Cuplu. Gelozia dintre voi este normală sau vă distruge relaţia? 4 semnale de alarmă

Printre acestea se numără şi nevoia obsesivă de a urmări fiecare mişcare a partenerului tău pe reţelele de socializare sau cea de a-i cunoaşte parolele
Gelozia apare atunci când tu sau partenerul tău vă simţiţi ameninţaţi şi insecuritatea pune stăpânire pe voi. Este o manifestare a faptului că îţi este teamă că ai putea să pierzi dragostea, atenţia şi afecţiunea celui pe care îl iubeşti. 

Este un sentiment normal, până la un punct. De exemplu, gelozia este complet justificată atunci când partenerul tău are tendinţa de a flirta în stânga şi-n dreapta fără prea multe mustrări de conştiinţă. Vorbeşte deschis cu iubitul tău despre ceea ce îţi provoacă stările de gelozie şi cere-i să renunţe la comportamentul care le accentuează. 

Dar în afară de gelozia justificată, poate exista, însă, şi o stare permanentă de teamă şi nesiguranţă manifestată printr-o gelozie exagerată, fără un motiv real, întemeiat.
Un astfel de sentiment este sufocant şi extrem de nociv pentru relaţie. Iată câteva semne că vă confruntaţi cu o astfel de gelozie toxică care are potenţialul de a vă distruge relaţia:

Restricţiile

Atunci când simţi nevoia să-i "interzici" iubitului tău să meargă în diverse locuri sau să participe la unele evenimente de teamă că acolo ar putea să întâlnească pe altcineva cu care să te înlocuiască este un semnal serios de alarmă. Astfel de restricţii sunt umilitoare pentru cel în cauză, fie că tu eşti cea care le impune, fie că ţie îţi sunt impuse.
Dacă iubeşti pe cineva asta nu îţi oferă dreptul de a decide asupra libertăţii persoanei respective.

Verificarea conturilor sau a telefonului

Vrei să ştii fiecare mişcare pe care o face partenerul tău pe reţelele de socializare şi pentru asta ai insistat să-i cunoşti parolele şi să-i verifici conturile? Acest lucru arată clar că gelozia dintre voi a atins conte alarmante. Este un abuz şi o formă de încălcare a libertăţii personale pe care niciunul dintree voi nu ar trebui să o tolereze.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod