Cum îţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică? 9 semne vizibile!

Relaţia toxică este acel tip de relaţie din care obţii mult mai puţin decât investeşti. Când timpul petrecut alături de partener este mai mult neplăcut decât plăcut, este momentul să cauţi indiciile care te ajută să-ţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică.
Relaţia toxică este acel tip de relaţie din care obţii mult mai puţin decât investeşti. Când timpul petrecut alături de partener este mai mult neplăcut decât plăcut, este momentul să cauţi indiciile care te ajută să-ţi dai seama că eşti într-o relaţie toxică.

Dacă partenerul tău manifestă cel puţin 3-4 din cele 9 semne clare, ar putea fi momentul să cauţi pe cineva mai potrivit, cu care poţi avea o relaţie mai împlinită.

Partenerul are nevoie constantă de atenţie

Fie că îl consideri un copil care vrea toată atenţia "mamei" sau un adevărat vampir energetic, partenerul care are nevoie de atenţia ta în mod constant te poate obosi foarte mult. Atunci când eşti complet extenuată după ce petreci un weekend cu el, ia in considerare posibilitatea unei relaţii toxice.

Simţi că faci toate compromisurile

Echilibrul este foarte important în cele mai multe relaţii.
Atunci când simţi că partenerul doar cere şi ia, fără să fie dispus să-ţi ofere bunăvoinţă şi mici sacrificii atunci când chiar ai nevoie de ele. Dacă simţi că doar tu faci compromisuri şi sacrificii, nu eşti într-o relaţie bună.

Te jigneşte când aveţi o dispută

Insultele nu au ce căuta într-o relaţie, indiferent cât de aprigi sunt certurile. Modul "corect" de a purta o dispută este să discuţi despre impactul acţiunilor celuilalt asupra ta. Dacă partenerul te jigneşte şi te atacă direct cu cele mai urâte cuvinte, există o problemă.

Simţi că nu poţi fi tu însăţi

Când nu poţi lăsa garda jos cu partenerul nici măcar o clipă, relaţia nu este construită pe o compatibilitate reală.
Dacă simţi că nu poţi fi tu însăţi, evaluează-ţi din nou priorităţile. Mai devreme sau mai târziu nu vei mai putea face faţă efortului de a-i fi constant pe plac.

Este gelos pe alte relaţii ale tale

Problemă iscată din nesiguranţa de sine, gelozia nu este strict legată de partea sexuală a relaţiei. Partenerul poate fi gelos şi pe apropierea ta de prietene sau rude. Când încearcă să creeze conflicte între tine şi alţi apropiaţi, relaţia este cu adevărat toxică.

Nu te poţi relaxa pentru că partenerul este imprevizibil

Un bărbat care trece de la ţipete la zâmbete foarte rapid, sau de la mângăieri la reproşuri, îţi poate epuiza foarte rapid energia. Aceste schimbări bruşte de atitudine pot fi semnale ale unei afecţiuni psihice sau pot pur şi simplu face parte din personalitatea partenerului într-o relaţie toxică.

Partenerul dă dovadă de ostilitate

Indiferent dacă respecţi sau nu sfatul cu privire la rezolvarea tuturor disputelor înainte de culcare, nu este cazul să-i permiţi să rămână supărat foarte mult şi chiar să dea dovadă de ostilitate.
Când simţi că te tratează ostil sau dispreţuitor în mod repetat, ai o relaţie toxică.

Îţi atacă respectul de sine

Complimentele fac parte din modul în care doi parteneri îşi arată aprecierea reciprocă. În absenţa lor completă, atitudinea partenerului îţi poate afecta respectul de sine. Indiferent de acţiunile lui, atunci când rezultatul este că tu te simţi nemulţumită de tine, relaţia nu este în parametri buni.

Partenerul îşi schimbă atitudinea doar când vede că eşti la limită

Uneori poţi trece cu vederea unele comportamente de mai sus, dar nu şi atunci când vezi că îşi schimbă rapid atitudinea dacă se teme că-l vei părăsi. Când schimbările nu ţin prea mult şi revine la aceleaşi comportamente care îţi creează frustări şi stări proaste, apoi îţi promite din nou că se va schimba, renunţă la acest tip de partener toxic.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Silviu pe 16 Mai 2013, 16:10
    Codependenta

    Aici este vorba de relatii de codependenta, in care stii ca iti face rau relatia aceea, dar nu vrei sa renunti. Un codependent este totdeauna atras de ALT codependent, niciodata de unul echilibrat cu adevarat. Deci solutia e autovindecarea de codependenta, pentru a nu mai atrage in viata lui persoanele nepotrivite.

    1
    0

  • DoarEa pe 3 Mai 2013, 16:15
    :)

    Partea interesanta la aceste relatii , este ca in ciuda tuturor conflictelor si neplacerilor , in momentul in care punem punct unei asemenea relatii , ne pare rau ..si parca nu am renunta :)..Mda , pana la urma toate trec! ;)

    4
    0

  • LuLu pe 2 Mai 2013, 00:59
    relatie toxica

    da, din pacate exista si astfel de relatii, dar... stiti care e faza proasta aici nu ai de unde sti si nimeni nu iti poate spune la inceput, vezi ca aia nu e bine, cealalta nu e buna, si cred ca si daca ni s-ar spune tot nu am crede.si ne aventuram in relatii de genul asta si poate cand incep sa se indeplineasca o parte sau chiar toate cerintele din acest subiect e prea tarziu. pur si simplu nu poti renunta la relatie. si pana la final numai rezisti si pleci, si cand ai trecut peste tot si esti linistit psihic, fizic si sufleteste, iti dai seama ca nu a meritat sa induri nimic din toate astea, pt ca in lumea asta mai sunt si alte persoane cu care poti avea o relatie OK.

    2
    0

  • Bogdan pe 1 Mai 2013, 22:40
    Zyklon B

    Relatie toxica? Am avut (si oarecum mai am) o astfel de relatie :) Ranirile reciproce profunde, jignirile de o duritate extrema si loviturile fara discernamant erau la ordinea zilei (NU fizice deoarece doar ea este cea care agreseaza fizic, eu nu pot face asta deoarece risc sa o bag in spital daca as atinge-o macar). Partea comica este ca in ciuda acestor "evenimente" , sexul ... nu era sex ci "facut dragoste" , o pasiune deosebita si o afinitate speciala. Alo, spitalul 9 ? Veniti va rog cu doua dube :) .

    7
    0

  • silvia pe 1 Mai 2013, 20:45
    relatie toxica

    da,traiesc si eu asa ceva ,am crezut ca e ceea ce-mi doresc,lq inceput a fost dragoste platonica,apoi m-am daruit crezand ca este ceea ce imi doresc dar diferenta de varsta 10-15 ani ,s-a adeverit{gelozie,posesivitate,certuri si nu mai stii cum sa scapi si sa iesi din relayie,nu intrati in relatii de-astea,e greu

    3
    0

  • cris pe 1 Mai 2013, 08:50
    a

    foarte adevarat, din pacate.

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod