Definiția dragostei: Când e iubire și când nu

Iubirea necondiționată chiar există și nu este doar un mit. Însă aceasta este înțeleasă doar în momentul în care încercăm să analizăm ce este dragostea condiționată.
Mulți oameni pretind că știu care este definiția dragostei, însă iată când poți să spui că e iubire și când nu!

Care este definiția dragostei?

Iubirea condiționată (te aștepți la o recompensă pentru fiecare acțiune a ta)


Ai fost într-o relație în care te așteptai să primești ceva pentru fiecare contribuție emoțională sau materială pe care o aduceai? Aceasta este văzută ca un proces de a da și de a primi, cât timp fiecare partener este satisfăcut, iar relația continuă și aduce sentimente de împlinire ambelor persoane dintr-o relație. Iar iubirea condiționată are parte și de o emoție total opusă - ura.
În momentul în care unul dintre parteneri începe să nu mai dea sau să mai primească la fel cum era stabilit echilibrul inițial, dragostea poate muri sau se poate transforma în ură. Fiecare individ se simte ca un zeu și îl controlează pe celălalt atunci când este rândul său să primească sau să dea, însă nu există nimic mai mult decât satisfacția reciprocă. Nu căuta pe cineva cu care să împarți tot ce ai, ci pe cineva care să te completeze. Aceasta este dragostea condiționată. 

Iubirea necondiționată (accepți persoana cu totul)


Dragostea necondiționată este deseori interpretată greșit de mulți oameni. Aceștia folosesc acest lucru ca un motiv greșit pentru a continua o relație nefavorabilă sau pur și simplu vor să convingă pe cineva să rămână alături de ei.
Chiar și atunci când nu sunt siguri despre ce este vorba, o consideră un ideal pe care îl caută și sunt de părere că îi pot iubi pe partenerii lor înainte de a se iubi pe sine. Unii merg atât de departe încât să spună că iubesc necondiționat pentru că au o credință specială. Însă aceasta este o perspectivă greșită. Cu toate acestea, care este definiția dragostei?

Nu este vorba despre a iubi o persoană chiar dacă se poartă urât cu tine, ci despre a iubi o persoană orice dificultăți ți-ar pune viața în cale.
Dacă examinezi aceste idei, vei înțelege că a doua trece peste orice condiție și reprezintă definiția iubirii necondiționate. Ceea ce ține cuplurile împreună nu sunt locurile pe care le-au vizitat sau lucrurile pe care le au în comun, ci răspunsurile lor atunci când există o provocare de depășit. A iubi pe cineva necondiționat nu înseamnă că nu te simți dezamăgit uneori de acțiunile sale, însă afecțiunea nu este limitată sau redusă. Dragostea necondiționată este definită de către experți ca afecțiune fără limite.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod