Confesiunile unor femei singure...

"A fi singura suna mai grav decat a fi singur. Se presupune ca femeile sunt niste fiinte firave, care au nevoie de ocrotire, in timp ce barbatii se pot descurca singuri. Totusi, a fi singura iti da prilejul de...

"A fi singura suna mai grav decat a fi singur. Se presupune ca femeile sunt niste fiinte firave, care au nevoie de ocrotire, in timp ce barbatii se pot descurca singuri. Totusi, a fi singura iti da prilejul de a te cunoaste mai bine, de a dedica tot timpul celei mai importante persoane - TU - si nu e nimic rau in asta", spune cameleonic, o cititoare Eva.ro.

Ramona, o prietena care are 30 de ani, imi spune ca isi doreste o cariera si crede ca un barbat in viata ei ar impiedica-o sa isi atinga telul. "In momentul de fata muncesc pe mai multe fronturi, adica si la job si la proiecte personale. Ma implic foarte mult in ceea ce fac si m-as simti vinovata sa-l neglijez... Este o perioada mai aglomerata, atat! Sau poate ca munca e doar o dovada ca fug de singuratate, insa, daca as gasi barbatul potrivit, cred ca as putea combina cu succes si viata personala si munca".

Eu, de exemplu, intotdeauna am fost de parere ca iubitul si aceasta "fuga" constanta in a-ti construi o cariera pot merge foarte bine mana in mana, completandu-se de minune. Nu m-am considerat niciodata o persoana neajutorata, dar am avut mereu aceasta dorinta de a avea pe cineva alaturi, sa impartim totul, si rele si bune, si fericiri si tristeti.

Cum este normal, au existat (si vor mai exista) momente in care mi-am dorit sa fiu singura, sa imi fac ordine in ganduri si in trairi, dar aceste perioade au fost destul de scurte, pentru ca imi place sa fac totul "din mers", sa nu pierd farmecul clipei. Da! Recunosc! Nu imi place sa fiu singura! Este o crima? Nu cred! Oricand sunt pregatita sa accept aceasta "defectiune" a mea.

Dorinta de a fi cu cineva nu o percep ca pe o disperare, ca pe o nevoie ce trebuie satisfacuta, ci ca pe o normalitate. Nu consider o povara faptul ca ii ascult iubitului, poate in fiece seara, nemultumirile si bucuriile de peste zi sau faptul ca in planurile lui ma include si pe mine; putem aveam impreuna sau separat libertati si ma bucura faptul ca putem "desena" impreuna zilele vacantei viitoare... Nu am reusit niciodata sa vad partea buna a acestui "rau" numit singuratate.

 

Comentariile 301-306 din 306

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • constantin elena pe 13 Mar 2009, 12:14
    singuratatea

    sunt de acord cu elena -femei singure-

    0
    0

  • elena pe 13 Mar 2009, 10:08
    femei singure

    Mai trist este sa fii singur in doi atunci cand traiesti cu sotul ca vecini de palier....din cand in cand ti se mai atribuie vreo intrebare, esti buna atunci cand rezolvi diverse situatii, in rest esti un bun de care atunci cand el se satura de fata ta se eschiveaza incepe cu esti grasa, esti urata ... etc desi nimeni nu il intreaba de sanatate sau cat e ceasul .... e trist sa fii in doi dar SINGURA....

    0
    0

  • eudoxiu pe 12 Mar 2009, 23:30
    Poate, sau poate ca nu....

    Sa alegi singuratatea, mi se pare o dovada de egocentrism. Traiesti acum doar pentru tine. Iti e bine, nu suferi, nu te face nimeni sa suferi, si totusi pentru cateva clipe parca ar fi fost mai bine cand deschizi usa sa se faca tandari linistea din casa de gura celor mici; ar fi mai bine sa te mangaie cineva si sa iti puna:mamii, nu-mi citesti o poveste? Sunt mici bucurii care ne umple inima si ne dau pana la urma un scop in viata. Te-ai intrebat: pentru ce? Pentru ce muncesti 12 ore la servici, pentru ce te zbat? Pentru cativa bani in plus? Pentru cateva rochii sau genti? Ce vei face cu ele? Le vei avea, dar vei avea parca un gol mai mare in suflet. " Nu strangeti comori pe acest pamant, pe care sa vi le fure hotii, sa le manance rugina sau molia. Ci strangeti comori in ceruri. Pentru ca acolo unde este comoara voasta va fi si sufletul vostru". Vei ajunge la 60 ani, fara sa ai pe nimeni langa tine, in afara de un motan sau un catel. Ele vor fi 'averea' ta. Te vei uita in spate, si vei spune: pentru asta am trait. Poate, sau poate ca nu ... e asa.

    0
    0

  • o alta floare pe 12 Mar 2009, 18:04
    despre singuratatea femeii

    este greu sa fi singura ! sa ai si un copil de crescut, sa-ti termini si facultatea, sa-ti mai cumperi si casa cu ajutorul parintilor, sa mai faci una, alta ....dar toata viata asta are un sens : sa fie traita! pana la urma conteaza ce realizezi chiar singura, ca reusesti sa cresti copilul mare, ca iti cumperi azi un parfum ca ti-e dor, maiine o bluza ca ti-a aplacut, ca ai iesit cu fetele la restaurant de ziua unei colege, si multe alte NIMICURI din astea care umplu viata chiar si a unei femei singure . asta a fost viata mea ! si nu a fost urata deloc, chiar daca a lipsit EL, marele EL cu iubirea lui ...pentru ca a divortat. trebuia sa stam cu parintii lui si eu nu l-am urmat ... cand am fost casatoriti numai iubirea lui nu substituia restul, aveam nevoie de tot si de el si de tot ce am avut dupa divort.... facultate, profesie cu satisfactiile ei, mici nimicuri femeiesti care umplu viata ... deci ? parerea mea este ca trebuie sa ne bucuram de viata, traim o singura data si tineretea trece atat de repede !

    0
    0

  • flori pe 11 Mar 2009, 20:00
    singuratatea in doi

    uneori esti mult mai singur intr-o casnicie decat divortata , sotul meu petrece aproape tot timpul liber cu prietenii la pocher , se poate suferi mai mult in doi decat singur !

    0
    0

  • claudia pe 11 Mar 2009, 15:04
    singuratatea

    am citit cu mare interes ,nu ma bucura cu nimic ,dar am tras o concluzie sunt multe ca mine .....singure.... nu e rau mai ales cand ai tot timpul din lume pentru tine si atata. mai e si familia ,eu o respect si saptamanal merg la ea,vorbim,radem,suferim,ne mai si contrazicem.si luni de la capat singura cu serviciul care e de asa fel incat sa imi ocupe toata ziua si vine seara si tot tabietul,toate stirile ...dar tot singura nu sunt trista poate asa se intelege ,dar,nu ,imi e bine si asta de multi ani nu am pe nimeni,nici nu stiu daca mai vreau sa am pe cineva m-am obisnuit cu mine si cu ,,singuratatea '' mea . cateodata imi lipsec prietenii,dar si aici am fost dezamagita asa ca mai bine singura decat nefericita sau cu sperante si incredere in cine nu merita

    0
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod