste circumstante

Daca nu va asteptati sa gasiti indicii ale unei aventuri, este foarte probabil sa fiti socati, in aceasta expresie incluzand si manifestarea fizica a acestui sentiment. Atunci cand realizati pentru prima data ca tineti in mana o scrisoare de dragoste adresata de partenerul dumneavoastra infidel amantului, va puteti simti ametiti sau bolnavi.

Daca indiciile nu sunt atat de bine definite - cum ar fi o bucata de hartie care arata plata prin cartea de credit catre un restaurant necunoscut - puteti sa incepeti sa cautati mental un raspuns. Cautarea unei explicatii este de inteles, din cauza implicatiilor pe termen lung ale unei aventuri. Veti realiza ca mintea dumneavoastra trece de la dorinta de a crede ca ati interpretat gresit la nevoia de a afla cu certitudine daca e vorba de o aventura.

Poate ca veti dori sa discutati imediat cu partenerul aceste probleme sau poate ca veti fierbe in nesiguranta zile intregi. Toate aceste reactii sunt complet normale.

Ati aflat despre aventura de la altii

Dintre toate modurile in care puteti afla despre aventura, acesta este, probabil, cel mai stanjenitor. Un prieten v-ar putea spune ce se intampla, pentru ca a descoperit aventura si simte ca este corect sa va instiinteze. Daca el este singurul care stie, va puteti simti mai putin penibil decat daca ati fi ultimii care afla, dupa ce toti ceilalti cu care lucrati sau care va cunosc au inteles acest lucru cu mult timp in urma.

De obicei, oamenii ii spun celui inselat despre aventura in care este implicat partenerul sau avand la baza intentii bune - poate pentru ca se pun ei in locul acestuia. Din pacate, bunele intentii va pot impinge sa-i luati apararea partenerului, atunci cand nu mai ganditi limpede. Va puteti simti obligat sa explicati comportamentul partenerului, in timp ce va luptati sa credeti ceea ce ati auzit.

Uneori, s-ar putea sa nu fiti instiintati in mod direct. Persoana care va spune poate sa va lase un mesaj anonim pe telefon sau sa va scrie o scrisoare anonima. Desi se presupune ca ar fi de ajutor, acest mod de instiintare va poate lasa o multime de portite pentru a considera mesajul sau scrisoarea o "greseala" sau pentru a va ingrijora in legatura cu ele, in timp ce va ganditi cum ati putea discuta cu partenerul despre aceasta problema.

In mod ocazional, acest tip de scrisoare anonima este una de razbunare si poate fi trimisa de cineva care va poarta pica, dumneavoastra sau partenerului de cuplu. Desi se prea poate ca nici o aventura sa nu fi avut loc, experienta va poate da o stare de tulburare si anxietate in legatura cu ce s-a intamplat. Sentimentele pe care le-ati putea trai daca ati descoperi o aventura in aceste circumstante.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod