Cum iti gasesti partenerul ideal

Pentru multi dintre noi, ideea de a gasi acea iubire adevarata care sa dureze toata viata pare o sansa aproape inexistenta. Toti credem ca un astfel de lucru nu poate fi...
Pentru multi dintre noi, ideea de a gasi acea iubire adevarata care sa dureze toata viata pare o sansa aproape inexistenta. Toti credem ca un astfel de lucru nu poate fi programat si ca tine mai mult de noroc. Dar cum ar fi daca ai privi cu mai mult realism situatia si ai reusi sa-ti gasesti intr-adevar perechea ideala?

Incercarile deliberate de a ne gasi jumatatea sunt privite cu multa seriozitate in zilele noastre si nu mai constituie un motiv de ironie. Datorita acestei noi atitudini au putut sa ia fiinta agentiile matrimoniale. Totusi, in ciuda acestui fapt, multi dintre noi credem ca este foarte dificil sa ne gasim un partener care sa ni se potriveasca. Astfel ca preferam pur si simplu sa "lasam ca lucrurile sa se intample".

Insa, descoperind mai multe lucruri despre noi insine, despre felul in care ne alegem partenerul (care nu intotdeauna este cel mai potrivit pentru noi), ne putem imbunatati sansele de a avea succes in cautarea noastra. Devine evident faptul ca nu vom reusi niciodata sa avem o relatie de succes daca nu vom analiza cu atentie ceea ce s-a intamplat in experientele noastre anterioare. Acest lucru se intampla deoarece vechile principii si sentimente care ne-au influentat pe parcursul relatiilor anterioare, de cele mai multe ori, ne afecteaza si relatiile actuale sau viitoare la nivel subconstient.

Bagajul emotional

"Bagajul emotional" este format din ideile pe care le-ai adunat din povestile prietenilor legate de relatiile lor, gandindu-te cum ai fi rezolvat tu anumite probleme cu un eventual partener, imaginandu-ti iubirea perfecta, tinand cu putere la principiile tale, lucru care iti va mari sansele sa gasesti exact ceea ce cauti.

Este foarte important sa constientizam si sa analizam cu atentie acest "bagaj" si sa descoperim ce anume ne impiedica sa gasim persoana potrivita pentru noi. Acest lucru include felul in care privim anumite neintelegeri, dorintele sexuale, balanta munca/viata personala si apoi casnicie/parteneriat. Daca acestea au fost lucrurile care ti-au afectat relatiile anterioare, atunci trebuie sa iti reconsideri anumite principii inainte de a-ti gasi adevarata relatie fericita.

Totusi, in ciuda tuturor acestor lucruri, multi dintre noi prefera sa lase in grija norocului gasirea iubirii adevarate. Inca ne mai agatam cu disperare de povestea "Cenusaresei" - ca se va intampla sa recunoastem dintr-o multime de oameni acea persoana care va fi, fara nici o urma de indoiala, partenerul perfect pentru noi. Dar daca ne vom pune toate sperantele intr-o astfel de intamplare pentru a ne gasi fericirea, cu siguranta vom face o mare greseala. Chiar daca o astfel de afinitate nu poate fi planuita, pentru a avea o relatie fericita si de lunga durata, trebuie totusi sa depunem putin efort.

Asta nu inseamna ca trebuie sa renuntam la tot farmecul si placerea descoperirii iubirii. Mai degraba este vorba de gandirea pe termen lung. Persoanele care au trecut prin mai multe esecuri sentimentale sau care au fost prinse in aceleasi probleme devastatoare ale vietii de cuplu, ar trebui sa se gandeasca serios la atitudinea pe care o au fata de gasirea unui partener potrivit.

Cunoaste-ti genul

Se pare ca intotdeauna alergi dupa acelasi tip de partener - si apoi suferi dezamagire dupa dezamagire cand relatiile tale esueaza? Atunci se pare ca ceea ce pare a fi "genul tau" este cea mai proasta alegere pentru tine. Ar trebui sa-ti provoci putin prejudecatile si sa-ti cauti un partener care, in mod normal, nici nu ti-ar fi atras atentia. Sau poti sa-ti cauti persoana potrivita intr-un cu totul alt loc si folosind o abordare total diferita.

Daca te poti privi cu alti ochi si te poti vedea si altfel decat crezi ca esti acum, atunci ai mari sanse sa cunosti persoane dintr-un mediu diferit si sa gasesti exact ceea ce cauti. Nu trebuie neaparat sa te transformi intr-un "regizor al relatiei" si sa construiesti ceva artificial, ci mai degraba trebuie sa iesi din stereotipiile care ti-au blocat modul de gandire, limitandu-ti sansele de a avea succes.

Daca nu te cunosti inca foarte bine, incearca un test de personalitate pentru a afla ce fel de persoana esti si poate chiar ce fel de persoane ti se potrivesc. Analizeaza cu atentie motivele care au dus la esecul relatiilor anterioare si incearca sa le previi pe viitor sau poate chiar sa elimini definitiv cauza acestora.
 

Comentariile 201-221 din 221

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrei pe 24 Iul 2010, 22:52
    mult prea ocupat dar de acum sunt liber

    vreau sa cunosc o fata care sa ne distram, sa glumim, sa povestim.etc

    3
    0

  • Dennis Mitchel pe 20 Iul 2010, 20:49
    ;))

    Eu imi caut jumatatea ca am mai avut relatii pana acuma dar prea multa suferinta si imi caut o fata cuminte id-ul meu ( rahul43);)

    3
    0

  • crinu pe 20 Iul 2010, 01:33
    ???

    cum ati puteti gasi jumatatile daca nu lasati si voi cv de contact???

    2
    1

  • cosmin666 pe 17 Iul 2010, 08:22
    dracula

    nu prea am nevoie de prezentare ma chiama dracula si caut si eu pe cineva ce spuneti se ofera cineva >>>>>>>>>>>>. ast si nu veti regreta

    2
    1

  • Aliona pe 12 Iul 2010, 23:14
    Vreau sa-mi gasesc jumatatea...

    Vreau sa mi gasesc jumatatea, desi nu am practic experienta in domeniul dat. Sunt o fata de 25 de ani, Chisinau.

    8
    2

  • Marry pe 19 Mai 2010, 21:30
    sa fak cunostinta cu un baiat simpatic!

    as vre sa fac cunostinta cu un baiat de la 19 pina la 21 de ani...

    6
    1

  • grasu mihai andrei pe 14 Mai 2010, 20:18
    vreau o relatie serioasa

    vreau sa imi gasesc dragostea\

    1
    1

  • maxim bogdan adrian pe 5 Mai 2010, 16:40
    vreau sa-mi gasesc perechea potrivita mie

    vreau sa-mi gasesc perechea potrivita mie care sunteti fetelor interesate de mine sa ma contactati pe adresa de mail maximbaogdanadrian@yahho.com va pwp dulce

    1
    1

  • eugen pe 27 Apr 2010, 22:41
    vreau sa-mi gasesc perechea potrivita akuma

    vreau sa-mi gasesc perechea potrivita o fata de 20 de ani din bucuresti sa fie cuminte

    1
    1

  • emo pe 23 Apr 2010, 22:52
    va omor

    ma pis pe voi si pe jumatatile voastre si va omor pe toti

    1
    5

  • liviu pe 7 Apr 2010, 22:43
    caut jumatatea

    A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putin stiu sa iubeasca! PS: contact: jack_liviu

    1
    1

  • georgi pe 21 Mar 2010, 21:38
    perechea potrivita

    as vrea sa-mi gasesc perechea potrivita pt k pana akm am avut doar releatii in urma carora a, suferit

    2
    0

  • Anda Elena pe 21 Mar 2010, 16:40
    pereche

    Buna!As vrea sa-mi gasesc pe cine cu care sa vorbesc.Eu am 27 ani si nu ma deranjeaza daca se ofera sa vorbeasca fete.Apropo sunt draguta nu frumoasa

    8
    1

  • iulika pe 17 Mar 2010, 22:27
    caut jumatatea

    Tot IULIA IA ma contactati pe sapca_iulia@yahoo.com

    2
    0

  • iulika pe 17 Mar 2010, 22:26
    caut jumatatea

    Buna sunt Iulia sunt din orasul Husi Romania caut iubit eu am 12 ani el sa aiba cam tot asa

    4
    0

  • Pop Marius pe 11 Mar 2010, 21:54
    Caut fata frumoasa care sa fie pereche............... preferabil Tg-Mures

    Salut sunt Marius Miar placea sa imi caut jumatatea........... sunt un tip de treaba, sunt de gasca, dragut, iubitor............... am 14 ani Vb pe mess ID "mariuspop_2005" (fara ghilimele)

    2
    0

  • miu andrei codrut pe 23 Feb 2010, 14:49
    mie mi-ar placea sa fie frumoasa si s-o cheme ina

    salut eu sunt codrutz din caracal olt si sunt fumos dar daca ai vrea sa stai cu mine vb pe id-ul noname_name10 apropo eu am 10 ani.

    1
    0

  • bujor cristian florin pe 13 Oct 2009, 00:40
    IUBIRE

    imi caut jumatatea ,respect iubirea si toata lumea de limga mine.desene89 id de contact

    2
    0

  • ADRIAN pe 21 Sep 2009, 22:37
    imi caut jumatatea

    imi cau jumatate si vreu sami fa multi prieteni

    2
    0

  • Badiu alexandra pe 16 Nov 2008, 00:19
    Iubirea

    vreau sa intalnesc prietenii noi si de incredere

    3
    1

  • shaggy pe 1 Oct 2008, 21:40
    ggfhgff

    Imi caut jumatatea

    5
    1
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod