Cum sa supravietuiesti unei relatii la birou?

Esti intr-o stare de spirit excelenta si, desi e luni dimineata, abia astepti sa ajungi la serviciu. De ce? Pentru ca acolo ai intalnit barbatul pe care il cautai.
Esti intr-o stare de spirit excelenta si, desi e luni dimineata, abia astepti sa ajungi la serviciu. De ce? Pentru ca acolo ai intalnit barbatul pe care il cautai. Adevarul este ca acest mediu are "oferte" mai bune decat cluburile si barurile. Trei vizitatoare ale Evei ne-au povestit in amanunt despre relatiile lor de la birou, dupa care am tras concluziile pro si contra ale acestei situatii.

Flirt si dorinta
"L-am intalnit pe Radu in perioada in care conduceam departamentul artistic al unei agentii de publicitate si i-am oferit slujba de ilustrator. Ne-am placut de la inceput dar amandoi aveam pe cineva, asa ca, timp de trei luni ne-am tot invartit unul in jurul celuilalt, incercand sa ne tinem sentimentele in frau. Eram angajati intr-o companie destul de mica dar deseori lucram si noaptea pentru respectarea termenelor limita. Doar noi doi... A fost o perioada foarte interesanta, cu noptile petrecute in acelasi birou, mancand cate o pizza sau band vin si cafea tare.

Imparteam un birou destul de mic si imi amintesc cum ma prefaceam concentrata asupra muncii mele, cand, de fapt, nu ma puteam gandi la nimic altceva decat la Radu. Tensiunea sexuala era fantastica.

Traiam pentru a-mi petrece cat mai mult timp la birou, si tot mai putin timp acasa, cu partenerul meu. Dupa cateva luni am terminat si marele nostru proiect, exact la ora 4 dimineata. Stateam pe jos, in fata canapelei, band vin si ascultand cantecul pasarelelor care tocmai se trezeau. Am inceput sa facem dragoste acolo, in birou. Si a fost nemaipomenit.

La putin timp dupa acea noapte, prietena lui Radu a aflat despre relatia noastra. Urmatoarele luni au fost groaznice dar am reusit sa trecem peste ele.

Am ramas impreuna. Privind in urma, insa, nu pot sa nu realizez ca lunile in care amandoi tatonam terenul au fost cele mai frumoase si incarcate de sexualitate din cate am trait." - Adina, 29 de ani, Bucuresti

Relatia sub camuflaj
"Nimeni nu stie nimic despre "noi". Robert este seful meu si el considera ca, daca ar afla cineva despre relatia noastra, nu ar fi deloc in interesul afacerilor de care se ocupa. In pauza de pranz nu plecam niciodata impreuna de la birou pentru a lua masa, ci ne intalneam la un restaurant foarte indepartat. In timpul saptamanii, nici nu ne vedem dupa orele de munca, din cauza ca el lucreaza pana tarziu. Stam impreuna doar in timpul week-end-urilor.

La inceput, a fost chiar interesant sa tinem secreta relatia, dar sase luni mai tarziu, noutatea s-a epuizat. Trebuie sa aud cum oamenii il barfesc si ii comenteaza actiunile iar eu stau, ascult si imi musc limba. Intre noi exista o intelegere: sa nu discutam chestiunile de serviciu dar el oricum o face. Mi-e greu si sa il vad ca iese cu clientele la un pranz de afaceri.

I-am sugerat sa ne mutam impreuna dar el spune ca nu putem face asta, atata vreme cat lucram in acelasi birou. M-am gandit sa imi gasesc de lucru in alta parte dar el nu este de acord. Simt ca sunt tinuta de maini si de picioare si ca el se foloseste de asta pentru a mentine o situatie care lui ii convine. " - Ramona L., Brasov

Dupa o despartire
"A inceput cu e-mailuri interesante si cate o bautura dupa program. Abia asteptam sa ajung la serviciu. Ma gandeam serios la cum sa ma imbrac ca sa arat cat mai atragatoare si chiar ma trezeam mai devreme doar ca sa imi fac o coafura noua. Evident ca toata lumea stia ce se intampla. Si ce daca?

Dupa sase luni, Andrei mi-a propus sa ne mutam impreuna dar eu nu am fost de acord. A fost un dezastru. Mandria lui era ranita si, in mania care l-a cuprins, mi-a zis ca si-a pierdut timpul cu mine. Ne-am despartit, bineinteles.

Atmosfera la birou a devenit inghetata. Aveam impresia ca Andrei radea impreuna cu colegii sai de mine dar ma gandeam ca poate sunt eu paranoica. Pana intr-o zi cand o colega de birou mi-a zis ca fostul meu iubit trimite prin e-mail, tuturor colegilor nostri, o fotografie de-a mea, stand in pat aproape goala. In acel moment am realizat cat de mult degenerase situatia.

Susotelile au continuat, iar eu ma simteam foarte izolata. Am parasit compania o luna mai tarziu pentru ca nu ma mai puteam concentra pe munca mea. Nu cred ca ma voi mai implica vreodata intr-o relatie cu un coleg de serviciu." - Claudia, 24 de ani

Ce spun specialistii?
Psihologul Smaranda Grosu considera ca, atunci cand cei doi parteneri lucreaza in cadrul aceleiasi firme, planul personal si cel profesional se suprapun, ceea ce ar presupune atitudini si comportamente diferite. "Este greu sa adopti la serviciu doar o atitudine profesionala, pentru cel care e partenerul tau, mai ales daca e sef si trebuie sa aiba o atitudine de dominare fata de tine. Aici intervine planul personal si te simti deranjata daca iti critica actiunile."

Ea atrage atentia ca e putin probabil ca o astfel de relatie sa fie de durata pentru ca apar anumiti factori perturbatori. E greu sa impui o distanta profesionala fata de colegul care este partenerul tau de cuplu. Acest fapt introduce o confuzie atat in relatia de cuplu cat si in cea profesionala.

Dar se intalnesc si situatii in care, daca cei doi lucreaza impreuna si construiesc o relatie frumoasa, pot avea un elan in plus tocmai din cauza sentimentelor care ii leaga. Aceasta pana in momentul in care apare gelozia fata de alte colege.

Argumente PRO
  • Apropierea de partener: cum altfel ai putea sa stii tot ce i se intampla prietenului tau intr-o zi de munca?
  • Siguranta: e un mediu familiar in care te simti foarte bine si mai esti si platita ca sa stai in permanenta langa iubitul tau.
  • Provocarea: desi considerai ca ai o slujba plictisitoare, acum abia astepti sa ajungi la serviciu. Ai un motiv excelent de a te da jos din pat dimineata.
  • Familiaritatea: aveti avantajul de a porni cu dreptul aceasta relatie, deoarece voi va cunoasteti deja destul de bine. Ca si colegi, e drept.

Argumente CONTRA
  • Sentimentul de jena: o data ce amorul s-a epuizat, iti va face zile negre la serviciu.
  • Probleme de serviciu: daca e seful tau, poate sa se sfarseasca urat de tot, poate chiar cu o concediere, ca sa scape de spinul din ochi.
  • Izolarea: risti sa iti enervezi colegii daca flirtezi toata ziua la o cafea.
  • Incompatibilitate: se poate intampla ca munca sa fie singurul lucru pe care il aveti in comun.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod