Cum ajungi la relatia in trei?

Dorinta oricarei femei este sa aiba o relatie cu un partener atragator, intelegator si cu care sa construiasca o relatie stabila, care sa primeasca si binecuvantarea parintilor.Dar ce se intampla cand ai o asemenea relatie si apare al treilea ,despre care crezi ca este sufletul pereche? Cum se ajunge la acesta relatie in trei?

Planurile unei relatii sunt mai multe si chiar vocile care iti guverneaza actiunile sunt si ele diferite , iar daca acestea nu sunt la unison , ajungi sa primesti aceasta provocare a destinului.


Ce anume poate favoriza un asemenea joc al intamplarii si destinului?


Nu de putine ori, o asemenea relatie apare cand unul dintre parteneri este nevoit sa petreaca mult timp in afara orasului de resedinta, datorita studiilor sau unei slujbe care temporar il solicita sa locuiascaintr-un alt oras.


Pe de alta parte, afirmarea unor planuri comune de viitor care sunt sustinute, adesea, mai mult de parinti, poate indeparta atentia celor doi de la calitatea comunicarii si a relatiei intime dintre ei care incepe sa nu le mai ofere satisfactii cu aceiasi intensitate.

A cui voce o auzi atunci cand te lasi prins intr-o astfel de relatie? Vocea atractiei care iti spune ca merita sa fii cu aceasta persoana atragatoare, vocea conditionarii care te intreaba foarte insistent ce vor spune cunoscutii si parintii despre alegerea ta sau vocea bunului simt care iti cere sa pui in balanta ce lasi in urma cu ceea ce iti rezerva viitorul?

Cand toate trei se exprima in acelasi timp si vocile sunt puternice, te simti naucit si cauti sa o domolesti fie pe una , fie pe cealalta.


Dar, daca ti-ai spune ca toate trei au un rol important in viata ta si ai invata sa le asculti pana la capat , astfel incat ele sa ajunga la unison?

Ceea ce te impiedica adeseori este sentimentul de responsabilitate fata de sentimentele partenerului caruia trebuie sa-i spui in cele din urma ca viata ta va merge mai departe cu celalalt. Dar il poti face fericit atunci cand nu reusesti sa asculti cu adevarat ce iti doresti , astfel incat sa te simti implinita?


Psiholog Viorica Dragomir, Clinica Aquamarin

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • charmony pe 13 Dec 2007, 23:21
    Din experienta mea

    Lipsa de comunicare e o cauza care duce in cativa ani la asa ceva. Intervine dezamagirea.

    0
    0

  • Cristina B pe 9 Apr 2007, 15:07
    O idee

    Cred ca, oricare ar fi fost circumstantele, trebuie sa iti dai seama de ce a determinat ruptura. Distanta nu e singurul motiv. Trebuie sa iti aduci aminte de scopurile tale dinainte de casatorie si, avand mai mult timp liber acum, sa le pui in practica. Sa fii femeia independenta si atragatoare de la inceput...si totul va reveni la normal, in cele din urma.

    0
    0

  • Ani pe 26 Mar 2007, 12:14

    Ce se intampla daca suntem casatoriti de 6 ani, avem un copil, el lucreaza in alt oras si vine acasa doar in we? Asa a fost dintotdeauna casatoria noastra. El si copilul sunt foarte legati, dar stiu ca eu nu mai insemn nimic pt el, sotul meu. Nu s-a pus problema divorului pentru ca nu vrem sa treaca fetita noastra de 3 ani prin asa ceva. Nu vad alta iesire decat acceptarea situatiei, dar e posibil oare ca intre mine si sotul meu sa nu mai existe comunicare si sa ramanem totusi familia potrivita pentru copilul nostru?

    0
    0

  • cami pe 22 Mar 2007, 09:35
    iubirea aduce fericirea si nu disperarea

    ce sa faci? sa fugi cat mai departe, cat mai ai energie, sa accepti adevarul ca nu ai nimic si ca, daca te-ar iubi ar face ceva, chiar daca este adevarat ca il iubesti, chiar daca iubirea asta este totul, este de preferat putina curatenie interioara, putina asceza pentru a aceepta realitatea. la urma urmei, daca tu nu renunti la o situatie care iti face atit de rau si stai agatata de o utopie, nici vviata cea noua, evenimentele nu pot intra in viata ta. adica atentia ta nu este indreptata catre oportunitati. un obicei se formeaza in doua saptamani si daca faci un efort, poti intr-o luna sa scapi de el. trebuie sa vrei acest lucru.

    0
    0

  • aida fiameta pe 13 Mar 2007, 11:00
    raspuns

    da e groaznic sa fi a treia eu trec prin asta il iubesc enorm si el ma iubeste dar nu se va desparti cred ca niciodata sint insarcinata si ne dorim bebele dar nu va schimba nimic sufar foarte mult ma mint singura dar il iubesc si nu pot sa fac nimic mam mutat 700 de km am lasat toata viata mea in urma doar sa fiu alaturi de el am mai fostinsarcinatasi am pierdut copilul la 8 luni din cauza disperari dar nu stiu ce sa fa

    0
    1

  • lostrisa pe 6 Mar 2007, 21:40
    a treia persoana este c hiar a treia?

    si dafa fiecare dintr-un cuplu este el insusi a treia persoana, dar dragostea este atat de coplesitoare si sentimentul de vinovatie atat de mare si totusi nu te poti impotrivi si mergi inainte, ce faci?

    0
    0

  • Angela pe 2 Mar 2007, 15:55

    articolul nu este prea coerent; adica nu inteleg de ce apar in joc parintii si altii?Cazuri de relatii in 'trei' precum sunt definite in articol sunt la tot pasul, si apar din ft multe motive; dar e important sa retinem cateva lucruri: 1) sa nu ne legam destinul de cineva pe care nu il iubim cu adevarat ca apoi sa cautam o dragoste adevarata 2) fiece relatie necesita munca si atentie; e foarte usor sa te lasi cucerit de o persoana noua; e mai provocator insa sa recuceresti aceeasi persoana de nenumarate ori.

    0
    0

  • eu pe 1 Mar 2007, 19:53
    sunt a treia persoana

    sunt indragostita de un baiat...de caurand el mi-a spus ca imi impartaseste sentimentele lucru de care sunt sigura , problema este ca ele nu sunt atat de puternice precum as vrea eu pentru ca nu este in stare cel putin deocamdata sa renunte la iubita lui cu care este de vreun an jumate, mi se pare o situatie fara iesire...el este singurul care poate face ceva...eu nu am ce cauta intre ei doi, i-am si spus asta acum astept sa isi clarifice sentimentele insa sunt slabe sanse din pacate....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod