Cum să iubești din nou după ce ai fost înșelată

Aventurile romantice nu reprezintă de obicei sfârșitul unei căsnicii. Datele precise sunt greu de obținut, dar cercetările sugerează că cele mai multe cupluri rămân împreună după infidelitate.
Dar care sunt șansele de a fi din nou fericită după ce ai fost înșelată? Sau pentru a reconstrui încrederea? De fapt, ce înseamnă să reconstruiești încrederea și cum poți să iubești din nou după ce ai fost înșelată?

Învață să iubești din nou după ce ai fost înșelată!


În 2006, o carte scrisă de terapeuta Esther Perel a provocat agitație în rândul terapeuților, sugerând că relațiile intime din cadrul căsniciei sunt mai dificile decât își dau seama cei mai mulți oameni. A fost observată o contradicție fundamentală în ceea ce privește căsătoria. Cuplurile moderne, conform terapeutei, vor să își satisfacă două impulsuri fundamental opuse - dorința de siguranță și dorința de aventură.
Reconcilierea părții erotice și a celei domestice nu este o problemă de rezolvat, ci un paradox de gestionat. Poate că motivul pentru care terapia convențională de cupluri nu poate ajuta la reînvierea căsniciilor fără relații intime este faptul că unirea părții erotice cu cea domestică a fost eronată de la început. Sfatul pe care terapeuta l-a dat oamenilor din căsniciile cu frustrări erotice a fost, de fapt, o provocare. Le-a spus să simtă mai mult unicitatea partenerului. Niciodată nu deții o altă persoană. Doar crezi că o faci.

Este un lucru dificil de ținut minte, dar pentru unele persoane poate funcționa. Cum poți să dorești ceea ce ai deja? Renunță la iluzia de a deține cealaltă persoană, iar căsnicia ta ar putea avea de câștigat.

Nimic nu te face să realizezi mai bine faptul că nu deții o altă persoană decât să afli că te-a înșelat.
Infidelitatea se situează cu siguranță pe lista unor oameni a principalelor cauze ale nefericirii. Însă cum poți să iubești din nou după ce ai fost înșelată și cum poți reconstrui încrederea?

După o aventură extraconjugală, cuplurile care rămân împreună se împart în trei categorii: cele care suferă, cele care construiesc și cele care explorează. Pentru cuplurile suferinde, înșelatul rămâne o gaură neagră fixă permanentă în relație. Ceea ce urmează poate fi o viață de durere emoțională. Pentru cuplurile care construiesc, actul rămâne în trecut și nu se mai vorbește despre acesta. Pe de altă parte, exploratorii își dau seama că fiecare căsnicie este construită pe un nisip mișcător și că nicio relație nu este în întregime ferită de gelozie sau trădare.
Dar exploratorii sunt cei care au ieșit din traumă fără probleme. Aceasta este o perspectivă provocatoare. 

Există nenumărate povești despre oameni care au devenit mai conștienți și mai prezenți ca urmare a unei aventuri extraconjugale. Creșterea și dezvoltarea emoțională a acestor persoane le face să tolereze monogamia obișnuită. Există trei perspective diferite: persoanele care au introdus în secret o a treia persoană în relație, persoanele care au descoperit ulterior existența unei a treia persoane și persoanele care sunt a treia roată la căruță.

Iubirea erotică este un joc periculos. Și va fi întotdeauna. Dacă accepți acest lucru, vei avea mai multe șanse să îți revii după ce ai fost înșelată, indiferent ce decizie vei lua mai departe. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod