Ce trăsături au în comun oamenii foarte inteligenți

iulia-mirica
Inteligența este capacitatea de a învăța, de a înțelege, de a dezvolta opinii rezonabile sau judecăți rezonabile. Există diferite tipuri de inteligență, cum ar fi cea emoțională, logică, interpersonală și chiar muzicală.
Potrivit studiilor, aceeași persoană ar putea avea un nivel diferit de inteligență în funcție de domeniu. Cu alte cuvinte, cineva ar putea fi un geniu absolut al matematicii, dar incapabil să interacționeze cu oamenii. Anumite trăsături corelate cu inteligența sunt selectate de evoluție, deoarece acest lucru permite unei specii să supraviețuiască în perioadele de tranziții / dezastre, să creeze sau să cucerească noi habitate. Dar este vorba doar despre gene și evoluție? Cât de importanți sunt factorii precum familia, educația, mediul social și comportamentul părinților? Nu există o listă completă a tuturor factorilor care influențează inteligența. Dar există anumite caracteristici pe care oamenii foarte inteligenți le au în comun. Iată câteva dintre acestea!

Trăsăturile pe care le au în comun oamenii foarte inteligenți


1. Curiozitatea


Potrivit unui studiu realizat în 2016, există o legătură dintre nivelul de inteligență din copilărie și dorința de a dobândi experiență la vârsta adultă. Timp de 50 de ani, cercetătorii care au realizat studiul au analizat oamenii născuți în Marea Britanie.
Aceștia au concluzionat că acei copii care au avut un IQ mai ridicat la vârsta de 11 ani au fost mai interesați să aibă o experiență nouă la vârsta de 50 de ani decât ceilalți.

2. Creativitatea


Einstein spunea că imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Persoanele foarte inteligente sunt remarcabil de creative. De exemplu, imaginația creativă a lui Einstein a făcut posibilă dezvoltarea teoriei relativității.
Totul a început când s-a gândit cum ar fi să parcurgi un fascicul de lumină. Creativitatea este, de asemenea, o formă de inteligență. Atunci când suntem deschiși și creativi, putem să vedem cu ușurință noi perspective.

3. Asumarea riscurilor


Asumarea riscurilor poate fi un semn al inteligenței ridicate. Potrivit unei cercetări finlandeze realizate în 2015, oamenii care au curajul de a-și asuma riscuri sunt mai deștepți. Participanții la studiu au fost supuși unui test de conducere. Aceștia trebuia să treacă pe lumina galbenă a semaforului sau să aștepte ca lumina să devină roșie. Oamenii de știință care au realizat studiul au ajuns la concluzia că persoanele care au luat decizii riscante în timpul experimentului aveau mai multă materie albă în creier, care este asociată cu capacitatea cognitivă.

4. Abilitatea de a recunoaște când nu știu ceva


Oamenii inteligenți nu se tem să spună că nu sunt familiarizați cu ceva. Un studiu a demonstrat că oamenii care nu sunt atât de inteligenți tind să-și supraestimeze abilitățile.
De exemplu, studenții care au avut cele mai proaste rezultate la un examen au supraestimat numărul de întrebări la care au răspuns corect cu aproape 50%. În același timp, cei care avut note mari au subestimat numărul de răspunsuri corecte pe care le-au dat.

5. Petrecerea timpului singuri


Un studiu realizat în 2016 a ajuns la concluzia că oamenii foarte inteligenți se simt mai bine dacă socializează mai rar. Oamenii de știință care au condus studiul au folosit teoria fericirii savanei și au avut 15.000 de participanți la studiu.
În primul rând, aceștia au descoperit că persoanele care locuiesc în locații mai dens populate se simt mai puțin mulțumite de viața lor. Cu cât densitatea populației este mai mare în jurul lor, cu atât sunt mai puțin fericite. În al doilea rând, au descoperit că persoanele cu mai mulți prieteni apropiați sunt mai fericite. Dar nu a fost și cazul oamenilor inteligenți. Efectul densității populației asupra satisfacției de viață a fost, prin urmare, de două ori mai mare asupra indivizilor cu un IQ scăzut decât pentru persoanele cu un IQ ridicat. Indivizii mai inteligenți au fost mai puțin mulțumiți de viață dacă au socializat mai des cu prietenii lor. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod