Cum controlam gelozia?

Gelozia este un sentiment foarte complex. In dictionarele de specialitate, termenul de gelozie este definit ca un amestec de rivalitati, neincredere si suspiciuni fata de o anumita persoana.
Gelozia este un sentiment foarte complex. In dictionarele de specialitate, termenul de gelozie este definit ca un amestec de rivalitati, neincredere si suspiciuni fata de o anumita persoana. In "Dictionarul Explicativ al Limbii Romane", termenul de gelozie este definit ca: "sentiment chinuitor si obsedant pe care il provoaca in sufletul cuiva banuiala sau certitudinea ca fiinta iubita ii este necredincioasa".

Gelozia se instaleaza in momentul in care unul dintre parteneri simte ca ceva nu este in regula cu celalalt. Gelozia poate fi in acelasi timp un proces nefondat, care se petrece doar in imaginatia unei persoane.

Gelozia este o forma de furie produsa in principal de sentimentul de pierdere. A controla starea de gelozie inseamna, de fapt, a reusi sa iti controlezi starea de furie. Primul lucru pe care trebuie sa il faci in momentul in care simti ca te cuprinde gelozia este sa incerci sa te calmezi si sa analizezi situatia la rece.
Calmul te va ajuta sa ramai concentrata asupra problemei (daca ea exista cu adevarat) si sa o rezolvi.

Nu incerca sa te afunzi si mai mult in furie si abordeaza situatia la modul cel mai riguros. Exprima-ti punctul de vedere si nu acuza daca nu ai argumente solide. Explica-i partenerului tau ce te-a adus in aceasta stare si incercati impreuna sa gasiti o solutie. Daca nu esti sigura ca ceea ce simti este adevarat, evita sa arunci vina asupra celuilalt.

Este gelozia un sentiment pierdut sau un raspuns sanatos care poate salva o relatie? Desi pare greu de crezut, gelozia are si partile ei pozitive. Asculta si invata ce au de spus alte persoane care au trecut prin aceeasi situatie. Fii sincera si povesteste exact ceea ce simti, astfel incat problema ta sa nu fie prost inteleasa. Asigura-te ca ai toate amanuntele inainte de a fi geloasa.

Gelozia exista pentru a te proteja de suferinta, nu pentru a controla comportamentul celorlalti.
Este in acelasi timp un sentiment care poate scapa foarte usor de sub control. Pentru ca nu ai cum sa controlezi cealalta persoana, incerca sa te controlezi pe tine; te va ajuta, cu siguranta, daca sentimentele tale vor avea de suferit. Gelozia te poate ajuta in acelasi timp sa te regasesti si sa iti dai seama ca persoana de langa tine nu este cea potrivita.

Publicatia online about.com enumera patru tipuri de gelozie, si anume:

Gelozia constienta


Cel mai normal tip de gelozie, care este, de fapt, o reactie naturala bazata pe un motiv. Gelozia constienta este un sentiment normal, care vine ca reactie in urma unei situatii amenintatoare. A fi gelos nu este neaparat un lucru rau. Problemele apar cand gelozia devine de necontrolat.

Gelozia distructiva


Realitatea sta la baza acestui tip de gelozie. Tratamentul emotional care o provoaca este real si este sustinut de probe din exterior. Motivele sunt foarte intemeiate si au la baza o problema reala.
In momentul in care intervine acest tip de gelozie, persoana in cauza are nevoie de o explicatie. Gelozia distructiva are la baza razbunarea. Nu este un mecanism de protectie pentru gasirea unui solutii, ci doar intentia persoanei geloase de a face rau.

Gelozia absurda


Acest tip de gelozie este adus in prim plan de imaginatie si de evenimente neprevazute. Gelozia irationala nu este deloc sanatoasa si este bazata, in general, pe nesiguranta si paranoia. Persoanele care sufera de acest tip de gelozie cred cu tarie in sentimetele lor, chiar daca nimic din ceea ce se intampla in realitate nu le confirma. De cele mai multe ori persoanele geloase absurde cad in depresie. Sunt convinse ca au tot dreptul sa fie geloase, chiar daca realitatea nu le confirma presupunerile. Este foarte greu sa faci aceste persoane sa vada adevarul. Gelozia absurda poate fi tratata cu succes prin terapie.

Gelozia proactiva


Este un tip de gelozie care are la baza o amenintare reala, care afecteaza securitatea emotionala a unei persoane. Scopul acestui tip de gelozie este de a evita sau micsora sansele de a fi ranit, in urma a ceva ce s-a intamplat deja.
Uneori insa, persoanele geloase sunt in stare sa faca lucruri absurde. Gelozia proactiva se manifesta rar prin violenta sau prin ranirea propriei persoane. Furia este insa caracteristica sa principala.

Gelozia proactiva functioneaza ca un mecanism de protectie. Sentimentele de gelozie conduc la actiuni productive, ca, de exemplu, finalizarea unei relatii imorale sau nesanatoase. Interesul principal al acestui tip de gelozie nu este cel de razbunare sau pedepsire, ci de protejare a propriei persoane.
 

Comentarii (35)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bianca pe 5 Feb 2015, 11:14
    Uneori e bine să priveşti lucrurile din altă perspectivă

    Gelozia înseamna comparatie. Noi am fost învatati de mici sa comparam, am fost conditionatiîn aceasta directie. Altcineva va avea întotdeauna o casa mai buna, un corp mai frumos, mai multi bani decât noi, o personalitate mai carismatica. Cine se compara tot timpul cu cei din jur este predispuscatre gelozie. Gelozia este rezultatul conditionarii catre comparatie. Daca încetati comparatiile, gelozia dispare. Ramâne atunci adevarul curat: dumneavoastra sunteti dumneavoastra, ceilalti sunt ceilalti, si orice comparatie este ceva inutil. Bine ca nu va comparati cu copacii, caci în caz contrar ati deveni foarte gelos: de ce nu sunteti si dumneavoastra verde? Află mai multe aici: http://www.blog.biancaionel.com/despre-gelozie-reactii-si-relatii/

    1
    0

  • SIUZANA pe 18 Nov 2014, 13:13
    sunt geloasa foarte tare

    Suntem impreuna cu sotul deja de 4 ani ,problema e ca sunt geloasa si nu ma pot stapini, el e sincer cu mine simi spune cei place cum se uita cea vazut ,drept ca eu il intreb aceste lucruri dar cind aud ca sa uitat la altele femei sau fete si iau placut cum arata se incepe tot scandalul nu ma pot aptine poate ma ajutati va rog.

    1
    0

  • Gabriela pe 1 Apr 2014, 13:20
    gelozia

    Sincer sa va spun,eu sunt foarte geloasa,nu stiu ce sa mai fac in privinta asta,mi-as dori enorm sa pot sa o controlez dar nu reusesc,atunci cand sunt geloasa ,ma infurii foarte tare si nu mai gandesc limpede , de multe ori mi se pare ca gelozia se petrece doar in capul meu,si ca imi imaginnez eu fel si de fel de chestii,nu vreau sa dau cu piciorul la relatia asta,daca aveti vreun sfat pentru mine m-as bucura enorm.......multumesc !

    5
    1

  • marius pe 27 Mar 2014, 11:34
    sunt gelos de imi distrug casnicia

    sunt casatorit de 17 ani avem 3 copii o stare financiara acceptabila .am perioade in care o acuz pe sotia mea de tot felul de infiati (desi stiu sigur ca nu sunt adevarate) vorbesc foarte urat pana ea ajunge la disperare si recurge la amenintari ci divortul , etc dupa ce imi trec nervi dispare si gelozia si imi pare foarte rau de ceea ce am facut.incerc sa ma controlez dar de multe ori nu reusesc. de curand amavut un asemenea eveniment ,sa rezolvat dar mie frica pentru viitor .datimi un sfat ,un ajutor cat de mic va rog nu vreau sami pierd familia .va multumesc maraugxmaraugx@yahoo.com

    8
    3

  • vasy pe 18 Feb 2014, 14:34
    gelozia..

    Bai eu sunt gelos s nu stiu de ce...tipa cu care sunt a fost domnisoara la varsta de 18 ani a fost pentru mine sunteminpreuna de 7 luni si pur si simplu imi dau panica singur nici nu stiu daca sunt nebun sau sanatos la cap

    10
    0

  • vasy pe 18 Feb 2014, 14:33
    gelozia..

    Bai eu sunt gelos s nu stiu de ce...tipa cu care sunt a fost domnisoara la varsta de 18 ani a fost pentru mine sunteminpreuna de 7 luni si pur si simplu imi dau panica singur nici nu stiu daca sunt nebun sau sanatos la cap

    4
    0

  • anonim123 pe 16 Feb 2014, 22:29
    Gelozia

    Nu-mi vine a crede ca am apelat la un site datorita geloziei mele care ma orbeste .. Prietenul meu vorbeste prea mult cu domnisoare si daca ii cer sa ii citesc mesajele si le sterge si face crize si astea ..Unele tipe mi-au aratat conv intregi cu el si nu contineau ceva ce ar fi trebuit sters , dar totusi el le-a sters .. Mi s-a zis ca indeferenta e solutia problemei dar am zis totusi sa nu apelez la ea . Ce ar trebui sa fac atunci ?

    2
    0

  • adrian pe 5 Nov 2013, 19:39
    daa

    posesivitatea..dusmanul unei relatii. aici intervine gelozia.

    6
    0

  • cristi pe 5 Nov 2013, 19:38
    gelozia

    Eu cred ca posesivitatea distruge o relatie,..dar si frica de a pierde pe cineva.

    1
    0

  • marius pe 5 Nov 2013, 04:09
    gelozia

    din cauza geloziei am peirdut o rel de 6 ani....

    2
    0

  • mihaela pe 21 Oct 2013, 02:07
    GELOZIA MA DESPARTIT DE IUBITUL MEU

    FETELOR VA DAU CEL MAI BUN SFAT/ EU AM AVUT UN IUBIT 2 ANI CARE MA IUBEA ORBESTE NEBUNESTE EU LA FEL DAR GELOZIA MA DISTRUS MA DESPARTIT DE EL/DEVENISEM POSESIVA IL CONTROLAM ZI DE ZI CEAS DE CEAS PLANGEAM DIN NIMICURI SI MEREU IMI ZICEA NU AI MOTIVE TE IUBESC TERMINA CONTROLEAZA TE CA TE IUBESC DAR FACEA GLUME PROSTESTI SI EU PUNEAM LA INIMA .VA RECOMAND SA NU FITI GELOASE POSESIVE DIN VORBE ORI DIN PRIVIRI CA SE UITA CA TE INCERCA CU VORBE CARE DOR SA NU PUNETI LA INIMA CA NU E BN ?ATUNCI CAND DEMONSTREZI CA ESTE ADEVARAT CA TE INSEALA E BN SA TE DESPARTI SA NU DAI SANSE CA DACA A FACUT ODATA SE VA REPETA .DIN VORBE DIN PRIVIRI NU E CORECT SA ACUZI NU ESTE DECAT IN MINTEA NOASTRA /REALITATEA NU ESTE ASA .ATUNCI CAND IUBESTI TE IUBESTE VORBESTE FRUMOS CU TN INCERCA SI CONTROLEAZA TE SI FII CALMA SI NU MAI PUNE INTREBARI REPETATE SI NU MAI FII GELOASA PIERDETI TOTUL OMUL IUBIT SI TOT CE ATI CONSTRUIT IMPREUNA .ODATA CE STA CU TN TE IUBESTE COMPORTATE NORMAL .EL INTR O BUNA ZI SE PLICTISESTE DE TN DEVI INSUPORTABILA SI ATUNCI GASESTE FERICIREA IN BRATELE ALTEI FETE ,ASA AM PATIT EU AM RAMAS SINGURA CU GELOZIA MEA SI SFATUL CARE LA AM PRIMIT A FOST DAT TARZIU PT MN ACUM NU MAI POT REMEDIA NIMIC E SINGUR SI EL LA FEL CA MN DAR NU MAI VREA SA FIM IMPREUNA CA AMI ZICE CA NU MAI ARE INCREDERE IN MN CA EU NU O SA MA SCHIMB SI SCENELE MELE DE GELOZIE SE VOR REPETA.ACUM SUFAR IL IUBESC SI NU MAI POT FACE NIMIC .VOI NU MAI STRESATI BARBATI IUBITI VOSTRI CA NU VREAU SA VI SE INTAMPLE NU UITATI OMUL CARE E BUN IUBITOR SI STA ALATURI DE VOI STA CA VA IUBESTE VA PLACE SI VREA SA CONSTRUITI O FAM VA DORESC CA DZ SA VA AJUTE SA VA CAMATI SA VA CONTROLATI SI SA REPETATI MEREU DOR PE MN MA IUBESTE .MULT NOROC

    8
    0

  • boy pe 16 Mar 2013, 02:23
    pt. yulya

    yulya in privinta ta ai tot dreptul sa fii geloasa in mod normal...intradevar orce barbat se uita da vede o fata frumoasa si mai ales si cu un minijup sau etc..dar daca se uita oridecateori vede o fata mai sexi nu e corect ..mai ales fata de u....deci.. gelozia ta cred ca e fondata...... mai ales ca sar intoarge la fosta...ar trebui sa nu mai pierzi timpul cu el...

    8
    0

  • csilla pe 26 Feb 2013, 12:30
    cum controlam gelozia

    Am o relatie de 11 luni si ...sunt celasa si de fosti lui prietene ce sa fac din cauza acesta am ajuns sa ne certam de mai multe ori pe zi de si vina este din cauza noastra ca deja la a dova intalnire vorbeam de fosti nostri

    1
    0

  • ady pe 25 Feb 2013, 12:31
    gelozia

    Buna,ma confrunt si eu cu gelozia, am o relatie de 1an si 8 luni,si prietena mea am mai stat de vb cu 3 baeti fara sa stiu si am aflat singur,si de asta cred ca sunt asa,acum nemai gertam tot din caua ca numi zice tot(cee de zis),,cesa fac?,,(numa inselat niciodata)

    0
    1

  • yulya pe 6 Iun 2012, 20:39
    gelozie

    buna ma numesc iulia locuiesc imp cu iubitul meu de un an jum;;si vreau sami explice si mie cineva dak sunt obsedata sau geloasa pe buna dreptate,va spun si dc,eu sunt geloasa pe iubitul meu deoarece knd ne mutasem imp mai tot vb de fosta lui iubita de inaintea mea si o data lam intrebat dak sar mai impaca cu ea..si el mia sp k pe o parte sar impaca cu ea pe deoparte nu de...desi noi stateam imp...apoi o data am mers la magazin imp si sa bagat in seama cu vanzatoarea,,,knd vede o fata se uita insistent la ea da ii place si mai ales sa aibe fusta scurta pe ea,eu sincer pana sa faca chestiile astea nu eram delok geloasa si aveam inkredere in el,akm nush ce sa fac.el lukreaza k barman si knd e la munka si ii trim kte un mesaj si nu raspunde nush ce sa fac simt k inebunesc mai ales k sefa e tanara nu arata intra atat de bn dar lam vaz pe el totusi uitanduse dp fundu ei.voi ce credeti in cazul asta e o prostie sa fiu geloasa el nu ma inselat nikiodata pt k stam mai tot timpu imp dar numi pot stapani gelozia ast sfatul vostru va poop

    3
    0

  • Nico pe 13 Mar 2012, 10:58
    ...

    Hello...eu pot sa ma "laud" cu toate tipurile de gelozii existente si ne'existente...zi de zi imi fac rau singura...mA chinui, etc! Nu am motive sa fiu geloasa dar totusi sunt...nu putem iesi undeva fara a-I reprosa ceva...nici la Tv nu ne putem uita linistiti si toate astea numai din vina "nebuniei si geloziei " mele...Tin sa mentionez faptul ca partenerul meu imi adreseaza tot felul de cuvinte frumoae si incearca sa ma faca sa nu il mai acuz de ceea ce nu a facut...Nu stiu cat va mai rezista...

    11
    0

  • elena pe 26 Ian 2012, 21:17
    Gelozia

    vreau sa nu mai fiu geloasa,nu stiu cum sa fac asta,sunt f.geloasa imi imaginez numai prostii..cum sa scap?????????????????/

    7
    3

  • Georgi pe 21 Ian 2012, 22:12
    Buna..

    Si eu am aceeasi problema..sunt geloasa..si nu stiu ce sa fac,pt ca ma supar din orice,prietenul meu imi spune ca exagerez uneori si asa si e..dar nu stiu cum sa fac altfel,nu ma pot controla,pur si simplu ma cuprinde furia si atunci ma descarc pe el..cu toate ca nu imi da motive sa fiu geloasa..eu tot sunt :( Ce sa fac ? Cum sa ma controlez,mi'e teama ca o sa'l pierd daca voi continua asa,cu "crizele" mele de gelozie :(

    5
    0

  • anna pe 12 Ian 2012, 12:57
    buna

    Din ce in ce ma simt mai trista si nu stiu de ce.As vrea sa aflu sfatul vostru.Sunt cu prietenul meu de opt ani si il iubesc foarte mult dar gelozia ma face sa fiu din ce in ce tot mai rau.In acesti ani de cand suntem impreuna am trecut si prin bune si prin rele,me-am fost mereu alaturi chiar daca au mai existat rautati in jurul nostru sau fete si baieti care au incercat sa ne strice relatia dar am reusit sa depasim momentele.De curand el s-a angajat la o firma unde lucreaza cu foarte multe fete si femei alaturi iar eu am devenit din ce in ce mai geloasa stiind de la el ca sunt vreo fete care il plac si i-au spus ca vor sa fie cu el.De atunci am ajuns sa plang din orice,sa simt ca eu nu sunt buna de nimic sa ma vad cea mai urata fiinta,sa vad totul negru in jurul meu.Il stresez si pe el zilnic,nici la pauza de masa nu sta sa manance ci ma suna pe mine,il inteb de fiecare data cand vorbim la telefon daca a vorbit cu cineva daca i-a zis ceva si a devenit si el tot mai agitat si stresat.Mereu imi spune ca ma iubeste si ma vrea numai pe mine,ca nu-l intereseaza nimeni altcineva dar degeaba.Imi este frica sa nu-l pier.El a fost primul baiat di viata mea si nu asa suporta viata fara el.Va rog din suflet sa-mi spuneti parerile voastre.Oare ma inseala?cum sa scap de starea asta care simt ca ma doboara?

    11
    0

  • ares pe 26 Dec 2011, 19:47
    Buna

    Gelozia are atatea intelesuri si neintelesuri .. dar cum se spune cine iubeste e si gelos.. . e naspa cu gelozia asta ..

    7
    0

  • alyna26 pe 1 Dec 2011, 21:49
    gelozieee

    salll.sunt foarte geloasa si nu stiu daca este prea bine.....mi se da foarte multe motive pt a fii geloasa.il tot prind vorbind cu fete si nu recunoaste....mai nou isi schimba parolele si nu vrea sa vb cu mine cand aduc vorba despre acest lucru..nu stiu ce sa fac cum sa procedez

    1
    0

  • luminita pe 22 Nov 2011, 09:26
    sunt extrem de geloasa

    buna ,,ma numesc luminita si sunt intr-o relatie de 6 luni un baiat ,,dar baiatu nu e roman e italian dar traieste in belgia ,,neam cunoscut la o petrecere data de unchiul lui in belgia ,,cum neam cunoscut ne-am si iubit .dar problema este ca eu la inceput nu vorbeam franceza vorbeam italiana ....si dupa o trei zile mam si mutat la el pentru ca asa am vrut amandoi .bun.eu am multe de zis sa ma scuzati daca fac greseli de ortografie.....intro zii am mers la piscina sa facem poze si cand deschid aparatu foto imaginea ecranului era o fotografie cu o femeie.lam intrebat cine este si el mia raspuns ca e o persoana de familie ...nha eu fiind proasta lam crezut ..dupa trei luni intru pe adresa lui de facebook si ce vad o fotografie cu prietenul meu si cu acea femeie si in plus aveau convorbiri ca de indragostiti ...lam intrebat de trei ori cine e si ce legatura are cu ea si in sfarsit mia rasp k inainte sa ma cunoasca pe mine iesia cu ea ,,,am tacut nu am zis nimik dar eu simtiam k explodez de gelozie va rog sa ma credeti ca eram in stare chiar si sa-l omor atunci dar nu iam zis nimik .bun acum doua saptamani eu tlf in mana in gluma nustiu ce mia venit atunci dar jur k nam facut intentionat asta ,,si zic in gluma da sa vad cu cine ai mai vorbit si ce nr de femei ai dar jur pe viata mea k am zis in gluma ,,,bun ,,,si ma uit in tlf hhhooopppp un nr de fata care nu o cunoasteam ,,il intreb pe el al cui e nr asta si el imi zice k e la o prietena,,,atunci mia sarit draci si lam fortat sa imi arate acea fata ha si cine era ???era fata de la magazin ,,,,am crezut ca ii fac pe amandoi pachet de mancare ptr caine ,,,adevarul ca nu era nimik intre ei ca se cunoasteau de mici dar sa-mi zica si mie de ce nu pot suporta doar cand se uita o fata la el ?????eu cred k inca vreo doua luni si ajung la spitalul de nebuni din cauza gelozie ,,,,,,datimi un sfat ce sa fac k eu una nu mai stiu nimik;;;;;

    1
    0

  • Ovidiu pe 7 Oct 2011, 21:16
    Sunt extrem de gelos...

    Ok buna... Ma numesc Ovidiu si am 18 ani... am o relatie de 9 lunii cu cea mai speciala si frumoasa fata care exista pe planeta sau cel putin asa o vad eu... Dar ce este drept sunt foarte foarte foarte gelos.... Partea nasoala e ca.... 5 Lunii leam petrecut in acelasi oras la Ploiesti unde ma aflu eu... iar dupa 5 lunii sa mutat cu familia la Bucuresti ... ea are 17 ani.. Nu e vorba de distanta intr-e noi ca nu cred ca e 2 3 zile maxim sa nu ma duc sa o vad dar pur si simplu sunt gelos.... ok am inceput sa inteleg gen glume colegii etc... dar situatia in care am fost pus azi... La un viitor bal mergem inpreuna dar eu la 10 si cv ar trebui sa plec ca pierd trenu spre Ploiesti si ea e ceva gen dupa ce plec eu ea se duce inapoi cu colegii... totusi poate nu-mi da motive sa fiu gelos si etc... dar mi se pare o absurditate la bal , club , etc se bea si nu se stie daca bea si dupa ce plec s-ar saruta cu vrunu de numai o pot ierta in veci... sunt rac foarte sensibil si ne iubim extrem de mult dar nu.mi pot scoate asta din suflet gelozia... ceas putea face .....:|

    9
    1

  • ioana pe 29 Aug 2010, 23:40
    buna..

    Va rog ajutati-ma..am o relatie de 1 an si 8 luni cu prietenul meu..ne intelegem destul de bine pot sa spun eu..insa unele certuri provin din cauza geloziei..pur si simplu nu ne putem controla..mai mult eu..cateodata ma abtin..sa nu fac scandalul secolului..dar cateodata simt ca nu mai pot tine in mine..imi cunoaste slabiciunea si .. ma face mereu geloasa..multi spun ca Gelozia e dovada iubirii..il iubesc..si stie asta..dar as vrea sa nu ne mai certam atata din cauza geloziei..as vrea sa ma pot abtine..am incercat sa nu bag in seama..dar imi dau tarcoale intrebarile..va rog ajutati-ma..nu vreau sa devin obsedata ! Il iubesc cu adevarat..si nu vreau sa ne desp ca nu imi pot controla fortele

    5
    0

  • jojo pe 6 Mar 2010, 23:53
    buna

    va rog ajutatima........in trecut am avut un prieten ff gelos..p vremea aceea nu aveam treaba cu gelozia recunosk eram prea naiva 17 ani.....dar dupa mam desp de acel tip am devenit si eu la randul meu fff geloasa desi nu as vrea eu pt k stiu k nu e bine...din cauza asta nu am putut sa am o rel de atunci de lunga durata pt k de fiecare data ma desp din cauza geloziei mele...stiu k sunt ff geloasa....dar ce se intampla cu mine.? va rog ajutatima sa scap de ea pt k p viitor nu ma va ajuta ci dimpotriva.....sunt disperata......

    5
    0

  • RoxyH pe 4 Aug 2009, 23:50
    Gelozia

    Observ ca nu sunt singura iubita foarte geloasa :) Sunt posesiva si foarte geloasa, ca si VremesanS am avut discutii cu el si incerc sa ma pot controla si sa ii ofer mai multa libertate..pe moment spun ca pot,dar cand vine timpul sa iasa undeva cu baietii simt ca mor gandidu-ma ca cine stie ce discuta ei despre fete,sau cine stie ce vor face si unde vor merge. Planuiesc sa ma controlez,dar nu pot . Ca si Rose am prieten de 3 ani jumatate si el din cand in cand se uita dupa altele cand este cu mine. Ma simt oribil cand se uita dupa alta,desi nu face nimic decat sa se uit, dar ma gandesc ca se uita,dar cine stie ce isi imagineaza cu ea. Gelozia este o boala incurabila si foarte greu de controlat, dar trebuie sa fac ceva sa ma schimb, nu vreau sa il pierd pentru nimic in lume. Ce pot face sa nu mai fiu atat de geloasa?e

    6
    0

  • Rose pe 18 Mai 2009, 17:37
    gelozia

    sunt cu prietenul meu de 3 ani si jumatate, nu stiu sa ma fi inselat vreodata, nu stiu sa ma fi mintit vreodata, insa stiu ca inainte sa fie cu mine era mare"gagicar". acum ceea ce ma deranjeaza este ca, in prezenta mea, se uita dupa altele, fara insa a actiona in vreun fel....dar sa l vad uitandu se dupa alta ma termina.... ma enerveaza la culme, si daca se uita de mai multe ori dupa aceeasi persoana (de exemplu dupa o persoana cunoscuta noua) si converseaza cu pers respectiva (absolut amical) ajung chiar sa i reprosez ca ar fi in stare sa ma insele cu ea, ca o place... etc.... sunt geloasa.... dar exagerez ?? ce pot sa fac sa nu ma mai doara fiecare privire ??

    4
    0

  • vermesanS pe 26 Ian 2009, 12:53
    gelozia

    eu sunt o persoana foarte geloasa din pacate,nu am fost asa,nush de ce m-am schimbat,probabil pt ca il iubesc prea mult si mi-e frica sa nu il pierd,dar mai posibil ar fi sa il pierd daca nu incetez cu geloziile mele,:((,incerc sa ma aptin dar nu pot,vreau sa fiu altfel,sa fiu ca el,sau macar mai controlata...nush cum sa fac,sa ii las mai mult spatiu..vreau dar nu pot! :(

    4
    0

  • mihaela pe 10 Sep 2008, 15:31
    Gelozia

    Eu nu cred in chestia ca daca nu esti gelos nu iubesti,sotul meu este foarte gelos desii nu i-am dat niciodata motive de gelozie.....3 ani am suportat reporsurile lui si toate chestiile ca o sa il insel desi stiu ca ma iubeste f mult...nu am reusit nici cum sa o scot la capat cu el pana cand nu am fost la un medic de specialitate.......nu e usor cu gelozia si intradevar este o boala f naspha la fel ca si cancerul si sunt persoane care nu se pot vindeca oric cat de mult iubesc persoana de langa ei.

    1
    0

  • andreea pe 30 Mai 2008, 23:11
    gelozia.....

    atunci cand increderea iti este cel putin o data tradata apare si sentimentul de gelozie. pentru ca sti ca mai "adera" si altele la fericirea vetii tale e normal sa fi si gelos. eu am trecut prin asa ceva. cred ca noi femeile ne incadram de cele mai multeori la varianta de gelozie absurda si imaginara si asta cred ca se intampla atunci cand iti pasa de cineva enorm. de obicei facem din tantar armasar. si eu am exagerat de multe ori dar am trecut si prin momente grele in care existau fapte concrete.

    5
    0

  • roxana pe 27 Mai 2008, 12:23
    gelozia

    cred ca gelozia este de fapt o mica dovada de iubire din partea partenerului,dar desigur ca uneori gelozia poate duce la fapte extreme,sau la despartire,este foatre adevarat ca gelozia este cel mai mare dujman al dragostei dar daca nu iubesti nu ai cum sa fi gelos.

    2
    0

  • flaviutza pe 20 Mai 2008, 20:10
    ..

    sunt Flavia de la liceu..la anu voi fi la facultate :)

    1
    2

  • a-dinuta pe 17 Mai 2008, 20:55
    cum controlam gelozia

    "Gelozia te poate ajuta in acelasi timp sa te regasesti si sa iti dai seama ca persoana de langa tine nu este cea potrivita"- e o fraza din articol. nu inteleg in ce mod te ajuta gelozia sa te regasesti, dar....vreau sa spun ca nu intotdeauna daca persoana de langa tine e geloasa inseamna ca nu e potrivita. eu cred ca gelozia (bineinteles nu fara limite) e un mod a partenerului de a-ti arata ca ii pasa de tine-gelozia e opusul indiferentei, de aceea nu consider gelozia distructiva. in opinia mea (la varsta mea destul de "tanara") indiferenta e mai daunatoare unei relatii. si mai cred ca gelozia poate fi controlata...

    2
    0

  • Anonim pe 16 Mai 2008, 09:48
    Gelozia

    Flavia draga, esti la facultate in Sibiu? Daca esti Flavia pe care o stiu eu, atunci tu esti m-ai mult posesiva decat geloasa. Daca esti o alta Flavia.........atunci scuze! .........Si cum ai citit m-ai sus gelozia o poti controla.

    1
    3

  • flaviutza pe 14 Mai 2008, 20:03
    dapz..

    sincer eu sunt fff geloasa..dar nush care dintre tipurile enumerate mai sus...intradevar ma cuprinde furia...si nu mai gandesc limpede..:((

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod