Cum să pui punct unei relații toxice

Aproape fiecare persoană a trecut prin această situație în viața sa. Ai un prieten cu care te înțelegi bine, dar, dintr-o dată, a devenit obositor să fii în preajma lui. Iată cum poți să pui punct unei relații toxice!

Modalitățile prin care poți spune stop unei relații toxice


1. Dă-ți seama că va fi dificil


Despărțirea de un prieten este foarte diferită față de despărțirea de un iubit. Unii experți spun că este atât de greu să te desparți de un prieten pentru că acesta știe atât de multe lucruri despre tine. Iar pentru a face lucrurile și mai dificile, nu există niciun sfat anume care te ajută să pui capăt unei prietenii. Relațiile și oamenii sunt niște subiecte complicate, iar încheierea unei relații toxice nu este nici ea mai simplă.

2. Nu menține o prietenie doar din obișnuință


Unii oameni trag de anumite prietenii doar din cauza istoriei împreună. Acești oameni rămân în prietenii în care cealaltă persoană se poartă urât și chiar găsesc scuze pentru comportamentul prietenilor lor.
În momentul în care rămâi în astfel de relații de prietenie, îți poți face rău la nivel emoțional. Dacă un prieten te face să te simți vinovat, ar trebui să regândești acea prietenie.

3. Cântărește valoarea relației de prietenie


Există diferite tipuri de prietenii, iar unele dintre ele sunt mai importante decât altele, potrivit psihoterapeuților. Există prieteni cu care ai un trecut împreună, cum ar fi prietenii din copilărie sau colegii cu care ai locuit. Există prieteni pe care îi faci în diferite circumstanțe, cum ar fi colegii de la birou.
Ai prieteni sociali și prieteni care te ajută să crești, pe care îi vrei de partea ta atunci când avansezi în viață. Cele mai multe prietenii pot fi încheiate doar prin limitarea timpului petrecut împreună. Cu toate acestea, este mult mai greu să faci asta cu prietenii apropiați. În cazul prietenilor apropiați, merită să încerci mai mult să faci relația să funcționeze și să acorzi o a doua șansă.

4. Nu te simți vinovat


Cu toate că s-ar putea să te simți vinovat pentru că ai încheiat o prietenie, nu ar trebui. Există suficiente motive pentru încheierea unei relații toxice.
Prietenii pot scoate la iveală lucruri rele, te pot face competitiv, materialist sau leneș. Cu cât petreci mai mult timp cu persoanele toxice, al căror comportament nu ai vrea să-l împrumuți, nu vei reuși să evoluezi. Ar trebui să te pui pe tine pe primul loc. Dacă o prietenie nu îți satisface nevoile, atunci ar trebui să renunți la ea.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod