Fostul iubit

De ce e indicat să rupi orice legătură cu fostul? 8 lucruri pe care trebuie să le ştii!

Este o pierdere de timp să începi să îi ştergi numărul de telefon sau să îl elimini de pe Facebook, dar uneori poate fi mai sănătos decât crezi!
Chiar dacă nu recunoşti, e imposibil să nu te deranjeze când vezi că postează o fotografie cu noua lui cucerire. Atât timp cât contactul cu fostul îţi face rău, întrerupe orice legătură cu acesta pentru a reuşi să te vindeci şi să mergi mai departe.

Iată 8 lucruri de care ai nevoie pentru a rupe de tot orice legătură cu fostul:

Vei fi mâhnită mai puţin


Tristeţea, furia şi regretul sunt consecinţe normale în cazul unei despărţiri, însă este greu să treci peste aceste trăiri dacă eşti obsedată de fostul iubit. Specialiştii spun că evitarea contactului în faza de vindecare este cel mai bun mod de a merge mai departe. Avantajul principal al unei astfel de ruperi te scapă de efectele emoţionale pe care le poate avea asupra ta.

Te vei reconecta emoţional cu tine


Odată ce fostul a ieşit complet din viaţa ta, vei descoperi că începe să se îndepărteze încet, încet din mintea ta. Păstrarea contactului cu acesta poate încetini procesul de vindecare, care include şi pregătirea pentru o relaţie viitoare.
Important este să te concentrezi pe tine pentru a reuşi să îţi dai seama de ce ai nevoie.

Să eviţi să îţi idolatrizezi fostul iubit sau relaţia


Când eşti îndurerată îţi aminteşti mai uşor de vremurile bune şi uiţi de imperfecţiunile fostului. Dar dacă rămâi ancorată în trecut, s-ar putea să îţi pui fostul iubit pe un piedestal pe care nu îl merită. Rezultatul este că nu vei fi complet deschisă pentru o relaţie sănătoasă. Avem tendinţa de a accentua importanţa fostelor relaţii, dar doar pentru că a fost importantă o dată, asta nu înseamnă că trebuie să fie întotdeauna.

Să eviţi sexul cu fostul


Sexul cu fostul este familiar şi comod. Dar dacă motivele pentru care o faci este că eşti singură sau că ai sentimentul că formaţi din nou un cuplu, atunci cel mai probabil acest act este de umplutură.
Poate că simţi emoţie în acel moment, dar această fază va dispărea şi în curând vor începe problemele vechi să iasă din nou la suprafaţă. Întorcându-te la el, îţi asumi riscul de a lua înapoi durerea, frustrarea şi alte emoţii pe care le-ai trăit anterior.

Să laşi loc de o prietenie în viitor


Este tentant să termini cu rămânem prieteni, dar acest lucru te va ţine mult prea conectată de fostul tău. Specialiştii în relaţii recomandă o pauză totală după despărţire, după care poţi reveni la o eventuală prietenie mai târziu dacă amândoi vă doriţi acest lucru. Dacă la mijloc sunt copiii şi e necesar să vă vedeţi, încearcă să reduci contactul cât mai mult posibil şi reluaţi interacţiunea abia când durerea a trecut.

Să înlocuieşti îndoiala şi negativismul cu stima de sine şi optimism


În încercarea de a-ţi reveni după o despărţire, stima de sine şi respectul vor avea de suferit. Cu cât îl elimini mai mult din viaţa pe fostul iubit, cu atât negativitatea şi comentariile despre el vor dispărea din vocabularul tău de zi cu zi.
Eliberarea dintr-o relaţie proastă înseamnă că poţi începe să gândeşti mult mai pozitiv despre tine.

Pentru a găsi o nouă relaţie, una potrivită pentru tine


Chiar dacă fostul ţi-ar putea părea dragostea vieţii tale, ar trebui să te gândeşti că relaţia voastră nu a mers dintr-un motiv. Dacă păstrezi legătura cu fostul iubit, ai un picior înăuntru şi unul afară. Nu este corect faţă de noul partener cu care vei începe să te vezi să ai încă lucruri neclarificate în viaţa ta.

Trebuie să îţi fie mai bine acum decât înainte de relaţie


Profită de această despărţire pentru a-ţi descoperi noi hobby-uri. Nu mai eşti cea de atunci, situaţia s-a schimbat şi trebuie să te adaptezi. Mulţi oameni de succes şi-au despoerit pasiunile în perioadele lor grele din viaţă, aşa că ia-o ca pe o oportunitate.

Nicio relaţie nu este o pierdere de timp, indiferent cum se termină.
Este o oportunitate de a experimenta dragostea, de a evolua ca persoană şi de a învăţa lucruri noi pe care le poţi aplica pentru a-ţi îmbunătăţi relaţiile viitoare.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mirel pe 3 Mar 2017, 14:42
    o prostie

    sfaturi traduse din reviste de copii

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod