Ce spune limbajul corpului despre relația ta

Gesturile involuntare pe care doi parteneri le fac atunci când sunt împreună pot dezvălui foarte multe despre relația lor. Află care sunt semnificațiile
Limbajul corpului poate spune mai mult decât o fac o mie de cuvinte. Specialiștii pot descifra rapid situația unui cuplu privind numai gesturile celor doi parteneri. Iată câteva dintre cel mai des întâlnite gesturi și care sunt semnificațiile lor, potrivit terapeutului Terri Orbuch, citat de womenshealthmag.com:

Partnerii care se țin de mână

Nu este un gest pe care îl fac toate cuplurile. Atingerea simbolizează intimitate, apropiere emoțională și fericirea în cuplu. Prin urmare, dacă tu și partnerul tău nu sunteți suficient de apropiați sau dacă unul dintre voi este nemulțumit pentru moment de celălalt, sunt șanse mari să nu vă țineți de mână. "Contează foarte mult și felul în care doi parteneri se țin de mână. Mâinile împreunate total și mersul apropiat unul de celălalt indică o relație mai strânsă și mai fericită decât un spațiu mai mare între parteneri și mâinile ținute slab, cu doar câteva degete", este de părere specialistul. 



O mână pe spate

Există două semnificații pentru acest gest. Atunci când unul dintre parteneri pune o mână pe spatele celuilalt în timp ce acesta se ridică de pe scaun sau este în mers, terapeutul consideră că pot fi două variante.
Prima dintre ele presupune că persoana care pune mâna pe spatele celeilalte arată că are mai multă putere și autoritate în cuplu. De asemenea, o altă semnificație este aceea că îi oferă suport, susținere și îndrumare partenerului său, fiind un gest de tandrețe și apropiere emoțională. Este un gest prin care îți susții simbolic partenerul.



Brațul peste umeri

Fie că stați jos sau sunteți în mișcare, atunci când partenerul își pune brațul pe umerii tăi este un gest de tandrețe. "Încearcă să fie mai apropiat fizic de tine și astfel te trage către el", spune terapeutul Terri Orbuch. Dorința unui spațiu fizic cât mai mic între voi indică faptul că partenerul tău se simte apropiat emoțional de tine.



Partenerii care se țin de braț

"O astfel de poziție este 'non-romantică', pentru că o putem vedea și în relația părinte-copil, caz în care părintele îi oferă copilului brațul", este de părere expertul. Dar este o poziție care apare și în relații și semnifică o diferență în experiența de viață, cel care oferă sprijinul având mai multă putere, fiind cel care își conduce partenerul într-un mod părintesc.
Este un gest formal de atingere, care nu inspiră apropiere și intimitate.



Un partener care merge în fața celuilalt

De obicei, atunci când partenerii merg în aceeași linie este un semn care indică faptul că există respect în relația lor, iar cei doi formează o echipă. Prin urmare, dacă unul dintre parteneri își croiește drum în față, este de obicei un indiciu că relația se confruntă cu probleme. "Atunci când o persoană merge în față arată că se grăbește și îi transmite celuilalt că nu se mișcă suficient de repede sau că nu este suficient de important încât să-l aștepte. Este un semn care arată că partenerii nu formează o echipă și că ar putea fi un cuplu nefericit", declară specialistul.
Dar sunt foarte importante circumstanțele. De multe ori bărbații lasă femeile să intre sau să iasă primele dintr-o încăpere sau să meargă în fața lor atunci când este o zonă aglomerată. În acest caz, gestul semnifică respect și grijă. Dar dacă se întâmplă des ca unul dintre parteneri să meargă în fața celuilalt, poate fi un indiciu că cel care conduce nu își vede partenerul ca pe un egal.



Sprijinirea capului pe partener

Plasarea capului pe umărul sau pieptul partenerului este un gest tandru, care arată apropiere, încredere, dorința de intimitate. Este un gest care apare și în relația părinte-copil, ceea ce indică faptul că persoana care se sprijină are nevoie de susținere și de protecție.
Aplecarea unul asupra altuia este în general un semn pozitiv, spune specialista. 




Brațele încrucișate

Atunci când unul sau ambii parteneri stau sau merg cu mâinile încrucișate, este un semn că există tensiune în cuplu. "S-a întâmplat ceva, iar ei sunt supărați, nervoși sau frustrați. Dacă acest gest apare la primele întâlniri, arată că persoana respectivă este nesigură sau are dubii în privința noii relații", declară Terri Orbuch.



Brațul în jurul taliei

Dacă o persoană își pune brațul în jurul taliei partenerului și nu îi dă drumul nici când acesta se ridică sau merge, poate indica posesivitate. "Dacă poți intra într-o cameră singur, dar nu te las eu, atunci este vorba de posesivitate. Poate arăta și că sunt o persoană nesigură, care nu vrea să fie pe cont propriu. Este o linie fină între posesivitate și insecuritate", mai spune terapeutul.




Sărutul pe buze, obraz, frunte

Sărutul este, evident, un gest de intimitate, dar fiecare tip de sărut poate indica ceva anume. Un sărut scurt pe buze apare adesea între partenerii din relațiile de lungă durată.
Săruturile lungi, apăsate și pasionale sunt specifice relațiilor noi. Sărutul pe obraz, ca formă de întâmpinare între doi parteneri este un semn negativ, care arată că nivelul intimității dintre cei doi este scăzut. Relația lor pare mai degrabă una de prietenie. Sărutul pe frunte indică un dezechilibru în statusul celor doi parteneri. Cel care sărută pe frunte poate transmite că el este cel înțelept din cuplu, cel care are mai multă experiență și autoritate.





Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod