Ce se întâmplă dacă partenerului nu îi plac prietenii tăi

Într-o lume perfectă, relația cu partenerul și cea cu prietenii există într-o comuniune ideală. Prietenii tăi îl iubesc pe partenerul tău și invers. Din păcate, nu se întâmplă mereu acest lucru în realitate.

Partenerului tău nu îi plac prietenii pe care îi ai? Iată ce zic experții!


Acest lucru reprezintă o provocare pentru relația ta și pentru viața ta socială. La urma urmei, partenerul și prietenii sunt importanți pentru tine și probabil că nu vrei să faci compromisuri. Soluția? Nu trebuie să faci compromisuri. Conform specialiștilor în relații, nu este atât de grav dacă partenerului nu îi plac prietenii tăi.

Dacă îți cunoști prietenii de mult timp, este posibil să nu observi un anumit comportament problematic. Poate că nu sunt alături de tine când ai nevoie de ei. Partenerul tău poate observa un lucru pe care tu l-ai ignorat la prietenii tăi, iar această observație poate fi benefică, în cazul în care prietenii tăi ți-au greșit un vreun fel.
Uneori, este nevoie de o persoană din exterior pentru o altă perspectivă în cazul unei situații. Aceasta te poate ajuta să vezi ce se întâmplă cu adevărat. Dacă ai un partener care își dorește să ai parte de cele mai bune lucruri, iar prietenii tăi sunt pasiv-agresivi sau abuzivi, faptul că partenerul tău nu îi place poate reprezenta modalitatea perfectă de a reevalua singură prieteniile. 

Și gelozia poate reprezenta cauza acestei probleme. Atunci când ești într-o relație, prieteniile tale sunt afectate într-un fel sau altul. Poate că ai mai puțin timp să ieși cu prietenii tăi, iar aceștia sunt deranjați de această reprioritizare din viața ta. Prietenii tăi pot fi geloși pe noul tău partener, iar partenerul tău observă acest lucru.
Dacă vezi că prietenii tăi îl văd pe partenerul tău ca o amenințare la adresa relației cu ei, atunci poate că ar trebui să rărești cu adevărat întrevederile cu ei. Nu înseamnă că ai prieteni nepotriviți sau un partener nepotrivit. Înseamnă doar că trebuie să ai grijă de tranziția dintre relațiile tale.

În cazul în care partenerului tău nu îi plac prietenii tăi, iar prietenii tăi sunt foștii tăi, ar putea ca acest comportament din partea lui să fie cauzat de teama să nu te împaci cu foștii. Aceste temeri pot sau nu să fie valide, în funcție de comportamentul foștilor, dar este important să te asiguri că partenerul tău se simte sigur și respectat în relația voastră. Dacă îl deranjează că îți petreci timpul cu foștii, vorbește cu acesta despre motivele îngrijorării sale.
Are probleme legate de încredere din relațiile anterioare sau de ceva ce s-a întâmplat în trecut? Nu trebuie să eviți relațiile cu foștii, dar poate fi necesar să le ajustezi dacă partenerul se simte inconfortabil în legătură cu natura sau amploarea acestor prietenii și are motive valide.

Dacă partenerului nu îi plac prietenii tăi pur și simplu pentru că aceștia nu îl plac, atunci ar trebui să te gândești ce văd prietenii tăi în el. Ar putea exista vreun comportament toxic pe care l-ai trecut cu vederea? Poate că acesta este obsedat de control, iar prietenii tăi îți apără interesele. Poate că ești îndrăgostită și nu vezi comportamentele cu care nu ai fi în mod normal de acord. 

Nu a spus nimeni că este ușor să accepți faptul că partenerului tău nu îi plac prietenii pe care îi ai.
Poți încerca diferite lucruri dacă te deranjează atât de tare. De exemplu, dacă tensiunea este prea mare de fiecare dată când se află în aceeași cameră, i-ai putea ruga să încerce să se împace. Dacă persoanele dragi din viața tau știu că au un comportament care te frustrează, pot încerca să îl schimbe. Dar trebuie să le spui acest lucru, pentru că nu își vor da astfel seama.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod