Ceartă în cuplu

De ce e bună cearta în cuplu? 7 motive

Unii ar spune că nu e bine să te lupţi cu partenerul de viaţă, ci să încerci să îţi rezolvi cât de calm poţi problemele cu acesta. Se pare, totuşi, că cearta aduce şi beneficii!
Dacă îţi e frică de conflict, iată 7 motive pentru care e important să porţi o discuţie susţinută cu partenerul de viaţă, cu riscul de a degenera în ceartă!

Îmbunătăţeşte relaţia prin creşterea încrederii
Cearta constructivă care are loc în limite normale şi permite exprimarea sentimentelor, evitând în acelaşi timp abuzul, consolidează relaţia. O astfel de atmosferă permite unui cuplu să vadă partea frumoasă a lucrurilor şi să se înţeleagă mai mult. Faptul că argumentezi şi îţi spui propria părere întăreşte sentimentul de încredere. Ştiind că poţi supravieţui, luptele sunt mai puţin ameninţătoare.
Pentru că este mai puţin ameninţătoare, vei evita să amâni o confruntare sau îţi vei prezenta preocupările mai devreme partenerului, atunci când e mai puţin probabil ca acestea să provoace o reacţie explozivă.

Te vei simţi mai bine
Exprimându-ţi sentimentele te vei elibera de tensiune, anxietate şi frică. Când se întâmplă acest lucru, te vei simţi uşoară. Nu numai că te vei simţi mai bine, dar nu vei mai înmagazina toate acele emoţii negative care conduc la rigiditatea minţii, trupului şi sufletului.

Partenerul tău îţi va cunoaşte gândurile, sentimentele şi opiniile
Când eşti capabilă să te exprimi pe deplin, partenerul tău va înţelege profunzimea sentimentelor tale cu privire la subiectul abordat.
Dacă spui într-o manieră liniştită şi discretă ce nu îţi place să facă, el va crede că eşti iritată dintr-un nimic. Dacă o spui răspicat, atunci va înţelege că e important pentru tine.

Creşterea intimităţii
Luptele ne spun ce e important pentru partener, ceea ce nu îi place, ce îşi doreşte, care sunt limitele lui, cât de flexibil e, ce îl răneşte şi ce îi trebuie ca să se simtă bine. Descoperirea acestor aspecte generează o intimitate şi o apreciere mai profundă a celuilalt.

Individualitatea partenerului
După ce relaţia devine confortabilă, ne gândim că partenerul nostru ştie în ce stare de spirit suntem, ne ştie nevoile şi dorinţele.
Unii oameni chiar cred că pot sau ar trebui să ne poată citi minţile. Când ne confruntăm cu cineva care e în mod clar supărat şi ne spune fără nicio certitudine că nu e de acord cu punctul nostru de vedere, devine evident că îşi menţine individualitatea, care e foarte importantă într-o relaţie.

Îţi îmbunătăţeşte caracterul
Creşte răbdarea, grija şi dragostea concentrându-vă asupra a ceea ce e important. E important să arăţi că îţi pasă de partenerul tău şo că vrei ca el să fie fericit, dar fără să pierzi din vedere propriile tale nevoi.

Eşti om, nu mai încerca să fii perfectă
Cearta demonstrează că eşti om şi nu o fiinţă angelică perfectă sau că ai o relaţie perfectă.
Arată că uneori eşti într-o stare proastă, că eşti stresată sau pur şi simplu obosită. Ea arată unde sunt probleme nerezolvate, indiferent de acestea.

 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod