Dacă nu te simți ca acasă lângă el, mergi mai departe!

Cosmina, ce-ai simțit când l-ai văzut prima dată?, m-a întrebat un prieten zilele trecute. M-am simțit ca acasă, deși eram într-o cameră rece cu pereți de sticlă, i-am răspuns eu. Și atunci mi-am dat seama. Mi-am dat seama că asta trebuie să fie!

Lângă bărbatul sau femeia ta, trebuie să te simți ca acasă.

 
Când ești copil, singurul loc unde te simți în siguranță, iubit și protejat e acasă. Sau, cel puțin, așa ar trebui să fie. Cam asta ar trebui să simți de la bun început. Siguranță. Nu hormoni, nu interes. Să fie ca acasă.
 
Cărțile de parenting și psihologii spun că pentru un copil nu este important dacă are un covor pe jos sau cartoane, cât contează mai degrabă cum se poartă părinții cu el. Și dacă asta este atât de important pentru un copil, de ce la maturitate ar fi mai puțin important? De ce căutăm imaginea din reviste? De ce căutăm comoditatea în buzunarul altuia? De ce acceptăm pe cineva care are nevoie să fie schimbat? Nu e pierdere de timp? 
 
Am mai spus eu că bărbatul trebuie să te facă fericită din nimic, altfel îți pierzi timpul.
Îți pierzi timpul și dacă nu te simți ca acasă lângă el. Pentru că îți place sau nu, va veni ziua când singurul om drag ție va fi el. Sau ea. Părinții se duc mai devreme sau mai târziu. Tot ei rămân și fără puteri. Și atunci cum va fi viața ta? Cine vor fi acei oameni care îți vor da un umăr când vei avea nevoie? Voilà, vorba francezului! Cam despre asta este vorba.
 

Acasă nu e casa aia la care visezi cu atâta ardoare

 
Acasă ar trebui să fie o stare, nu un loc.

Ar trebui să fie o stare atât de puternică, încât oriunde ai locui se transformă în acasă. Spunem atât de des "abia aștept să ajung acasă", dar oare de câte ori ne gândim cu adevărat la ce înseamnă acasă? Să fie oare liniștea, să fie locul unde îți încarci bateriile? Dacă suflă vântul în casa ta și o dărâmă, înseamnă că nu mai ai acasă? Imaginează-ți asta.
E îngrozitor, nu? Să pierzi munca ta de o viață. Te-ai simți ca un copil părăsit în lume. A nimănui. Dar dacă s-ar întâmpla asta și ai ști că orice ar fi, el sau ea e acolo și că o poți lua de la capăt, nu e mai bine? 
 
E mare lucru să te simți ca acasă lângă un om. Caută asta! Ce ai de pierdut? Pentru că te vei simți așa oriunde și orice ai face! Pentru că vei îmbătrâni lângă el și vei avea nevoie să te simți ca acasă. De fapt, vei avea nevoie de liniștea pe care numai "acasă" ți-o oferă. 
 
Cândva am primit cel mai valoros sfat, acum ți-l ofer și ție: Caută bunătatea în oameni, nu superficialitatea. 
 
Cu drag,
Cosmina Tudosă 
Cosmina Kovács
Cosmina Kovács
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod