Cinci propuneri pentru noul an

La inceput de an, toti ne propunem cate ceva. Cele mai la indemana hotarari pe care le luam suna cam asa: de acum, gata cu ciocolata, gata cu alergatura prin magazine dupa...
La inceput de an, toti ne propunem cate ceva. Cele mai la indemana hotarari pe care le luam suna cam asa: de acum, gata cu ciocolata, gata cu alergatura prin magazine dupa pantofi sau trebuie sa ma tin de programul de fitness. Daca vrei sa schimbi ceva anul acesta, asigura-te ca te-ai gandit si la cum sa-ti imbunatatesti relatia.

Iata cinci decizii pe care orice cuplu ar trebui sa le ia. Asadar, anul acesta vom...

1. programa cat mai multe intalniri

Toti avem o viata atat de agitata incat astfel de hotarari sunt mai usor de spus decat de facut. Este ceva ce intotdeauna ne gandim sa facem dar de fiecare data apare altceva mai important. Fa-ti o noua agenda in care sa deschizi o noua sectiune denumita "timp acordat cuplului in urmatoarele luni".
Elibereaza-ti o dupa-amiaza pe saptamana sau macar o parte din weekend, timp pe care sa-l petreceti impreuna. Nu este nevoie sa plecati in afara orasului si sa cheltuiti foarte multi bani, dar faceti ceva impreuna. Si nu neaparat singuri; puteti invita cativa prieteni la masa sau sa mergeti voi in vizita - numai sa fie ceva care sa va placa amandurora. Odata ce v-ati programat astfel de momente pe care sa le petreceti impreuna, faceti-va o prioritate din asta. Trateaza-le ca pe cele mai importante intalniri si astfel nu vei mai fi tentat(a) sa le amani.

2. vorbi mai mult unul cu celalalt

Unele momente petrecute impreuna vi le puteti umple stand de vorba despre ceea ce v-ar placea sa faceti sau ceea ce nu va place la relatia voastra, la ce v-ati gandit si ce ati simtit in ultima vreme... In general, descoperiti ce se intampla cu viata voastra de cuplu. Incercati sa va povestiti unul altuia ce ati facut fiecare in timpul zilei. Acordati cel putin 10-15 minute impartasindu-va ultimele noutati si discutand despre tot ceea ce va ingrijoreaza, indiferent ca este vorba de serviciu, de copii, de casa sau de nenumaratele rude pe care le aveti. Nu pierdeti legatura cu ceea ce se intampla in lumea celuilalt.

3. fii egoist(a)

Daca te simti stresat(a) din cauza faptului ca iti acorzi prea putin timp numai pentru tine, acesta lucru va afecta si relatia de cuplu. Daca simti nevoia sa mergi la inot sau sa faci o plimbare singur(a) sau pur si simplu ai nevoie de timp numai pentru tine, asigura-te ca partenerul(a) ta(u) va intelege de ce. Este o utopie sa te astepti sa va petreceti tot timpul stand impreuna si cuplurile fericite inteleg nevoia fiecaruia de a ramane din cand in cand singur(a) cu propriile ganduri. Analizeaza-ti propria persoana si propriile dorinte in momente de singuratate. Daca te simti bine pentru ca esti multumit(a) de propria persoana, acest lucru se va reflecta si in viata de cuplu. Te vei simti mult mai sexy si partenerul(a) ta(u) va beneficia de pe urma acestui lucru - nu te simti vinovat(a) daca din cand in cand te mai si rasfeti.

4. mentiona ce este bine si ce este rau


Nu va avea nici un sens sa va petreceti timpul impreuna stand de vorba, daca nu veti simti nevoia sa spuneti ce anuma va place si ce nu va place la relatia pe care o aveti. Este foarte important sa stati de vorba despre lucrurile care va fac placere si despre cele despre care considerati ca nu merg intre voi doi, dar trebuie sa fii sigur(a) ca ti-ai anuntat partenerul(a) despre ce crezi ca merge prost. Daca nu te simti in stare sa vorbesti despre lucrurile care nu-ti plac, acestea se vor agrava si in nici un caz nu se vor autoelimina.

5. lua o pauza de la ingrijirea copiilor

Sa gasiti o persoana de incredere care sa aiba grija de copii in anumite zile din saptamana ar fi cea mai mare favoare pe care o puteti face relatiei voastre. Este o modalitate de a salva acel valoros "timp doar pentru noi" care le va face bine si copiilor, de asemenea. De cele mai multe ori vedem parinti care sunt atat de preocupati de cerintele copiilor lor incat uita ca ei doi formeaza un cuplu. Acest lucru va afecta intreaga viata de familie. Parintii simt nevoia sa ascunda o parte din personalitatea lor fata de copii. Copiii trebuie sa inteleaga faptul ca mama si tata au nevoie de timpul lor pe care sa-l petreaca doar ei singuri si ca indiferent de cat de departe vor pleca in weekend, acestia se vor intoarce intotdeauna la ei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod