sărut

Ce nu știai despre sărut

Importanța sărutului în cadrul relațiilor a fost dezbătută în nenumărate studii. De fapt, cercetările realizate au dezvăluit că 59% dintre bărbați și 66% dintre femei s-au simțit mai puțin atrași de un potențial partener după un prim sărut. Iată ce nu știai despre sărut!
Lucruri neobișnuite despre sărut

1. Sărutul îți poate întări sistemul imunitar


Conform unui studiu realizat de Organizația Olandeză pentru Cercetări Științifice Aplicate, un sărut de 10 secunde transferă peste 80 de milioane de bacterii între tine și partenerul tău. Însă expunerea la germeni poate oferi o creștere sănătoasă a sistemului imunitar. Schimbul de bacterii care are loc presupune o formă naturală de vaccinare. Expunerea la germenii altora determină corpul să producă anticorpi împotriva acelor germeni, ceea ce poate duce la creșterea imunității și prevenirea bolilor.
Însă asigură-te că partenerul tău nu este deja bolnav.

2. Sărutul îți poate îmbunătăți igiena orală


Doctorul Sivan Finkel, specialist în stomatologie estetică și generală la un cabinet din New York, a dezvăluit că o producție crescută de salivă generată de sărut poate reprezenta un avantaj pentru sănătatea ta orală. Sărutul stimulează glandele salivare, iar saliva ajută la echilibrarea acidității mediului oral. Deteriorarea dinților este cauzată de aciditatea care apare atunci când bacteriile orale descompun carbohidrații.
Saliva este relativ bazică, așa că o creștere a producției salivei ajută dinții să reziste în fața atacului acidului.

3. Sărutul inundă creierul cu substanțe chimice benefice


Principalul beneficiu al sărutului pentru sănătatea ta fizică și mentală este reprezentat de eliberarea oxitocinei și dopaminei. Oxitocina este hormonul care este eliberat atunci când mamele au grijă de copiii lor, în timpul relațiilor intime. Dopamina, pe de altă parte, te ajută să te bucuri de plăcere. Dopamina este responsabilă pentru echilibrarea stării de spirit, a comportamentului, a somnului și te ajută și în ceea ce privește luarea deciziilor și creativitatea.

4. Sărutul îți poate scădea tensiunea arterială și colesterolul


Sărutul, în general, îți ajută inima să funcționeze mai bine, ajutând la scăderea tensiunii arteriale. Acesta dilată vasele de sânge, facilitând circuitul sanguin către organele viale.
Cercetările au arătat, de asemenea, că sărutul reduce nivelul cortizolului, un hormon corelat cu creșterea în greutate, hipertensiunea arterială și un nivel ridicat al colesterolului. Deși dieta și exercițiile fizice sunt cele mai bune metode de combatere a acestor afecțiuni, câteva săruturi pot fi adăugate la regimul tău sănătos.

Acum că știi unele dintre cele mai importante beneficii ale sărutului, nu mai ai nicio scuză pentru care să nu profiți de timpul alături de partenerul tău.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod