Cum sa faci un barbat sa evolueze sau sa se dea la o parte?

Majoritatea barbatilor va taragana hotararea de a trece la faza urmatoare a relatiei, chiar daca sunt indragostiti pana peste urechi de tine, deoarece ei isi reprima...

Majoritatea barbatilor va taragana hotararea de a trece la faza urmatoare a relatiei, chiar daca sunt indragostiti pana peste urechi de tine, deoarece ei isi reprima instinctual emotiile. In cazul in care nu ai cumva de-a face cu un Porumbel Calator, va trebui sa-i reamintesti tipului tau ca se apropie data de expirare a cardului sau de avantaje gratuite.

Pasul 1. Trage piedica la arma

Avertisment: Rosteste aceste cuvinte numai daca esti pregatita sa ii spui adio partenerului tau, existand chiar posibilitatea de a nu-l mai vedea niciodata. Sau posibilitatea de a te trezi maritandu-te cu el!

Scenariu amoros
Tu: "Nu pot sa stau intr-o relatie cu cineva cu care nu pot vorbi si nu pot face planuri despre viitorul comun. Te iubesc, dar vreau sa ne despartim. Daca iti vei dori si tu vreodata lucrurile pe care mi le doresc si eu, sunt convinsa ca o sa-mi dai de stire. Pana atunci insa, relatia dintre noi s-a sfarsit."
El: (inghitind in sec) "Poftiiiiim?"

Pasul 2. Da-l afara din cuib

Paraseste-l imediat! Daca locuiti impreuna, fa-ti bagajele. (Pont: Roaga-ti prietenii de sex masculin sa te ajute sa-ti muti mobila!). Tine minte, atunci cand te retragi, ii faci lui loc sa iasa la atac sau sa se dea la fund, fara sa-ti mai iroseasca timpul! Meriti un barbat care sa te iubeasca suficient cat sa se tina de cuvant si sa-si respecte angajamentele!

Pasul 3. Creeaza o bariera psihologica de tip "zona deratizata"

Daca zburatorul tau se incapataneaza sa se comporte ca un las si te lasa ca mocofanul sa-l parasesti, s-ar putea la un moment dat "sa revina" si sa incerce sa-ti recastige dragostea la loc cu roabe de flori, apeluri telefonice innebunitoare si SMS-uri disperate - sau sa-ti bata la usa neanuntat la ora trei dimineata cu lacrimi in ochi.

Avertisment: Nu te nervoza si stapaneste-te! El mizeaza pe acest tip de comportament exagerat pentru a te cuceri din nou si pentru a te aduce la ganduri mai bune. Nu accepta sa te intalnesti cu el decat daca esti sigura ca poti sa scoti ceva din el.(...)

Pasul 4. Fa un armistitiu

In acest moment, barbatii fie se dau la fund, fie vor incerca sa se certe cu tine. Sa nu te lasi pacalita de asa ceva. Dupa ce ti-ai stabilit limitele, pleaca si acopera colivia, doar daca nu se opreste din a canta "Sunt liber" pentru a fredona "Te voi iubi mereu".
Regula romantica: Intr-o negociere, persoaa care castiga este tot cea care e dispusa sa si piarda.

Persoana care e dispusa sa lase de o parte o situatie nerezolvabila intotdeauna detine controlul. Asa ca, nu fii dispusa sa renunti la al tau! El va trebui sa inteleaga ca tu nu ai de gand sa te opresti din a-ti urmari mai departe scopurile in viata, si ca asta nu e nici pe departe vreo manevra inscusita de-a ta. Astfel, daca te complaci singura, bati in retragere si accepti un aranjament de tip "Intalnire-fara-repere-orare-fixe", el nu va mai avea niciun motiv sa te ia in serios. Deci, nu te intoarce de unde ai plecat! Exprima-ti dorinta, stabileste o limita si apoi inchide colivia repede! Nu-i raspunde la apeluri si nici la e-mail-uri sau SMS-uri. Lasa-l sa transpire bine de tot, si sa speram ca se va si trezi!

Pasul 5. Faza de negocieri

S-ar putea sa incerce sa traga de timp, spunandu-ti ca l-ar interesa ce zici tu (logdna, un copil, casatoria, mutatul impreuna, achizitionarea unei case impreuna, mobila), dar nu chiar in acest moment, si adoptand pledoarii de genul: "Iubito, o sa primesti tot ce-ti doresti daca mai ai putintica rabdare!" si "Relaxeaza-te! Suntem pe calea cea buna si o s-o facem sigur si pe-asta!" Lasa chestiile astea sa-ti intre pe o ureche si tot asa sa-ti iasa pe cealalta.

Pasul 6. Lasa-l sa "cloceasca la rece"

Urmatoarele trei luni vor fi agonizante, dar vor merita din plin efortul si suferinta. Fii barbata, soro! Doboara inamicul. (Plangi cat vrei si fa sex fierbinte de impacare daca vrei! E delicios!) Tine-te de angajamentul pe care l-ai luat fata de tine si lasa-l cu fundul in balta. Acesta este de multe ori singurul mod de a-i "stimula" sentimentele (curajul) de care cei mai multi barbati au nevoie pentru ca sa zboare benevol in colivia relatiei si sa revina la ganduri mai bune.

Din fericire, plecarea ta poate declansa urmatoarele reactii din partea lui: tristete, suferinta, nebunie, pierderea poftei de mancare, smulsul parului din cap, insomnii, precum si sentimentul ca a fost abandonat intr-un hau al suferintei. Daca esti rabdatoare, s-ar putea sa te trezesti cu el la usa la ora trei dimineata cerandu-ti mana cu lacrimi in ochi!

Un fapt surprinzator: Orice strategie alegi, n-ai cum sa pierzi! Daca isi ia zorul spre sud, nu facea decat sa-ti incurce inutil viata! Te-ai eliberat pentru a putea gasi o Pasare Maiastra si procedand astfel, vei fi omorat doi iepuri dintr-o singura lovitura! Dar daca se intoarce inapoi cu mana pe inima si este dispus sa-ti fie credincios intru toate, vei fi din plin rasplatita pentru toate problemele pe care ti le-a creat biata zburatoare!
Rezultat: Vulturul ti-a aterizat direct la picioare!

Preluare din cartea "Ea il vrea in colivie, el o vrea de jucarie. Un ghid 'ornitologic' de barbati", de Lauren Frances, aparuta la Editura Kondyli. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan pe 28 Nov 2012, 01:51
    parerea mea

    Ceea ce scrii ori ai selectat reprezinta fix un cacat. Da-ti ta rog si cateva date personale sa stim daca ai trecut un pic prin viata. Pare ca esti in stare sa inghiti orice. Scuze!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod