Cum dormiti, asa va iubiti

Desi te poti preface ca simti anumite lucruri atunci cand esti treaz, prefacatoria nu mai merge deloc in timpul somnului. De aceea anumiti experti cred ca felul in care dormiti cand sunteti impreuna poate spune foarte multe despre adevaratele voastre sentimente si despre stadiul in care se afla relatia voastra.
Si asta are noima, daca te gandesti bine: cu cat sunteti mai apropiati, cu atat mai aproape unul de altul veti dormi; daca te temi ca celalalt este pe cale sa te paraseasca, te vei agata cu disperare de el/ea; daca tu esti cel care se gandeste la despartire, vei lasa putina distanta intre voi.

Pozitiile de mai jos sunt, in mare, bazate pe studiile unui psihiatru din California, Mark Gouston. Dupa cum admite chiar el, aceste pozitii nu sunt indicatori foarte precisi ai stadiului unei relatii, dar iti pot oferi unele indicii. 


Lingura din dragoste 


Pozitia clasica de "tineri casatoriti": indragostiti, dar tot dornici de a fi cat mai aproape fizic. Unul dintre ei este intins pe o parte, celalalt il imbratiseaza de la spate, tragandu-l cat mai aproape cu bratul incolacit in jurul taliei. Foarte putine cupluri se imbratiseaza sau adopta aceasta pozitie in somn daca cei doi sunt frustrati din punct de vedere sexual sau au resentimente unul fata de altul. (Partenerul care nu este prea dornic de sex se va teme ca orice gest de afectiune va fi interpretat ca o invitatie, celalalt intelege ca orice mangaiere ii este respinsa si nici nu mai incearca.) 


Luna de miere 


Ridicol de romantica (desi multi ar adauga si claustrofobica), aceasta este pozitia unor tinerei care fac dragoste in luna de miere (partea cu nu-mi-vine-sa-cred-ca-te-am-gasit). Imbratisarea cu tot corpul - fata in fata, cu fiecare parte atingandu-li-se - trimite trei semnale: dorinta de a intra in legatura unul cu celalalt la toate nivelurile, nevoia de asigurari (prin strangerea posesiva in brate, care sa-l impiedice pe celalalt sa fuga) si o totala devotiune fata de celalalt, dar si fata de relatia dintre ei. Da, totul se poate termina in lacrimi, dar in acest moment visam la o casuta cu gardulet alb si la o duzina de copii.


Fund in fund 


Studiile arata ca este mult mai confortabil sa dormi singur si totusi exista destui adepti ai bucuriei de a dormi impreuna cu cel drag. Iata un compromis foarte bun. Sunteti intinsi pe o parte, fiecare cu jumatatea sa de pat, avand o multime de loc sa va foiti in timpul somnului, dar fundurile vi se ating. Cuplurile care dorm astfel sunt intr-o forma excelenta: este foarte important ca pastrati contactul unul cu celalalt chiar si cand sunteti inconstienti si inca spate in spate! Treji fiind, sunteti cel mai probabil foarte afectuosi si nu va temeti de intimitate. 


Distanta periculoasa 


Sunteti cu spatele unul la altul, la marginile patului. Unul sau amandoi tineti bratele in jurul trupului, formand o bariera partiala. Nu numai ca va protejati din punct de vedere emotional acoperindu-va literalmente inima, dar reduceti astfel si probabilitatea atingerii celuilalt din greseala in timpul somnului. Aceasta este pozitia tipica "post-cearta". Daca ati inceput sa dormiti asa permanent, e un semnal de alarma. Foarte mult spatiu intre voi atunci cand dormiti se traduce, de regula, prin distantarea sentimentala si cand nu dormiti. 

Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro
 

Comentariile 1-50 din 82

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • joanna pe 20 Oct 2007, 11:42
    nedumerire

    eu am o intrebare:eu si cu sotul meu adormim de regula intr-o pozitia asemanatoare cu cea clasica. si anume eu pe lateral dar aproape pe burta cu un picior flexat si el peste mine incolacindu-ma cu un brat si un picior. dupa un timp, el se intoarce cu spatele la mine si dormim fund in fund;eu nu-mi schimb pozitia toata noaptea. cum se poate interpreta aceasta schimbare de pozitii? in descrierile facute in articol s-au luat in considerare pozitii de dormit efectiv sau de adormire?

    0
    0

  • symo_dreams pe 12 Sep 2007, 17:21
    poate sunt mituri aiurea

    ce se poate zice despre un cuplu care doarme in cel mai ciudat mod posibil:"incolaciti"sincer nici nu stiu cum se poate expica amandoi ne tinem in brate reciproc si picioarele unul peste altul deci super apropiati si tinandu-ne in brate toata noaptea incat pe parcursul somnului ne trezim din cauze ca ne-a amortit o mana sau un picior :) la pozitia asta care e explicatia?

    0
    0

  • maria pe 14 Aug 2007, 17:34

    In mare parte cred ca e adevarat ce spune,dar cum sa interpretez atunci cand noi adormim tinandune in brate dar cea mai mare parte a noptii dormim fund in fund?

    0
    0

  • unamica pe 26 Iul 2007, 21:05
    Porcariiiiii

    Normal...fiecare doarme asa cum s-a obisnuit..hai ca fim seriosi......niste rahaturi de studii

    1
    0

  • magda pe 25 Iul 2007, 20:24
    vai ce belea....

    la 30 de grade in dormitor nu poti sa dormi unul in bratele celuilalt.asta inseamna ca nu mai e intelegere sau iubire?daca asa e, ma puneti pe ginduri...

    1
    0

  • frunza gica pe 24 Iul 2007, 19:06
    nue adevarat nene....

    fiecare are stilul lui de adormi.....in somn iti poti controla miscarile in totalitate??????!!!!!!

    0
    0

  • teo pe 23 Iul 2007, 09:32
    mda, la mine se potriveste :)

    la inceput adormeam cu capul pe bratul lui apoi imi schimbam pozitia amandoi. adica dormeam spate in spate. acum ne uitam la televizor si stam intansi unul langa altul, ne tinem de mana dar tot asa adormim. nu stiu daca suntem intr-o forma asa de excelenta, cum scrie in articol, dar e destul de bine.

    0
    0

  • zeno pe 21 Iul 2007, 13:53
    total de acord

    Sunt de acord cu ceea ce scrie in acest articol iar cine nu stie un pic de psihologie nu are cum sa realizeze.

    0
    0

  • Valentina pe 20 Iul 2007, 17:43
    sunt de acord!

    Eu cred ca pozitia somnului are mare importanta asupra relatiei in sensul ca arata, intr-adevar, cat de apropiata este relatia respectiva. Eu cred acelasi lucru, de aceea il si afirm. Pentru mine pozitia somnului partenerului meu inseamna foarte mult si prin asta simt ceva,simt ca ma iubeste!

    1
    0

  • Iubyta pe 15 Iun 2007, 02:22
    hehe...nu sunt de acord

    fiecare persoana doarme cum s'a obisnuit de mic\a...toate studiile astea in mare parte sunt o porcarie...sunt scoase k sa avem noi ce citi si cu ce ne bate capul!majoritatea barbatilor le place k femeia sa doarma cu capul pe pieptul lui sau el cu bratul sub capul ei...cum de acest psihiatru tocmai pozitia asta a ratat'o?oricum Fals ...din partea mea!

    1
    0

  • roxanik pe 12 Iun 2007, 11:36
    cooooooll

    ma regasesc in pozitia fund in fund.e misto.......amandoi dormim bine.mai dorm destul d des in prima pozitie,mai pun kpul p pieptul lui si 1 picior peste el.ce sa insemne asta??:-)

    0
    0

  • ion pe 11 Iun 2007, 10:06
    chiar asa?

    saluti. Oare e chir asa? Eu sunt casatorit de 15 ani si depinde de anotimp iarna dormim imbratisati dar vara cand este f. cald nu mai putem sa dormim asa. Mai este valabil studiul?

    0
    0

  • anna pe 15 Mar 2007, 09:27
    sal

    pai eu cu iubitul meu cu care sunt de 5 ani dormim si in prima pozitie si funf in fund dar mai e una de care nu s-a amintit aici, si anume: eu dorm cu capul pe pieptul lui sau el pe al meu si cu picioarele noastre incolatacite.Asta ce inseamna?

    0
    0

  • houserman pe 23 Feb 2007, 16:32
    salut

    Destul de adevarat ce se scrie.Eu si prietena mea ne regasim tot la prima pozitie.Nu stiu daca trebuie neaparat sa ne luam dupa tot felul de studii dar uneori chiar ne regasim in ele...Iti poti da seama daca cel de langa tine te iubeste fara sa citesti prea multi..pur si simplu vei simti.

    0
    0

  • RASPUNS pe 14 Ian 2007, 16:32
    Cum dormiti,asa va iubiti!

    Foarte adevarat!As putea spune ca ne incadram cu succes la prima"pozitie".De multe ori adorm cu capul pe pieptul lui.dar in final ne trezim in prima pozitie. Nu e nevoie de studii neaparat ca sa-ti dai seama cat de mult te vrea cel de langa tine,sau cat de drag iti este tie. Apropierea fizica joaca cel mai important rol intr-o relatie.

    0
    0

  • anonim pe 6 Ian 2007, 03:37
    sunt de acord

    sunt de acord si chiar poate deschide ochi la multe persoane, care in anumite momete nu mai vede adevarul

    0
    0

  • grasuta pe 27 Dec 2006, 00:26
    de acord

    E f. adevarat,am citit si invatat multe despre limbajul corpului.Putem afla multe despre o pers.chiar si cind nu doarme,dupa pozitia corpului.E foarte interesant sa studiezi astfel de lucruri,va asigur!

    0
    0

  • groapa nadia pe 26 Dec 2006, 09:36
    de acord

    studiul pare bine documentat

    0
    0

  • Camelia Muresan. pe 23 Dec 2006, 19:04

    am trecut prin toate fazele studiului inainte de a divorta. SUNT REALE!

    0
    0

  • MIHAELA pe 15 Nov 2006, 18:47

    SUNT DE ACORD CU ACEST STUDIU,ESTE PERFECT ADEVARAT

    0
    0

  • p pe 11 Nov 2006, 15:24

    este adevarat dar multe persoane nu cred, sau nu au curajul sa recunoasca!

    0
    0

  • mirela pe 7 Nov 2006, 08:41
    vrajeala

    o porcareieeeeeeeeeee cat casa de mare ..depinde de viatza fiecaruia ...daca o fata e o obisnuia sa doarma singura si nu a maio dormit cu un barbat ..pan acum e clar ca nu tre sa te astepti sa doarma calare p pretenu ei ...vb din propria experienta ...;)...imi iubesc prietenu si suntm imporeuna de 2 ani si nu m am gandit la despartire pana acum ,toul merge bine intre noi ...si totusi peste nopate poate aparea intre noi o dist...

    0
    0

  • lili pe 5 Oct 2006, 19:31

    multumim pentru sfaturi

    0
    0

  • Georgiana pe 14 Sep 2006, 19:27
    pozitii de dormit!!!

    Super,chiar ca totul este adevarat,daca citesti cu atentie chiar te regasesti intr-una dintre "pozitii".

    0
    0

  • codru pe 14 Sep 2006, 17:10

    noi dormim cum apucam, nu e neaparat necesar sa dormi cumva pt a sti in ce stadiu se afla relatia!cateodata suntem prea obositi, ne punem in pat ne luam in brate, dar totusi cautam sa dormim cum ne e mai bine si daca eu stau cu spatele sau el se pune pe burta si adormim asa, asta nu cred ca inseamna ceva in mod special, pur si simplu se simte bine dormind in pozitia aia si e odihnitoare pt el.

    0
    0

  • flori2006 pe 14 Sep 2006, 08:24

    ei, da, ce sa zic, nu dormim imbratisati sau lipiti unul de altul, dar avem contact unul cu celalalt. stiu ata pentru ca sotul meu sta cu un picior, cu o mana pe mine si cand suntem treji. oricum, ne atingem... :)

    0
    0

  • antonela pe 9 Sep 2006, 23:17

    perfect adevarat.

    0
    0

  • Valy pe 5 Sep 2006, 13:46
    mesaj

    este foarte adevarat, referire fac mai ales la cea "fund in fund"

    0
    0

  • iuliana pe 3 Sep 2006, 09:44

    foarte adevarat!

    0
    0

  • Nicole_pissycutza pe 30 Aug 2006, 09:44
    oare?

    Dragutz,dar nu e asa mereu...

    0
    0

  • ANDREEA pe 22 Aug 2006, 14:51
    !!!!!!!!!!!!

    E MISHTO,DAR,NU SI ADEVARAT......SE MAI INTAMPLA......POATE SE APLIK PT ALTII,CINE STIE?

    0
    0

  • marry pe 9 Aug 2006, 17:50
    :)

    normal k se tine cont de pozitia adoptata in timpul somnului pentru k asa iti poti da sema de relatia prezenta intre cele 2 persoane...mi se par foarte veritabile aceste expliktii ale pozitiilor!!!!

    0
    0

  • mary pe 25 Iul 2006, 16:30
    trezirea

    inainte sa adormi il strangi in brate,ii faci cei faci,insa dupa ce adormi se mai tine cont de pozitia pe care ai adoptat-o?

    0
    0

  • nicola liviu pe 30 Iun 2006, 22:44
    depinde de celalalt

    dedinde de greutatea partenerului, daca ar fi comoda pozitia de dormit ea peste el!!!

    0
    0

  • iolanda pe 23 Iun 2006, 15:44

    sunt perfect de acord cu materialul de mai sus pentru k asa cum se precizeaza atunci cand dormi nu mai reusesti sa-ti ascunzi adevaratele sentimente

    0
    0

  • denisia panianopol pe 6 Iun 2006, 09:05

    sunt de acord cu studiul de mai sus. cel putin mie mi se potriveste perfect. si eu sunt de aceeasi parere ca atunci cand dormim nu ne putem ascunde sentimentele ci ele vorbesc de la sine.

    0
    0

  • tirawa pe 27 Mai 2006, 19:17
    adaug...

    in timpul somnului oamenii se manifesta inconstient...nu se controleaza dacat pana ce adorm sau cand se mai trezesc din cand in cand...astfel ceea ce se petrece in gandul sau pe ascuns in sufletul lor iese la suprafata tradati fiind de subconstient...dar eu stiu exact ca atunci cand totul era in regula in relatia mea cu fostul sot abia asteptam sa fim aproape,iar in timp,cand relatia a degenerat nu puteam suporta nici o atingere,nici macar respiratia lui inspre mine...am ajuns sa dormim separat...trist,dar adevarat!

    0
    0

  • tirawa pe 27 Mai 2006, 19:05
    aprobare

    am trecut prin aceste "faze"(asa le-as numi..)in timpul casniciei mele de 13 ani si stiu ca asa este...triste adevaruri!

    0
    0

  • Oana Galina Lia pe 22 Mai 2006, 12:53
    cuplu

    Statistici dragute; este f. important sa nu ia nimeni in "tragic" aceste informatii; nu faceti caz de ele-facand reorganizarea "patului"

    0
    0

  • florentina pe 18 Mai 2006, 19:57
    sperante

    dupa 20 de ani de casnicie e mai greu sa iti faci o idee clara... oricum m-am bucurat sa aflu ca ne incadram la pozitia "fund in fund" si am sperante pentru batranete...

    0
    0

  • diana pe 11 Mai 2006, 10:48
    romantic

    chiar daca adorm pe piepyul lui mi-e mult mai comod sa stau fund in fund cu el sau pe marginea patului.totusiador cand se intoarce dupa mine sa tina in brate in orice pozitie as dormi.e puiul meu si eu sunt comoara lui

    0
    0

  • nicoleta pe 11 Mai 2006, 10:43
    frica de parinti

    frica de parinti poate despartii un cuplu cu siguranta,dar pe mine si prietenul meu ne-a apropiat.ne iubim mai mult si facem tot posibilul ca nimeni sa nu intervina intre noi cu toate ca el e cu multi ani mai mare ca mine.in final,sunt de parere ca dragostea invinge totul

    0
    0

  • cruceru mihaela pe 10 Mai 2006, 18:58
    tradare

    sant maritata si iubesc al barbat.Ce fac in cazul asta?

    0
    0

  • bogdan pe 26 Apr 2006, 12:45
    dragostea

    chiar daca iubesti poti sa renunti la dragoste cum a facut sotia mea din cauza parintilor.si suntem inca casatoriti inca mai exista aceea teama de parinti

    0
    0

  • spinu alina pe 24 Apr 2006, 13:08
    iubirea

    eu cred k atunci knd doua pers se iubesc se vede si dupa felul in kre dorm,mbratisati...etc

    0
    0

  • mughet pe 4 Apr 2006, 19:00
    o alta parere

    sunt foarte de acordca chiar daca cei doi dorm spate-n spate dar fundurile se ating,relatia lor este excelenta pentruca asa e si relatia mea(casatoria)care dainuie de 9 ani si chiar adormiti fiind ne cautam in pat ,ba mainile sa ni le atingem sau o alta parte a corpului

    0
    0

  • liliana68 pe 3 Apr 2006, 09:33
    parere

    nu stiu cat de adevarat poate fi ca modul in care dormim impreuna ne defineste relatia pe care o avem!?! somnul e pentru relaxare deci trebuie sa dormim cum vrem noi mai bine ca sa putem sa ne reincarcam bateriile pentru relatia care e la lumina cea palpabila nu cea imaginara din somn!

    0
    0

  • jeni pe 2 Apr 2006, 16:17

    eu cred ca este mult adevar in ceea ce spune felul in care dormim cu partenerul de viata , dar mai sunt si exceptii de la fiecare regula asa ca nu poti fi asa de sigur niciodata daca nu iti este dovedit atunci cind esti treaz.

    0
    0

  • Ariel pe 29 Mar 2006, 23:20
    superficial

    E exagerat sa analizam pana si felul in care dormim sau mai bine zis cum doarme cel pe care-l iubim si eventual sa ajungem chiar sa-i reprosam ca nu e intr-o pozitie care ar reflecta iubire. Felul cum doarme un om depinde de multe alte lucruri, ca de exemplu obisnuinta de ani de zile, de pe vremea cand dormea singur. Nu e totul atat de simplist cum scrie in articol. In general, consider ca articolul se adreseaza doar celor care nu sunt siguri (sau sigure) pe iubirea partenerului si cauta o confirmare, sau poate o profunzime care nu e in relatia lor.

    0
    0

  • Larisa pe 27 Mar 2006, 18:23
    interesant

    De cand am citit articolul am inceput sa fiu mai atenta la modul cum dorm. Eu cu sotiorul meu drag dormim foarte aproape unul de celalalt. Ne tinem in brate pana aproape sa adormim cand ne punem pe spate ca e cea mai confortabila pozitie pentru noi ca sa dormim. In timpul somnului deseori stam in pozitia lingura din dragoste. Am o relatie frumoasa cu iubitul meu si sunt inca indragostita de ele dupa mai bine de 1 an si ceva de la casatorie! Multumesc pentru informatii!

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod