Cum să-ţi faci partenerul să renunțe la jocurile video

Jocurile video, la calculator sau consolă, sunt considerate de unii psihologi drept o sursă de dependenţă, ca şi jocurile de noroc. Dacă vrei să petreci mai mult timp alături de bărbatul cel mai important din viaţa ta, află cum să-ţi convingi partenerul să renunțe la jocurile video sau măcar să reducă excesele.

Abordarea directă și agresivă eșuează aproape întotdeauna, mai ales dacă partenerul este pasionat de multă vreme de jocurile video. Când îi ceri să renunțe la ele sau să reducă drastic timpul petrecut la calculator sau consolă, se va simți la fel cum te-ai simți tu dacă el ți-ar cere să renunți la shopping sau serialele preferate.

Comparația poate fi ușor exagerată, însă timpul petrecut în lumea jocurilor este foarte plăcut pentru partener, iar dacă îl ataci direct cu reproșuri, nu va fi prea deschis la dorințele și nevoile tale.

Demonstrează-i cat de mult se joacă

Pregătește din timp o discuție serioasă cu privire la timpul petrecut cu jocuri de PC sau consolă.
Poți chiar nota pe o hârtie detalii despre orarul lui zilnic de jocuri.

Când abordezi subiectul, fără să folosești un ton iritat, întreabă-l dacă știe cât de mult se joacă. Cei mai mulți bărbați estimează doar jumătate din timpul total petrecut cu jocurile în fața calculatorului sau a consolei.

Evită amenințările sau ultimatumurile

Dacă susține sus și tare că se joacă mai puțin timp decât spui tu, îi poți arată dovada scrisă, dar este important să-ți menții aceeași atitudine calmă. Evită amenintările sau ultimatumurile, care pot chiar agrava problema.

Când partenerul tău petrece o mare parte din timpul pe care îl aveți la dispoziție în cuplu cu jocurile, ai dreptate să-i ceri să fie mai atent la nevoile tale.
Modul în care i-o ceri este însă crucial.

Nu lua nicio măsura drastică

Dacă îl împiedici să se joace atunci când are nevoie să se relaxeze, riști să transformi o problemă în cuplu într-un adevărat scandal.

Nu încerca să-i ascunzi jocurile, să-i schimbi parola la conturile online sau alte măsuri drastice. Îl vor înfuria foarte mult și îi vor demonstra ca nu îl respecți prea mult.

Ascultă-i argumentele

Odată ce a recunoscut că există o problemă și că tu te simți ignorată atunci când el petrece ore întregi într-o lume virtuală, ascultă-i argumentele.

Dacă are probleme la serviciu sau și-a pierdut recent locul de muncă, jocurile video pot fi cea mai ușoară soluție de a uita temporar de griji.

Când ai reușit să identifici momentul care l-a împins tot mai mult către jocurile video, îl poți ajută să găsească alte soluții de relaxare, care includ și mai mult timp petrecut alături de tine.

Rezolvarea depinde însă și de timpul acordat jocurilor video la începutul relației.
Dacă ți-a spus de la început cât de importante sunt jocurile la calculator și consolă pentru el, iar tu ai acceptat asta din start, poate fi dificil de înțeles de ce îl bați acum la cap.

Joacă-le mai bine decât el

Dacă ai un talent înăscut și reflexe rapide, l-ai putea bate chiar la jocurile preferate, lucru care îi poate răni ușor mândria, dar îl poate și convinge să se joace mai puțin.

În mod ideal, soluția de compromis în cuplu include organizarea clară a timpului petrecut de fiecare pentru hobby-urile proprii, dar și respectarea momentelor în doi.

Abordează problema cu tact și cu înțelegere, fără nervi, și vei reuși să-l convingi mai ușor să-ți dea ție tot mai multă atenție în defavoarea jocurilor la calculator sau consolă.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • The_Black_Cat pe 7 Feb 2013, 22:19
    Ce prostie...

    Lasa omul sa fie liber sa faca ce simte si ce vrea...Atunci cand are un interes ridicat pentru persoana ta , usor usor va renunta el de la sine la jocuri pentru ca mintea ii va sta la tine , si va simti nevoia sa te vada cat mai des . Daca in schimb se cufunda in jocuri in loc sa se intalneasca cu tine ar trebui sa ti puna un semn de intrebare : Cat de indragostit este de tine?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod