Ce înveți despre dragoste după ce ai fost înșelată

Inima frântă este unul dintre cele mai dureroase procese prin care poate trece o persoană. Această durere este amplificată exponențial dacă inima a fost frântă ca rezultat al înșelării.
Este cea mai mare trădare. I-ai oferit cuiva inima ta și și-a bătut joc. Iar acest lucru te face să te îndoiești de tine. Te întrebi dacă ești o persoană suficient de bună. Te gândești cu ce ai greșit. Cu timpul, te vindeci. Supraviețuiești. Însă ajungi să te închizi în tine. S-ar putea să îți fie foarte greu să fii cu altă persoană. Însă iată ce înveți despre dragoste după ce ai fost înșelată!

Ce lucruri înveți despre dragoste doar după ce ai fost înșelată?


1. Iubirea nu este veșnică


Este greu de crezut că o iubire în care ai investit atât de mult nu poate fi veșnică. Îți dai seama că nu orice relație în care ești nu este veșnică. Acest lucru nu te împiedică să cauți iubirea.
Dragostea este minunată, dar nu este impenetrabilă. Trebuie să începi alte relații și să îți dai seama că nu toate vor funcționa. Puțin scepticism este sănătos. Dacă intri într-o relație cu inima complet deschisă, s-ar putea să ai de suferit de multe ori.

2. Gelozia este cea mai periculoasă emoție


Gelozia te poate dărâma după ce ai fost înșelată. Este ușor să te compari cu o altă persoană și să te întrebi ce ai făcut greșit în relație pentru ca partenerul să te înșele. Este o pantă alunecoasă, care te poate face să suferi mult. Lipsa monogamiei în ceea ce îl privește pe partenerul tău nu are nimic de-a face cu tine, ci doar cu el. Dacă îi permiți geloziei să facă parte din viața ta, nu vei ajunge decât să te întristezi singură.
Partenerul ți-a frânt inima și nu merită furia ta, ci doar mila.

3. Oamenii sunt capabili de lucruri oribile


Devii conștientă de profunzimea egoismului care există în lume. Oamenii sunt capabili să facă lucruri de neiertat, chiar și oamenilor pe care îi iubesc. S-ar putea să fii șocată și îngrozită de ceea ce pot oamenii să le facă altora. Aceste tipuri de comportamente distructive îți vor oferi posibilitatea să fii persoana mai bună. Știi că oamenii pot face lucruri oribile și te numeri printre puținii care sunt buni. 

4. Încrederea este cel mai important lucru dintr-o relație


Nu e nimic la fel de important precum încrederea. Odată ce este distrusă, orice relație va ajunge la sfârșit. Este ingredientul cheie care menține relațiile.
Dacă nu poți avea încredere în cineva, ești supusă riscului de a eșua. Odată ce ai fost înșelată, încrederea ta devine foarte greu de câștigat. Știi că poate fi pierdută foarte ușor și doar câțiva oameni o merită. Nu ai încredere în oameni pentru că nu vrei să suferi din nou. Acest lucru face ca relațiile pe care le ai să fie mult mai puternice. Cei care ți-au câștigat încrederea ți-au dovedit că o merită. 

5. Iubirea nu este de ajuns


Există o anumită educație pe care doar viața ți-o poate oferi. Una dintre lecțiile pe care le vei învăța este că dragostea nu este întotdeauna suficientă. Este nevoie de mult mai mult decât de dragoste pentru a face o relație să meargă. Este nevoie de multă muncă și angajament.
Vor fi certuri. Vor fi momente urâte. Vor fi cuvinte îngrozitoare spuse. Este nevoie de angajament total. Nu te poți aștepta ca o relație să meargă fără să ai grijă de ea. Dragostea este puternică, dar nu este suficientă pentru o relație. Este nevoie de muncă.

6. Ești mai puternică decât crezi


Atunci când ești înșelată, este devastator. Dar nu este sfârșitul tău. Vei învăța de ce ești capabilă. Trădarea te va face mult mai puternică. Această tristețe te transformă într-o persoană care reușește să treacă de traume și să își continue viața.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod