Cearta poate tine flacara aprinsa?

O divergenta intre indragostiti poate fi un pretext pentru o dulce impacare. Dar ce se intampla daca certurile devin ceva obisnuit, ceva fara de care relatia voastra sa nu...
O divergenta intre indragostiti poate fi un pretext pentru o dulce impacare. Dar ce se intampla daca certurile devin ceva obisnuit, ceva fara de care relatia voastra sa nu mai functioneze?

Discutiile contradictorii
Expertii spun ca este normal ca intr-o relatie sa existe si lucruri cu care nu sunt de acord ambii parteneri. Sunt unele cupluri care lasa astfel de probleme sa se rezolve de la sine, dar psihologii spun ca nu este o idee tocmai buna. Din cand in cand este bine sa nu fii de acord cu tot ce spune partenerul tau - o mica discutie contradictorie nu va face rau relatiei, ci din contra.

Cearta intre iubiti
Bineinteles ca este o diferenta intre a nu te certa niciodata si a te certa tot timpul din motive nesemnificative. In unele cazuri, "portia" de tipete nu se poate incheia mai bine decat in pat, unul in bratele celuilalt, facand dragoste.
Poate fi de-a dreptul benefica o cearta mica pentru relatia ta pentru ca nu numai ca-ti rezolvi problema, dar te si invata sa nu-ti fie frica de o cearta - viata si dragostea merg mai departe chiar si dupa asa ceva.

Problemele: rezolvate sau amanate
Problemele serioase se adancesc intr-o relatie in care certurile devin din ce in ce mai dese, cand se aduc mereu in discutie probleme mai vechi nerezolvate. Vei deveni dependenta de aceste discutii.
Si asta pentru ca majoritatea certurilor pornesc de la probleme minore - cum ar fi partenerul tau care a uitat sa spele vasele sau tu care ai uitat ora de intalnire - si de obicei in spatele lor se ascund alte probleme nerezolvate.

Piatra de incercare

Certurile care incep din "nimic" se intensifica deoarece sunt multe alte lucruri care le influenteaza.
Intr-un astfel de moment relatia se afla intr-un punct in care partenerii se ataca reciproc, dau vina unul pe celalalt, iar dragostea se afla in pericol, ba mai mult chiar: dispare.

Opreste-te la timp
Daca cearta a devenit un mod de viata si se pare ca nu ajungeti nicaieri asa, atunci unul dintre voi sau poate chiar amandoi trebuie sa inteleaga ca acest climat va poate influenta (si nu in bine!) relatia.
Trebuie sa te retragi, sa-ti lingi ranile si sa te intrebi cum ai ajuns in acest cerc ar certurilor, cerc ce se strange din ce in ce mai mult in jurul tau. Priveste in jurul tau, la serviciu, refa-ti bugetul si incearca sa gasesti cauza problemei.

Pune punct!
Fii atenta si la perioada in care se desfasoara aceste certuri. Se intampla atunci cand vii de la serviciu, cand trimiti copilul la culcare sau in in week-end-uri? Daca iti dai seama care sunt momentele "sensibile" pentru discutii, le poti evita in viitor. Cum? Mergand in alta camera sau pur si simplu spunand "Hai sa amanam discutia pentru maine."
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • monica pe 30 Aug 2011, 00:17
    cearta

    eu cu prietenul meu ne certam pe fiekre zi.nu pot opri cearta.nu mai pot rezista la atata scandal bataie si vorbe urate.suntem impreuna de 4 ani.am 24 d ani,aveam planuri de vitor.dar simt cum s duc toate.nu stiu cum sa fac sa numai existe cearta

    1
    0

  • jessika pe 16 Iul 2010, 11:21
    sotul

    eu am incercat multe ori sa opresc toat certurile noastre dar nu am putut!!!!cind vezi ca sotul incepe sa te numeasca in totul fel,vreai nu vreai nu poti tacea!!!!intr-atit m-am saturat ca nici nu mai am puteri sa rezist....nustiu ce sa fac

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod