Cum poți fi o prietenă mai bună

De-a lungul vieții, multe prietenii încep și se termină. Viața ta se schimbă, au loc schimbări majore, joburi noi, despărțiri și multe alte evenimente care au un impact semnificativ asupra vieții tale. Dar vrei să știi cum poți fi o prietenă mai bună?

Modalități prin care poți fi o prietenă mai bună


1. Învață să asculți


Este deranjant atunci când prietenii tăi nu ascultă cu adevărat ceea ce spui. O prietenă bună știe că într-o relație de prietenie trebuie să vorbești, dar și să asculți. Iar ascultarea prietenilor tăi fără a-i judeca este o abilitate care există în orice relație de succes. Atunci când îi asculți pe cei din jurul tău, îți oferi posibilitatea de a-i cunoaște mai bine. Nu te gândi în timpul conversațiilor cu prietenii tăi la ceea ce vei spune în continuare, încearcă să asculți ce au aceștia de spus.

2. Nu împărtăși secretele altora


Atunci când descoperi că un prieten împărtășește detalii private despre viața ta altora te simți trădată. Câteodată poate fi dificil să nu dezvălui anumite lucruri, în funcție de ceea ce ai aflat sau de dinamica relației voastre.
În această epocă în care informația este la dispoziția tuturor, încrederea pe care o au prietenii tăi în tine este și mai specială. 

3. Pune întrebări


O conversație reală se bazează pe întrebări și pe ascultarea răspunsurilor la acestea. Cu toate acestea, oamenii se concentrează adesea pe ceea ce vor să spună mai departe, așa că discuțiile devin în întregime unilaterale. Dacă vrei să fii o prietenă mai bună, pune-le întrebări prietenilor tăi. Interesează-te cu adevărat cum se simt aceștia și nu renunța atunci când primești un răspuns generic. 

4. Empatizează


O modalitate foarte bună prin care poți deveni o prietenă mai bună este atenția pe care o acorzi celor din jurul tău și empatia de care aceștia au nevoie. Empatia îți permite să fii alături de prietenii tăi într-un mod diferit și să înțelegi cu adevărat prin ce trec aceștia sau ce simt.

5. Fă-ți timp pentru prietenii tăi


Prieteniile puternice necesită timp și atenție. Bineînțeles că există perioade în care sunteți ocupați și nu aveți atât de mult timp precum v-ați dori, pentru discuții de ore întregi sau pentru ieșiri în oraș, dar ar trebui să îți faci timp pentru prietenii tăi.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, iar viața și circumstanțele se schimbă, este o provocare să găsești timpul necesar pentru cultivarea prieteniilor. Însă trebuie să găsești modalități creative prin care poți rămâne conectată cu cei la care ții.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod