Cum "utilizezi" barbatul modern?

Crezi ca ai nevoie de un manual de utilizare pentru iubitul tau? Afla mai multe despre modurile de gandire ale tinerilor barbati romani din rezultatele unui studiu realizat recent de Discovery Networks.

Femeile sunt fiinte emotionale, iar barbatii sunt fiinte logice... In cele mai vechi timpuri, barbatii erau cei care mergeau la vanat, se straduiau sa asigure un trai bun casei... cu timpul, insa, rolurile s-au mai inversat, dar barbatii nu au scapat niciodata de reprosuri si nemultumiri din partea partenerelor: "De ce nu imi mai spui ca ma iubesti?", "Stiu eu ca nu ma mai pretuiesti!", "Nu imi mai faci si tu cadouri scumpe!" etc. In mod sigur, nu este o regula, nu toate femeile s-au nascut pentru a tanji dupa complimentele, materiale sau nu, din partea iubitului.

De curand, Discovery Networks a realizat un studiu in 15 tari, printre care si Romania, pentru care au fost intervievati peste 12.000 de tineri cu varste cuprinse intre 25 si 39 de ani (dintre care 1.083 de romani) si in jur de 50 de sociologi, psihologi si jurnalisti. Rezultatele studiului arata ca barbatii tineri au vieti mai complexe ca oricand. Acestia isi creeaza propria versiune a masculinitatii, negociind intre aspecte traditionale si moderne pentru a-si defini propriile combinatii unice de identitate masculina.

Acest studiu a identificat si explorat cele mai importante moduri de gandire pe care barbatii tineri din Europa si Romania, in special, le impartasesc in cele mai importante aspecte ale vietii lor. Pentru noi, femeile, iata, in linii mari, care este "manualul de utilizare a barbatului tanar-modern":

Multi barbati tineri din Romania amana intemeierea unei familii si parasirea caminului parintesc, deoarece nu au mijloacele financiare necesare. In general, ei nu sunt fericiti cu aceasta lipsa de stabilitate. Ideile lor in ceea ce priveste notiunea de barbat sunt, ca si ale multor femei, strans legate cultural de independenta economica si simt ca masculinitatea lor nu este completa daca nu sunt independenti.

Potrivit unor statistici Eurostat ale populatiei, a crescut varsta medie la care oamenii se casatoresc pentru prima oara, de la 26 de ani pentru barbati - in 1980, la peste 30 - in 2004. Pentru o minoritate de barbati tineri, asumarea de responsabilitati, cum ar fi o relatie sau copii, este considerata ca un compromis sau chiar un sacrificiu al celui mai important lucru din viata lor - sansa de a trai un stil de viata ales de ei. Acest grup mic de barbati de tip urban resping ideea de a stabili un camin in schimbul dorintei de a se implini individual.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • carmen pe 17 Feb 2011, 13:27
    pt marin

    sal.in primul rand as dori sa te intreb daca nu te superi...daca o iubesti asa de mult cum ai ajuns la faza de despartire????dar totusi incearca sa ii dovedesti ca o iubesti cu adevarat,aratai ca meriti sa mai stea langa tine,poate un cadou semnificativ are succes,sau spunei ca tiai dat seama ce inseamna ea pt tine cat este de importanta..femeilor le place sa fie mereu alintate,in centrul atentiei.etc...daca te iueste si ea la fel de mult pe cum o iuesti va dispusa sa iti acorde o noua sansa.Dar atentie nu o sufoca cu parerile de rau ca poate ai sa pierzi si mai mult..poate are nevoie de timp.ITI DORESC MULT SUCCES.

    1
    0

  • angi74 pe 17 Oct 2008, 12:19
    Prietenii?

    Daca iti doresti sa-ti petreci tot timpul alaturi de prieteni si nu-ti doresti sa fii impreuna cu sotul(sotia), atunci ramai cu prietenii. Nu ai nevoie de sot(sotie). Pentru nopti fierbinti sunt locuri speciale si nu te doare capul.Nimeni nu spune sa-ti lasi prietenii, dar timpul petrecut cu ei trebuie sa fie limitat daca nu il(o) include.Casatoria implica multe, mai ales cand apare si un copil, se schimba prioritatile, asta e sensul vietii. Fiecare varsta cu trairile ei. Un copil este dar de la Dumnezeu, nu-ti trebuie foarte multi bani sa-l cresti( nu toti sunt bogati) si daca il faci sa intelaga asta nu iti va fi greu . E bine sa-i poti oferi multe, dar nu chiar totul . Sa invete sa respecte si sa iubeasca e mai important decat sa invete ca banii cumpara totul.

    0
    0

  • angi74 pe 16 Oct 2008, 21:38
    Degradant

    Nu ne trebuie manuale de "utilizare", nu exista retete, fiecare individ e unic. Nu suntem roboti , avem suflet. Toate vin la momentul potrivit.

    0
    0

  • viorica pe 15 Oct 2008, 10:02
    lipsuri financiare

    MAREA MAJORITATE A CUPLURILOR NU FAC PASUL DE A SE CASATORII DIN CAUZA OBISNUINTEI DE A TRAI LIBER FARA OBLIGATII SAU DIN MARI LIPSURI FINANCIARE SAU A LIPSEI UNEI LOCUINTE DACA SE POATE A LOR NU SA FIE CU INTREAGA FAMILIE, CASATORIA ACUM SE FACE MAI MULT DIN INTERES PREA PUTIN DIN DRAGOSTE SAU AFECTIUNE UNUL FATA DE CELALALT, DE ACEEA FETELE SE CASATORESC ORI PREA DEVREME CU BARBATI MAI BATRANI ORI MULT MAI TARZIU CU PERSOANE CAM DE ACEEASI VARSTA DAR DUPA CE AU FACUT O FACULTATE SAU AU O SITUATIE FINANCIARA MULT MAI BUNA CA IN TINERETE

    0
    0

  • marin pe 14 Oct 2008, 23:20
    frica

    o iubesc prea mult,nu vreau s-o pierd.mi-e teama ca nu ma recunosc? la un pas de despartire as dori sa stiu cum se cucereste, (domina) femeia-berbec

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod