De ce barbatii si femeile se parasesc unii pe altii

Cand o femeie este nefericita din cauza relatiei ei sentimentale, nu se poate concentra asupra muncii. Cand un barbat este nefericit la munca, nu se poate concentra asupra...

Cand o femeie este nefericita din cauza relatiei ei sentimentale, nu se poate concentra asupra muncii. Cand un barbat este nefericit la munca, nu se poate concentra asupra relatiei sentimentale. In conditiile de stres sau de tensiune, femeia considera statul de vorba cu barbatul ca pe o rasplata, in vreme ce barbatul apreciaza ca este o forma de interventie nedorita intr-un proces care ii apartine, acela de rezolvare a problemei.

Ea vrea sa vorbeasca si sa se cuibareasca, el vrea sa stea pe stanca lui sau sa priveasca in gol. Pentru femeie, el devine nepasator si dezinteresat, iar pentru barbat, ea ajunge sa fie pisaloaga sau pedanta. Aceste perceptii reflecta diferitele tipuri de organizare la nivelul creierului, dar si de prioritati. De aceea femeia spune intotdeuna ca reletia pare mai importanta pentru ea decat pentru el- si chiar este. Intelegera acestei diferente va detensiona situatia si nu se va mai ajunge la o judecata aspra a reactiilor celuilalt.

De ce barbatii "fac anumite lucruri"

Creierul barbatilor este structurat pentru a evalua si intelege obiectele, relatia dintre ele, importanta in spatiu, cum functioneaza ansamblul si solutionarea problemelor. Creierul lui este programat pentru o reactie in raport cu viata, care se pot rezuma la "oare-cum-pot-s-o-repar". Barbatii utilizeaza acest criteriu al "reparatiei" in abordarea a aproape tuturor situatiilor.

O femeie ne-a spus odata ca ar fi vrut ca sotul ei sa-i arate mai multa iubire- si apoi el s-a apucat sa tunda iarba. El considera ca aceasta este o forma de exprimare a iubirii sale. Cand ea i-a spus ca tot nu este fericita, el s-a apucat sa zugraveasaca bucataria. Cand nici asta nu a avut nici un efect, s-a oferit s-o ia cu el la un meci de fotbal. Cand femeia este suparata, se descarca emotional in prezenta prietenilor. In schimb, cand un barbat este suparat, se apuca sa repare motorul masinii sau un robinet care curge.

Pentru a-si demonstra iubirea fata de ea, el a escaladat cel mai inalt munte, a inotat in cel mai adanc ocean si a traversat desertul cel mai cumplit. Numai ca ea l-a parasit- pentru ca el nu era niciodata acasa.

In vreme ce femeile isi imagineaza tot felul de lucruri in legatura cu iubirea si idilele, barbatii viseaza la masini de curse, calculatoare mai puternice, ambarcatiuni si motociclete. Acestea sunt lucruri practice, care au o baza in spatiu si le dau posibilitatea sa "nu stea degeaba".

Nevoia biologica a barbatului consta in asigurarea traiului femeii, iar recunostinta ei in raport cu eforturile depuse confirma reusita lui. Daca ea e fericita, el se simte implinit. Daca nu este fericita, el se considera un ratat,pentru ca el considera ca nu ii poate oferi destul. Permanent barbatii le spun prietenilor lor: "N-o pot multumi niciodata", acesta fiind un motiv suficient pentru ca un barbat sa renunte la o relatie sentimentala pentru o alta femeie, care pare multumita de ceea ce el ii poate oferi.

Femeile ii parasesc pe barbati nu pentru ca ar fi nefericite cu ceea ce le ofera ei, ci pentru ca sunt neimplinite din punct de vedere emotional. Ea vrea iubire, idila si conversatie, el simte nevoia ca femeia sa-i spuna ca a reusit in ceea ce a intreprins si ca este suficient ceea ce ii poate oferi. Dar si barbatul trebuie sa fie romantic, si mai ales s-o asculte atunci cand ea vorbeste, fara sa ofere insa solutii.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod