Cum să treci peste o despărţire? Află de la un expert în relaţii!

Suferinţa este mare de fiecare dată, însă psihologii au câteva soluţii care te ajută să-ţi revii mai repede după o despărţire dureroasă.
E nevoie de 11 săptămâni pentru a trece peste prima etapă a unei suferinţe puternice pe care o resimţi imediat după o despărţire, după cum arată un studiu apărut în publicaţia "The Journal of Positive Psychology". Iar dacă ne luăm după o altă cercetare realizată, se pare că majoritatea oamenilor au nevoie de 18 luni pentru a-şi reveni după un divorţ.

Chiar dacă alegi să iei în considerare aceste studii dau nu, adevărul este că fiecare îşi trăieşte suferinţa într-un mod aparte şi nu poţi să-i dai un termen limită.
Însă este important să reţii că dacă ai fost părăsită sau înşelată de partenerul de viaţă trebuie să înveţi ca la un moment dat să accepţi situaţia ca atare. Chiar dacă unele persoane reuşesc să treacă mai uşor peste despărţiri, există situaţii în care o persoană este foarte ataşată emoţional şi nu reuşeşte să se elibereze uşor de suferinţă, astfel că trăieşte multă vreme cu gândul la trecut.

Ce trebuie să faci în aceste situaţii care nu sunt deloc uşoare pentru nimeni pentru a-ţi uşura suferinţa şi a reuşi să-ţi revii mai repede, chiar dacă doare? Iată câteva sfaturi oferite de Ammanda Major, un specialist în relaţii, citat de publicaţia The Independent:


1. Stai departe de orice înseamnă social media


Toţi psihologii au fost de acord cu faptul că după o despărţire este mult mai bine să eviţi să mai contactezi persoana care te-a rănit. Prin urmare, Facebook-ul, Instagram-ul, telefonul, e-mailul sau mesajele nu te vor ajuta deloc să-ţi faci viaţa mai uşoară, ci, din contră, o să-ţi aducă şi mai multă suferinţă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod