Cum știi dacă partenerul tău e narcisist

În vremurile în care toată lumea își face selfie-uri și social media este nelipsită din viața noastră, este ușor de înțeles de ce narcisismul este un fenomen care apare tot mai des la suprafață.
Dar, la fel ca alte trăsături de personalitate, cum ar fi bunătatea sau empatia, narcisismul nu este un lucru pe care îl ai sau nu. Este o trăsătură care este cuprinsă într-un spectru, unul dintre capete fiind benign, iar celălalt poate semnala prezența unei tulburări destul de grave. Mai jos, regăsești câteva indicii care te ajută să-ți dai seama dacă partenerul tău este narcisist.

5 moduri prin care știi dacă partenerul tău e narcisist


1. Își dă prea multă importanță


Atunci când ești dedicat unui obiectiv, poți obține concentrarea de care ai nevoie pentru a reuși. Însă narcisismul apare atunci când îți supraestimezi capacitățile.
Un narcisist nu este mulțumit în sinea sa cu realizările sale, ci simte nevoia să fie arogant, crezând că este mai bun decât alții.

2. Este preocupat de povești fanteziste de succes, putere, frumusețe, inteligență și romantism


Unii narcisiști sunt obsedați de ideea de a avea o viață perfectă. S-ar putea să-și descrie relația ca o poveste de dragoste din filme sau s-ar putea să creadă că vor trăi fericiți toată viața lor, indiferent de ce s-ar întâmpla. Aceste idei îi consumă pe narcisiști și îi fac să creadă că vor obține tot ce își doresc, pentru că merită.

3. Crede că este superior celorlalte persoane


Din cauza faptului că un narcisist își va exagera importanța pe care o are în lume, se va crede superior celorlalte persoane. Narcisiștii au tendința de a se asocia cu persoanele care simt că sunt la fel de speciale precum ei sau care se află pe treapta superioară a societății.

4. Are nevoie de atenție și admirație


Menținerea unui ego uriaș nu este o treabă ușoară pentru o persoană. Narcisiștii au nevoie de admirație și afirmare constantă din partea celor care îi înconjoară.
Dacă nu primesc atenția de care au nevoie, s-ar putea să se supere sau să se retragă din relație. O persoană narcisistă nu ia în considerare efectul comportamentului său asupra altor persoane, însă consideră că opiniile acestora sunt foarte valoroase.

5. Nu poate empatiza


Empatia este adevăratul test pe care i-l poți da unui narcisist și, de asemenea, este caracteristica ce te poate ajuta să te schimbi. Fără această caracteristică, nu îți poți da seama ce impact are comportamentul tău asupra altor persoane.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod