părinţi

De ce un copil nu-ți va salva relația

Mitul conform căruia un copil îți va face relația să devină mai puternică reprezintă un dezavantaj pentru părinții care se întreabă de ce ceartă atât de mult. Iată de ce un copil nu-ți va salva relația!
Parentingul este dificil. Iar unii oameni chiar cred că un copil îi va ajuta să rezolve problemele pe care le au în relația lor. Un studiu realizat în 2012 a analizat percepțiile părinților față de exeperiența trăită. Oamenii tind să creată că parentingul este esențial pentru o viață semnificativă și împlinită și că viața oamenilor fără copii este una mai puțin plăcută și mai izolată decât viața părinților.

Însă știința este de altă părere. Cele mai multe dovezi sugerează că oamenii se descurcă mai bine fără a avea copii.
Efectul pe care acest stres suplimentar îl are asupra relațiilor este deseori legat de o lipsă a armoniei. Este greu să te porți frumos cu cineva atunci când ai dormit doar două ore pe zi timp de câteva săptămâni. Acest lucru nu înseamnă că relația ta este defectă, ci doar că ești om. Este adevărat că relațiile supraviețuiesc, însă există nenumărate certuri sau neînțelegeri pe parcurs.

Rolurile rigide ale genurilor care vin împreună cu parentingul sunt o altă sursă de conflict.
În Australia, de exemplu, femeile tind să preia majoritatea sarcinilor de îngrijire a copiilor, în special în primele 12 luni de viață ale unui copil. Îngrijirea copiilor mici presupune zile ocupate, progres minim, joacă cu cei mici, hrănirea copilului. Iar când partenerul tău vine acasă de la serviciu, se uită la haosul din casă și te întreabă ce ai făcut toată ziua. De aici, apare conflictul. De asemenea, partenerul se poate simți dat la o parte, având în vedere că cel mic devine centrul atenției.


Restricțiile financiare reprezintă o altă problemă. Lucrurile pe care un cuplu le-ar putea lua pentru sine, cinele în oraș, filmele văzute la cinema, vacanțele în străinătate sunt puse pe plan secund, cu excepția cazului în care cuplul este foarte bogat.

În timp ce un copil nu-ți va salva relația, poate fi o experiență extraordinară, încărcată cu importanță simbolică. Marchează o etapă foarte importantă în viața unui cuplu, prin diferențierea de familiile partenerilor și crearea unei noi familii.
Prezența unui copil în viața de cuplu semnifică faptul că partenerii nu dedică totul doar reciproc, ci își iau angajamentul de a avea grijă de copilul pe care l-au adus pe lume.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod