Ce planuri ai pentru relatia ta?

In primele luni ale anului iti faci planuri financiare, planuri pentru cariera si te gandesti ca iti vei gasi marea iubire in anul care a inceput. Dar daca ti-ai gasit "marea iubire"...
In primele luni ale anului iti faci planuri financiare, planuri pentru cariera si te gandesti ca iti vei gasi marea iubire in anul care a inceput. Dar daca ti-ai gasit "marea iubire" de ceva vreme, ce rezolutii ai pentru relatia ta? Iti oferim mai jos cateva sfaturi pe care le poti urma impreuna cu partenerul tau, pentru ca viitorul vostru impreuna sa fie asa cum va doriti. Iata ce ar trebui sa va propuneti pentru ca totul sa mearga ca pe roate:

Ne vom cauta interesele comune
Cu siguranta nu aveti pasiuni identice. Daca numai ideea de a merge la pescuit te face sa casti intens, nu inseamna ca nu il poti lasa pe el sa mearga cu prietenii, daca asta ii face placere. De asemenea, poate ca nici pe el nu il incanta prea tare ideea de a merge cu tine la colindat magazine de haine. Este absolut normal sa nu impartasiti aceleasi pasiuni. Dar ce puteti face este sa gasiti pasiuni comune, care sa va apropie si sa va determine sa petreceti mai mult timp impreuna.

Imi voi face partenerul sa se simta dorit
Specialistii sunt de parere ca cea mai buna modalitate de a face asta este contactul fizic. Antingerea este cea mai buna metoda prin care poti spune "te doresc", iar asta inseamna saruturi intense in loc de pupicuri rapide, imbratisari serioase in locul unor atingeri usoare pe umar. Femeile sunt cele care ar trebui, in mod special, sa tina cont de asta. Barbatii sunt atat de obisnuiti sa fie cei care abordeaza femeile, incat o femeie care face primul pas trimite un mesaj puternic: "Ma simt in siguranta in preajma ta, imi place corpul tau, imi placi tu".

Ne vom concentra asupra casniciei, nu numai asupra copiilor
Majoritatea parintilor sunt de parere ca cea mai buna metoda de a-si creste copiii este aceea de a-i pune inaintea casniciei. Nu este deloc asa. Cel mai important dar pe care il puteti face copiilor vostri este de a avea o casnicie stabila, plina de afectiune. De aceea, trebuie sa aveti uneori parte de momente de intimitate, fara copii prin preajma si fara sa va simtiti vinovati pentru asta. Daca reusiti sa va petreceti din cand in cand ceva timp singuri, nu inseamna ca nu va iubiti copiii.

Ne vom face planuri pentru viitor
Majoritatea cuplurilor trec de la un an la altul, prinsi in activitatile zilnice obisnuite, si nu se opresc niciodata pentru a se intreba "Ce ne dorim noi de la viata noastra impreuna?". Nimic nu sudeaza o relatie mai mult decat o viziune comuna de viitor, asupra vietii de cuplu. De exemplu, in loc sa vedeti planificare financiara ca pe o sarcina dificila, ganditi-va la planurile de viitor pe care le aveti pentru economiile voastre: cumpararea casei la care visati, mutarea intr-o noua locuinta, deschiderea unei afaceri, etc.. Visand si incercand sa va materializati visurile, va consolidati relatia si viitorul impreuna.

Nu ne vom neglija aspectul
Timpul, stresul sau nasterea unui copil lasa urme pe corpul tau. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa accepti faptul ca nu mai arati ca la inceputul relatiei. Cu cat trece mai mult timp, cu atat mai mult trebuie sa ai grija de tine si de aspectul tau. Acorda atentie felului in care arati asa cum o faceai cand erai singura. Prin importanta pe care o acorzi aspectului tau, ii arati partenerului respectul pe care il ai fata de el, iar acest respect trebuie sa fie egal de ambele parti. Si pentru ca totul sa fie facut asa cum trebuie, puteti alege sa aveti grija de imaginea voastra impreuna, mergand la un salon de infrumusetare care ofera servicii atat pentru femei, cat si pentru barbati sau sa mergeti la cumparaturi impreuna pentru a va improspata garderoba.

Vom discuta despre sex in afara dormitorului
Psihologii spun ca numeroase persoane isi doresc sa discute despre sex cu partenerul - sa incerce ceva nou, sa spuna ce vor si ce nu in pat, etc. - dar nu stiu cum sa inceapa o astfel de conversatie. Cheia, spun acestia, este de a initia discutii referitoare la sex oriunde in alta parte in afara de dormitor, intr-un timp "neutru" din punct de vedere sexual. Spunandu-i persoanei iubite de o pozitie noua pe care ai vrea sa o incercati, in timp ce va aflati in pat, este ca si cum ai pune-o in fata faptului pe jumatate implinit, fara sa ii oferi posibilitatea de a se gandi la propunerea facuta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod