De ce ne simtim singuri... in doi?

Am constatat ca exista si multe femei, casatorite sau cu iubiti, care se simt singure... Desi o relatie presupune intelegere, sentimente impartasite, pana la urma o viata impartita la doi, cu bune si rele, singuratatea iti poate cauza o durere atat de mare, incat, de cele mai multe ori, simti ca nu o mai poti indura, oricat l-ai iubi pe cel de langa tine
Intotdeauna am fost de parere ca singuratatea este una dintre cele mai crunte stari pe care cineva o poate simti. Si observ ca nu sunt singura persoana care este de aceasta parere, citind comentariile de la articolul Confesiunile unor femei singure...

Am constatat ca exista si multe femei, casatorite sau cu iubiti, care se simt singure... Desi o relatie presupune intelegere, sentimente impartasite, pana la urma o viata impartita la doi, cu bune si rele, singuratatea iti poate cauza o durere atat de mare, incat, de cele mai multe ori, simti ca nu o mai poti indura, oricat l-ai iubi pe cel de langa tine.    

Recunosc faptul ca am trait si eu o astfel de experienta.
Formam un cuplu de aproximativ un an, locuiam impreuna, totul parea sa mearga perfect, dar, la un moment dat, fara sa imi dau seama cand, s-a petrecut un declic si nu mi-am mai gasit locul in relatia respectiva.

Sarutatile lui din fiecare dimineata pe umarul meu nu mai trezeau in mine dorinta, discutiile pe care le aveam nu mai erau la fel si eram istovita de neputinta de a gasi acel "ceva" cu ajutorul caruia sa pot aprinde din nou flacara iubirii care, odata, a existat intre noi.      

Am inceput sa ma simt ingrozitor de singura, desi eram constienta de faptul ca el ma iubeste foarte mult.
Fara sa realizez, m-am indepartat emotional foarte mult de cel pe care, la un moment dat, il vedeam perechea mea, tatal copiilor mei. Nici el si nici eu nu am reusit sa ne regasim drumul comun, pe care sa pasim fara sa ne fie frica de ceva, vreodata.

Rutina, lipsa comunicarii, interiorizarea mea si a lui - cred ca toate au contribuit la insingurarea mea si, in cele din urma, la ruperea relatiei. Nu am mai putut indura durerea singuratatii in doi si am ales, decat sa ne chinuim, sa ne cautam drumuri separate in viata.

"Mie nu mi s-a intamplat niciodata sa ma simt singura in...
doi, desi majoritatea lucrurilor care apartin familiei sunt facute de mine. In schimb, jumatatea mea, imi reproseaza mai mereu ca m-am detasat cumva si ca se simte singur chiar si atunci cand e cu mine. Eu nu constientizez acest lucru si, sincera sa fiu, nici nu m-am gandit la asta pana cand nu mi-a reprosat el.

Atunci cand apare acest 'fenomen' al singuratatii in doi, ori incerci sa gasesti solutii, ori divortezi. Stiu ca este dur, dar daca nu poti rezolva altfel aceasta problema, divortul este solutia viabila. Intr-o relatie, ambii parteneri trebuie sa lupte ca relatia sa functioneze.
Acum cand scriu aceste randuri imi dau seama ca si la noi se cere o discutie, pe care cu siguranta o vom avea in curand"
, imi spune Ileana.
 

Comentariile 51-71 din 71

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • singuratate_in2 pe 4 Apr 2009, 16:19
    Ai dreptate,Mihaela

    M-am regasit 100% in ceeea ce ai scris.Mi-ar placea sa-ti aflu povestea. Fericire tuturor...in 2

    0
    0

  • cipi pe 4 Apr 2009, 15:55
    mda

    decat cu batai de cap mai bine ii spui adio. am tot lasat de la mine sperand sa fie mai bine dar degeaba. nu mai vreau sa o vad cum complica tot , cum tot ea se plange , reprosuri si mieuneli de fata alintata prea mult de masa. gata ! barbatii nu-s atrasi de fetele mai puternice decat ei ? prostii ! sunt satul de balivernele si tampeniile ei. din contra vreau sa fie mai sigura pe tot ceea ce face. sunt satul de aerele de fata neajutorata si te belele ce le provoaca. vreau si eu sa am liniste. liniste adevarata si relaxanta. linistea dintre noi e nelinistitoare. e o liniste dinaintea unei furtuni ! fetelor fiti tari si puternice . nu vrem neajutorate vrem o pereche, un egal al nostru.

    1
    0

  • Mihaela pe 4 Apr 2009, 01:44
    singuratate

    Oricat ai incerca sa te refugiezi in tot felul de activitati numai pt a uita ca esti singura nu poti sa nu te intristezi cand vezi doi tineri sarutandu-se in parc , cand vezi o familie iesind duminica la plimbre , cand vezi un barbat daruind o floare alesei sale, si atunci te gandesti : " Oare cu ce am gresit de nu ma pot bucura si eu de aceste " maruntisuri" ale vietii ?Oare de ce nu reusesc sa pot imparti si eu bucuria si suferinta cu cineva ? De ce nu am in bratele cui ma prabusi cand sunt extenuata ? De ce trebuie sa ma imbarbatez intruna , sa imi dau sfaturi si sa hotarasc de una singura? De ce ? De ce ? Poate pentru ca mi-e frica de un alt esec . Poate pt ca mi-am pierdut increderea in mine insami , poate ca sunt perfectionista , poate cer prea mult , si atunci sunt vinovata si , prin urmare , suport consecintele. Un lucru stiu sigur : singuratatea e ingrozitoare , oricat as face pe grozava si nu as recunoaste.

    3
    0

  • sorana10 pe 3 Apr 2009, 21:20
    singuratatea

    ce te faci cand singuratatea in doi dureaza de o viata,are cineva o solutie?

    2
    0

  • Steluta pe 3 Apr 2009, 20:15
    Greu...greu.....mda

    Toate, dar absolut toate aveti mare dreptate in ceea ce spuneti. eu am o relatie de 1 an si 3 luni si va pot spune ca in relatia asta eu sunt cea care incearca sa ofere cat mai mult, sa-l fac sa se simta bine, sa-l surprind tot timpul....etc. Dar atunci cand vezi ca tu nu ai nici macar un dram de multumire din partea lui a-pai iti vine sa te duci mancand pamantul, el lucreaza sofer la o firma de curierat iar eu la o multinationala in contabilitate, in schimb el castiga mai bine decat mine dar tot eu cheltui cel mai mult - pentru amandoi. S-a mutat la mine cat parintii nu sunt in tara, in casa la mamica da bani dar la mine nu, de ce??, pentru ca stie ca am eu si ca in fiecare dimineata isi ia pachet la el, ca seara cand el vine de la munca gaseste mancare calda, ca spal, calc........deci intr-un cuvant l-a luat pe Dumnezeu de un picior, sau mai bine zis si-a gasit fraiera. Si eu am defecte ca tot omul, si mai gresesc ca atunci cand sunt nervoasa ii spun tot ce ma deranjeaza dar am incercat si cu frumosul sa-l mai schimb un pic, dar nu prea am sanse. Nu stiu cat am sa mai rezist din moment ce el nu-mi multumeste nici macar cu un trandafir furat dintr-o gradina sau o zambila care costa doar 1 leu pentru putinul lucru care il fac pentru el. Si sincer sa va spun pe mine lucrurile materiale nu ma satisfac si multumesc cat m-ar bucura un simplu gest, o petala, orice, numai sa vad ca si eu contez pentru el......si atunci intervine SINGURATATEA, pentru ca incepi sa te saturi sa-i tot zici sau sa-i dai de inteles anumite lucruri, si deja nu mai insisti pentru ca stii si tu ca nu mai are rost....este bine sa pretuiesti persoana de langa tine, dar sa te si merite cu adevarat. Mai intai sa va iubiti pe voi, pentru ca toate sunteti frumoase, indiferent de varsta si apoi sa-l iubiti pe cel de langa voi.....cum am spus, daca merita.

    1
    0

  • Ana Karenina pe 3 Apr 2009, 19:53
    Hmm, singuratatea in doi cu urcusuri si coborasuri!

    Cred ca nu exista cuplu care sa nu treaca prin momente de genul acesta. Cel mai bun remediu este o pauza, cateva ore pe zi...sau mai bine cateva zile. Comunicarea poate ca nu va veni asa peste noapte, dar macar dorinta de a petrece timp impreuna, de a lua masa impreuna si de a face dragoste va reveni. Si va trebui intretinuta aceasta dorinta, mica pauza ne va da forta, energie si chef sa continuam adoptand o noua strategie. Asa e viata, mereu trebuie sa adoptam strategii pentru a trece cu bine peste toate, altfel primim ce ni se ofera si s-ar putea sa nu ne multumeasca. numai bine! iubiti-va mult!

    0
    0

  • hersinia pe 3 Apr 2009, 18:30
    apropo...

    spunea cineva mai sus ca "barbatii...Nu stau langa femei mai puternice ca ei"; eu o sa contrazic ideea deoarece eu insami traiesc astfel..intr-adevar sunt multe certuri pe tema aceasta, dar deocamdata merge relatia. se poate, totusi!

    0
    0

  • nepotica pe 3 Apr 2009, 18:29
    Intradevar este crunta singuratatea

    Buna, fetelor si baietilor. Eu pot sa spun ca am trait singuratatea in doi,am stat 9 ani de zile cu un om pe care l-am iubit enorm ,avem un baietel , ne-am despartit de 2 ani,eu eram doar o menajera cred pentru el,am avut o cadere nervoasa foarte urata,nu mai vorbea cu mine, statea numai pe calculator,raspundea numai cu da si nu,daca vroiam sa discut cu el pur si simplu refuza, e groaznic , nu m-a intrebati de ce am stat cu el asa mult,la inceput nu era asa. Vreau sa dau un sfat celor care se afla in situatia in acre am fost eu,Unde nu exista comunicare ,nu exista nimic,trebuie taiat raul de la radacina, eu nu am ascultat pe nimeni , am suferit ingrozitor. Acum sunt bine am intalnit un barbat cu care vorbesc absolut orice , il iubesc insa uneori merita mai mult din partea mea, dar eu nu mai pot sa ofer tot, si-mi pare rau,sufletul meu a fost secat de persoana cu acre am fost inainte,si inca un sfat , Spune-i omului de langa tine ce simti , iubire , ura ce te deranjeaza, ce-ti place la el, nu fi zgrcit la cuvinte , s-ar putea sa nu mai ai ocazia sa-i spui. Un sfarsit de saptamana cat mai placut.

    0
    0

  • Valentina pe 3 Apr 2009, 17:51
    dana ai dreptate

    Sincer eu cred k un barbat dak te iubeste stie sa te accepte asa cum esti cu bune si cu rele insa da nu te iubeste si aici fac referire la ce spunea dianar poti sa te dai si cu capul de pamant langa el pt ca nu-l va interesa.Eu si prietenul meu stam in aceeasi casa si sincer el e genul de om care mereu ma intreaba ce am si vrea mereu sa-mi fie bine si ma urmeaza in orice fac...cred ca nu exista un etalon de barbat...pt fiecare femeie e bun un anumit tip de barbat si daca ce-l pe care-l ai acuma in batatura nu te face fericita lasa-l liber si vezi-ti de viata ca si asa e una singura si decat cu un prost langa tine mai bine singura...asa am gandit mereu si mi-a functionat.

    0
    0

  • singuratate_in2 pe 3 Apr 2009, 17:50
    Singuratatea te omoara

    Offf,singuratatea asta in doi...din cauza ei am divortat,iar acum sunt singura-singura si nu pot sa zic ca ma simt mai bine.E crunt si trist...:(

    0
    0

  • klausy pe 3 Apr 2009, 15:08
    Sinceritate

    Da, exista singuratate in doi atunci cand ramai intr-o relatie care nu e sanatoasa si nu te simti bine. Atunci cand ai prea multe intrebari fara raspuns si constati ca faci totul dar nimic din partea cealalta cred ca e timpul sa inchei si sa nu mai fi singur(a).

    0
    0

  • mirela pe 3 Apr 2009, 14:55
    rasp danar

    imi place cum gandesti...e timpul sa ne gasim echilibrul interior...e vremea crizelor de tot felul,sa speram ca nu ne cuprinde si criza de resurse interioare... daca gasim puterea de a fi un intreg singuri, sigur va dori si celalalt sa se impartaseasca din optimismul nostru...mie cel putin asa mi se intampla...si nu numai in cuplu....sunt o fire optimista si toti vor sa fie in preajma mea...

    0
    0

  • insuladeflori pe 3 Apr 2009, 13:49
    Corect

    Barbatii sunt atrasi de femeile care par neajutorate. Sentimental, financiar, etc..... Nu stau langa femei mai puternice ca ei. Se simt umiliti. Ofera-i doar dragoste. Nu-l face sa se simta inferior-financiar/profesional.... Si va fii OK.

    0
    0

  • dana pe 3 Apr 2009, 13:31
    De ce ne simtim singuri...

    Daca cel de langa tine este "omul potrivit" participa alaturi de tine la toate grijile si problemele din jur care te cocoseaza, asa cum bine zicea cineva aici. Daca te lasa pentru ca nu-l mai amuzi, atunci duca-se! Mai bine singura decat cu un "absent" in casa, cu un tradator, cu un om care in cele din urma e imatur daca gandeste ca poti trece prin viata asta intr-o veselie si bucurie. Ca n-ai grijuri, ca n-ai pasuri si ca-noti numa-n matasuri. Viata are urcusuri si coborasuri si nu zic sa te lasi coplesita de griji si necazuri. Trebuie oricum sa lupti ca sa iesi la liman. Si cand ai un rasfatat langa tine care se simte neglijat, care nu e in stare sa fie alaturi de tine si la bine si la rau, atunci v-am spus: duca-se!

    0
    0

  • anemona pe 3 Apr 2009, 12:53
    pacaleli

    eu sunt o fire vesela, simpatica (miss boboc la liceu, deja am spus prea mult) nu ma cocoseaza grijile si problemele, am iubit cu toata fiinta mea si cu fiecare celula din corpul meu, pe acel barbat care la un moment dat a plecat la altcineva.. de ce a facut o, nu stiu, cand ii oferi prea mult unui barbat fie sentimental sau material se simte in inferioritate, - am incercat sa gasesc tot eu un raspuns - nu mai stiu ce comportament sa adopt in prezenta unui barbat...

    0
    0

  • Diva pe 3 Apr 2009, 10:13
    singuri sau in 2

    Cita dreptate avea bunica mea cind spunea "poti avea orice barbat , si in momentul in care il ai, ai grija sa ramina al tau!" Noi femeile, mame, cu problemele pe care le avem in fiecare zi , uitam de cea-ce avem linga noi, ne amintim atunci cind ne parasesc, si atunci ne intrebam "de ce ne-au lasat?". E un proverb care zice " femeia trebuie sa fie gospodina, doamna pe strada si amanta in dormitor" amintitiva de acest lucru pina nu-i tirziu !!! E sfatul unei femei care a ramas singura, pt. ca era prea ocupata cu toate problemele din lume si a uitat cel mai importnt lucru din viata sa " partnerul" care intr-o zi sa saturat sa fie mereu uitat si si-a luat zborul cu cineva mai atent la el ,si mai putin preocupat de restul lumi. Daca merita , trezitiva si dati mai multa atentie a voi doi.!!!!

    0
    0

  • Anca pe 3 Apr 2009, 09:04
    sg cuc

    Doamne, cat de bine zici Dianar... de multe ori m-am gandit ca tocmai zambetul, buna dispozitie si aparenta lipsa de probleme a altei femei l-a facut si pe al meu barbat sa caute in alta parte, in mom in care eu eram cocosata de tot felul de probleme si nu mai aveam motive sa zambesc...nu mai eram plina de viata si nu mai eram receptiva la iubirea lui... mare atentie trebuie sa avem, indiferent de problemele de zi cu zi.

    0
    0

  • danan pe 3 Apr 2009, 08:59
    rasp dianar

    si in cazul ca-ti raspunde un NU rotund la toate astea?

    0
    0

  • andreea82 pe 3 Apr 2009, 08:49
    tot singur...

    de unul singur,in 2 , in 3.....tot singuratate se numeste.

    0
    0

  • dianar pe 3 Apr 2009, 06:09
    misca-te!

    singura in doi? te-ai uitat in oglinda? emana viata din tine? daca nu, daca ai ochi rosii de plans si suferinta, daca ai devenit ca o mobila, atunci am o veste buna pentru tine, adica doua vesti: - sigur esti mult mai tare decat crezi - solutia sta in tine, CREDE-MA! cum? nu e un secret, si noi si ei preferam sa vedem zambete si viata. cand ne lasam prada grijilor zilnice, responsabilitatilor, bucatariei si uitam sa radiem caldura care l-a adus pe omul ala langa noi : ori o cauta in alta parte, ori o cauta in sine insusi. spune-i o gluma, fa o prostie, imbraca-te cu o haina noua si defileaza prin fata lui, merge-ti intr-un loc nou,invita-l la picnic, uita-te in ochii lui sincer si spune-i cat e de frumos cand zambeste si multumeste-i asa dintr-o data pentru ca e alaturi de tine si te inspira sa iti reactivezi viata, glumeste pe seama unor cunoscuti, etc... lucruri simple pe care ai uitat sa le faci. tu esti un om frumos, un om de care el s-a indragostit(si nu numai el! ), dar din pacate societatea de azi ne impinge sa devenim niste roboti si sa uitam de noi ca personalitate , ca frumusete. ce vrei sa vada omul ala in tine? de cand nu ai mai schimbat un tablou in casa? ...sunt lucruri la care ar fi bine sa ne gandim mai des. pentru noi intai, sa prindem aripi iar ! la orice varsta hai ca poti, nu lasa bunatate de om ce ai iubit candva sa distreze alta femeie. daca altele pot, si tu poti. fi calma, calda, zambitoare, frumoasa din interior! si spune-mi cum e sa fii din nou cu el...

    1
    0

  • deeamy pe 2 Apr 2009, 22:53
    singuratatea in doi...la fel k singur

    fetelor aveti perfecta dreptate...ma regasesc in citatele voastre...este dureroasa singuratatea in 2 insa incerci sa te consolezi...dar fii singura e si mai dureroasa.Curaj ...de asta avem nevoie,de curaj pt a merge mai departe.

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod