Depresia şi viaţa de cuplu. Cum vă afectează relaţiile sexuale

Bolile cronice pot aduce energii negative într-o relaţie sau, dimpotrivă, îi pot arăta adevărata profunzime şi frumuseţe. Studiile arată că 40% dintre adulţii care trăiesc lângă o persoană depresivă, ajung să sufere ei înşişi de depresie, explica J. Raymond DePaulo, doctor la Johns Hopkins School of Medicine. Platforma online www.depresiv.ro are scopul de a atrage atenţia asupra modului în care se manifestă depresia şi căile prin care poate fi tratată.

Într-o relaţie în care un partener suferă de depresie, ambii parteneri se vor simţi la un moment dat vinovaţi pentru situaţia prin care trec. Persoana depresivă va regreta faptul că îl face pe celălalt să treacă prin problemele sale, iar celălalt partener se va întreba dacă a greşit cu ceva şi cum poate fi de ajutor. Ambii parteneri trebuie să depună un efort constant pentru că relaţia lor să reziste şi pentru că vieţile lor să se îmbunătăţească.

Tratamentul depresiei înseamnă mult mai mult decât administrarea medicamentelor potrivite. Deoarece depresia poate fi cauzată de factori fizici, emoţionali şi sociali, un plan complet de tratament trebuie să ia în considerare toate aceste probleme. În tratarea depresiei este extrem de important sprijinul pe care îl primim din partea celor din jur, fie că este vorba de familie, prieteni, un grup de suport sau partenerul de viaţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod