Cuplu trist

Cine suferă mai mult din dragoste: bărbații sau femeile?

Dacă te-ai întrebat vreodată cine suferă mai mult din dragoste, atunci răspunsul ar putea să fie complet diferit față de ce te-ai fi așteptat.

De cele mai multe ori, femeile sunt cele care par să fie complet dărâmate după o despărțire. Plâng mult, își manifestă tristețea sub diferite forme, vorbesc fără oprire cu prietenele și rudele despre fostul iubit și cauzele destrămării relației.

În schimb, bărbații sunt mult mai rezervați. Rar se întâmplă să vezi un bărbat care să plângă în fața tuturor că s-a despărțit de iubită. Dar asta nu înseamnă că ei nu suferă. Din contră, pot suferi mai mult, dar nu au "voie" să se manifeste, pentru că au fost învățați de mici că a-și arăta slăbiciunile și tristețea sunt semne de slăbiciune.

Studiile realizate de-a lungul anilor au arătat, însă, că bărbații suferă mult mai mult după o despărțire decât femeile.

Bărbații suferă mai mult în relațiile cu probleme

 

Nu numai că sunt foarte puternic afectați de o despărțire, dar se pare că bărbații suferă mai mult decât femeile dacă relația în care se află nu merge bine. Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wake Forest din Statele Unite a demonstrat faptul că sănătatea mentală a bărbaților este foarte mult influențată de calitatea relației lor amoroase.

Aceștia resimt puternic stresul unei relații cu probleme, efectele putând varia de la depresie și până la consumul de alcool.

O astfel de descoperire contrazice serios credința că bărbații sunt mult mai indiferenți în relațiile amoroase decât femeile și că sunt foarte rezistenți în fața stresului emoțional. De fapt, aceștia își reprimă sentimentele, temerile și tristețea provocate de o relație cu dificultăți, ceea ce le cauzează probleme de sănătate, în special mentală.

Cercetătorii sunt de părere că unul dintre motivele pentru care bărbații suferă mai mult este acela că își pun încrederea în partenera de viața, față de care se pot descărca emoțional, iar atunci când sunt într-o relație dificilă nu reușesc să facă acest lucru.
În schimb, femeile au relații apropiate cu prietenii și familia, în cadrul cărora își pot manifesta tristețea.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod