Cupluri care seamănă fizic: de ce ne îndrăgostim de oameni care ne seamănă

Considerăm că legile atracției sunt imprevizibile, însă oamenii de știință au descoperit că există un tipar în funcție de care oamenii își aleg partenerii de viață.
Potrivit unei cercetări realizate în Cehia, se pare că există anumite reguli după care ne ghidăm inconștient atunci când determinăm dacă o persoană este atrăgătoare sau nu.

Cercetătorii au aflat că suntem mai predispuși să ne îndrăgostim de cineva care ne seamănă fizic, decât de o persoană care are un aspect fizic complet diferit.

Cupluri care seamănă fizic


Dr. Jitka Lindova de la Universitatea Charles din Cehia a realizat un studiu alături de echipa sa, în cadrul căruia unor studenți le-au fost arătate fotografii cu portretele unor persoane și au fost rugați să le clasifice în funcție de cât de atrăgătoare le consideră.
Chipurile din fotografie au fost editate astfel încât să semene cu studentul care le privea.

Oamenii de știință au descoperit că studenții care nu erau într-o relație erau mai atrași de persoane care aveau mai puține trăsături în comun cu ei. În același timp, cei care aveau o relație stabilă erau atrași de persoane care le semănau mai mult fizic. 


Specialiștii consideră că percepția asupra atractivității poate fi afectată atunci când ne aflăm într-o relație stabilă.
Și ar putea fi un instinct natural care ne-ar putea împiedica să găsim o alternativă pentru partenerul de viață.

Studiul a arătat și alte detalii interesante. Persoanele retrase și rezervate par să fie cel mai satisfăcute de relația lor atunci când partenerul are trăsături de personalitate similare.

Acest lucru poate fi explicat prin faptul că o persoană rezervată se simte în siguranță în compania cuiva care îi seamănă. Persoanele cu acest tip de personalitate vor evita relațiile cu cei care sunt cât mai diferiți de ele.


De asemenea, în cazul oamenilor anxioși situația este complet diferită.
Aceștia se simt mai fericiți într-o relație cu un partener care este foarte asemănător sau foarte diferit de ei. În situația din urmă, un partener foarte diferit poate fi o modalitate de a compensa propriile deficiențe.

Teoria că oamenii aleg parteneri care le seamănă este confirmată și de unele cupluri de vedete. Asemănarea dintre parteneri este de multe ori izbitoare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod