Ce inseamna sa iubesti?

Care este temeiul care face ca o anumita persoana sa fie mai capabila decat alta sa ne conduca pe drumul spre noi insine? Ce este aceasta vorba: a iubi...
Care este temeiul care face ca o anumita persoana sa fie mai capabila decat alta sa ne conduca pe drumul spre noi insine? Ce este aceasta vorba: a iubi o alta persoana? Chiar reusesti sa iubesti o alta persoana? Si de fapt ce iubesti? Si care este genul proxim cand vorbim de iubire?

Este o stare aparte, o stare de bine, de preocupare. Exista dincolo de ceea ce este manifest si totusi este in fiecare din noi. Multe teme, fiecare din ele sunt preocupari date. Exista persoane interesante si in afara familiei si in afara preocuparilor banale de zi cu zi. Exista multe lucruri interesante si multe persoane care pot sa prezinte interes, ce facem cu ele? Ne facem ca nu exista?

Este o poveste care incepe cam asa: simt ca lucrurile nu mai merg in cuplul meu. Simt ca nu-l mai iubesc sau poate il iubesc.

Despre iubire putem avea mai multe pareri:

    • a iubi pe cineva presupune sa te sacrifici pentru celalalt;
  • a iubi inseamna a-l poseda pe deplin pe celalalt;
  • a iubi inseamna a-i demonstra in permanenta prin fapte, cadouri, alte acte ca este iubire;
  • a iubi inseamna a percepe magia iubirii;
  • a iubi inseamna a nu insela;
  • a iubi echivaleaza cu a te refugia intr-o lume rupta de restul;
  • a iubi inseamna a simti intens pentru o persoana pe care o vei pierde candva;
  • a iubi inseamna a te simti mereu vesel;
  • a iubi inseamna a te preocupa permanent de celalalt;
  • a iubi inseamna speranta;
  • a iubi inseamna suferinta.

    A iubi inseamna sa te iubesti pe tine in primul rand. Iubesti ceea ce esti tu in celalalt.

    Aceste propozitii sunt concluzii gandite, teorii construite mental. Ele sunt consecinta unor abordari si raspund partial unor preocupari ale persoanelor respective. In fiecare dintre ele regasim un aspect important in sine: exagerarea sau hiperbolizarea unei anumite trasaturi, a unei anumite trairi, simtiri sau actiuni. Aceasta preocupare este insa necesara si marcheaza o cautare a unei trairi in sine. Evident fiecare dintre aceste propozitii este putin ciudata si rupta de o realitate in sine. Poate ca exista pe undeva un dictionar al "iubirii" dar nu cred ca exista ceva care sa difere substantial de ceea ce am selectat.

    Iubirea pare foarte individualizata si foarte diferita in aspectele sale de manifestare. Si totusi toata lumea pare a spune ca simte ca iubeste pe cineva.

    Mai exista si o perspectiva asa-zis stiintifica in care unele teorii incearca sa identifice iubirea ca manifestare cauzala a unui fenomen anterior. Voi selecta dor doua care sunt extreme:

    - una chimica: a iubi nu este decat o stare in care o substanta inunda o parte din creier;
    - una stiintifico - psihologista: a iubi inseamna a retrai relatia cu parintele de sex opus.

    Nu am pretentia de a spune un adevar despre iubire si cred ca nici tu nu o ai. Dar daca incercam impreuna sa descoperim ceea ce inseamna aceasta stare a iubirii?

    Uneori aceste propozitii mentionate devin elemente directoare care sunt aplicate si care se constituie in temeiuri ale fiintei. Ele devin cu adevarat vizibile in momentele de criza pentru ca atunci apare evident in ce masura sunt simtite ca autentice. Functionand ca si temeiuri inconstiente, va exista o anumita pozitie pe care o persoana o ia fata de ele. Adica in momentul in care se intampla ceva care te arunca spre interior, spre a deveni preocupat de ceea ce se petrece, aceste temeiuri iti provoaca o reactie, un sentiment, un confort sau un disconfort.

    Temeiul iubirii nu este unul bun sau rau, el exista. Decisive in analiza si trairea concreta ramane pozitia pe care o are o persoana pentru fiecare din temeiul ei. Adica daca tu functionezi dupa temeiul ca a iubi inseamna "a iesi in fiecare seara si a urla la luna" (fapt absurd si imposibil) atata timp cat starea respectiva este traita ca atare nu este ceva bun sau rau ci un fapt. Fata de nevoia resimtita interior, persoana respectiva se raporteaza cumva ii place si simte multa satisfactie cand iese seara si urla ori dimpotriva, se simte vinovat pentru regulile societatii pe care le incalca sau are sentimentul deranjant ca luna este nemultumita de calitatea urletului sau. Ori poate simte ca nu ii place si ar vrea sa nu mai faca asta.

    Pe de alta parte, exista un celalalt  societatea se protejeaza de persoanele care, printr-un anumit comportament al lor incearca sa faca rau altora si ca urmare atata timp cat acest temei, indiferent de trairea respectiva este adecvat, atunci cauta sa izoleze aceste temeiuri periculoase. Si ca urmare daca temeiul este resimtit ca violent la adresa socialului cat timp functioneaza ca temei interior fara osibilitatea de act, atunci nimic rau nu este posibil sa se intample. Daca un temei cu aspect periculos capata contur si se manifesta sub forma unui act, atunci vom astepta o reactie din partea societatii.

    Exista insa o conditie pusa de societate sa existe un act real si un pericol real. Adica, daca pentru a iubi este necesara rapirea unei persoane, atunci acest act este condamnat de societate.

    Totusi, de multe ori, societatea reactioneaza si in fata unor pericole imaginare, cum ar fi actul sexual inainte de casatorie. Aici exista un pericol imaginar (sexualitatea si manifestarea sexualitatii este de multe ori pericolul care este resimtit) si ca urmare exista o reactie a societatii dar care nu este nici pedepsit de societate ca atare si nici nu are urmari. Cu toate acestea pericolul imaginar functioneaza iar temeiul persoanei nu pare sa fie incurajat de persoana respective. Daca depasim cadrul individualului pare ca ne aflam intr-un segment suficient de clar dar in care regulile sunt atat de simple.

    Reactia societatii este un alt act care prezinta interes si care se adauga. Este ca si cum fata de un temei existent, oricare persoana are o anumita reactie.

    Aceasta este propozitia permite existenta multor forumuri. Cineva, un necunoscut vine si afiseaza un temei, un temei propriu sau care l-a intalnit si cunoscut la un moment dat iar de aici se porneste o intalnire a diferitelor pozitii date de temeiurile proprii care sunt receptate cumva in functie de simtirea respectiva.

    Specificul psihologiei este ca orice temei este egal cu altul intrucat cei mai multi oameni afirma ca exista temeiuri superioare altora. Dar simpla afirmare a acestei propozitii nu inseamna nimic deoarece prin caracterul lor inconstient se produce o reactie care intra in contact cu temeiul mentionat de altcineva. Aceasta intalnire a temeiurilor despre ceva este posibila doar in anumite contexte in care persoanele care se intalnesc sunt suficiente de reale, unitare, dispuse sa se intlaneasca la nivel autentic cu altele.

    Nu voi detalia foarte mult specificul acestei relatii aparte cu un psiholog ci voi incerca sa subliniez urmatorul lucru: tu ai in ceea ce priveste iubirea, cel putin un temei prin care iti gestionezi relatia, prin care te intalnesti cu persoanele semnificative ca parteneri sau potentiali parteneri. Daca simti ca acest temei este in posesia ta, atunci te invit sa-l asezi pe blogul CPAP, la rubrica comentarii.
     

    Comentarii (35)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Denis pe 3 Mar 2014, 13:26
      ce este iubirea?

      Sa iubeshti inseamna sa suferi din draoste, sa-i oferi jumatatii tale tot ce iti este tie mai de pret, iubirea mai este shi o lectie pe viitor sa shtii sa pretueshti mai bine de cit ai putut pretui pina acum. Iubirea e un sentiment pe care nu il uiti si nu-l intalnesti de doua ori in viata ea te face sa te simti de parca te-ai nascut a doua oara.Foarte greu iti aseshti iubirea dar shi foarte repede o pierzi. Baeti shi Fete staruitiva cind va gasiti iubirea adevarata sa o pastrati cit de tare shi de mult o puteti pentru ca a doua poate shi sa nu mai fie.

      1
      0

    • manelista pe viata pe 2 Oct 2013, 23:05
      ce este iubirea

      iubirea inseamna sacrificiu,suferinta,lacrimi,zambete,bucurie,speranta,intr-un cuvant,iubirea este totul.iubirea inseamna sa te sacrifici pentru celalalt,sa ii daruiesti tot ce ai,uneori chiar si pe tine,sa fii alaturi de cel iubit trup si suflet,la rau si la bine,sa te gandesti mereu la el,sa nu il inseli,sa nu ii ascunzi nimic,sa iti fie mai apropiat decat familia sau prietenii,sa faci orice pentru acea persoana,chiar sa iti dai si viata.

      1
      0

    • anghel pe 3 Dec 2012, 11:02
      iubirea ?

      Oare in viata asta de oameni care iubim si la randul nostru asteptam sa primim acelasi lucru trebuie sa facem ca imposobilul sa fie posibil ? Cum crezi ca va fi bine pentru persoanele care te iubesc dar nu stiu cum sa faca acest lucru , sa iti arate ca te iubesc dar in acelasi timp sa te darame din picioare pentru simplul fapt ca nu stiu cum sa iti demonstreze acet lucru ? Noi oamenii suntem chia rasa de imposibili de crezut si suntem chiar atat de greu de inteles ? As vrea sa inteleg aceste lucruri minore , iubirea asta oare chiar exista ? Nu stim no ice inseamna sa iubesti ? V-ati intrebat vreodata daca noi chiar ne putem iubi pe noi in primul rand inainte sa iubesti o persoana pe care o poti ranii fara sa iti dai seama ca o faci ? De ce complica parintii nostrii relatiile noastre sentimentale atat de mult ? Oare noi nu avem sentimente ? Oare noi cei care iubim nu avem voie sa iubim cu adevarat din cauza principiilor anumitor parinti ? Acestea sunt o serie de intrebari pe care eu nu mi le pot explica si nici nu le pot intelege absolut deloc , incerc pe zi ce trece sa inteleg aceste lucruri sis a imi clarific intrebarile pe care constientul meu mi le pune si incearca sa le si inteleaga , dar intelesul lor pentru multi dintre noi este fara sfarsit , de fiecare data cand vrei sa te faci inteles si vrei sa intelegi situatiile de fata nu reusesti sa le dai de cap . Cand te simti singur contra altor persoane sit i se pare ca porti un razboi fara sfarsit cu niste persoane care nu iti pot intelege ca iubesti pe cineva de care nu te poti despartii parca atunci incearca sa faca tot posibilul ca acele persoane care se iubesc cu adevarat sa nu se iubeasca , de multe ori chiar reusesc aceste lucruri , dar nu se gandesc daca si fac bine ceea ce fac acesti parinti . Am vazut multe familii care sufera din cauza acestor neintelegeri intre parintii si copii lor , nu vor sa intelega ca iubirea nu vine atunci cand doua persoane trebuie sa aiba o conditie financiara sau posibilitati destul de mari , nu vor sa vada doar ca copilul lor sa aiba parte doar de fericire si nimic mai mult , nu conteaza daca cele doua persoane se iubesc chiar daca una este cu scoala mai multa si cealalta are mai putina scoala , ba chiar ii intreseaza ca fata sau baiatul lor sa aiba parte de o persoana care sa aiba cu ce sa se in tretina unul pe altul . Dar daca acea persoana nu are stuatie buna si nici casa lui si nici scoala multa atunci ce se intampla cu acea persoana ? Va spun eu usor, usor este data la o parte si tratata cu prea putina importanta . Dar de ce ? acea persoana neavand o situatie familiala buna nu este competenta pentru a face fata unei persoane care are studii si situatie cat de cat buna . Iubirea nu vine daca ai studii si nici daca ai o situatie buna , eu spun ca sa iubesti nu este o greseala dar sa nu fi lasat sa iubesti oare asta ce inseamna ? Noi oamenii nu trebuie sa aratam atat de mult ca tinem unul la celalat , nu spune nimeni sa nu arati ca iubesti dar nu trebuie aratat in totalitate . Va multumesc pentru ca ma ascultati si ca poate intro buna zi voi primi si eu raspuns acestor intrebari carora nu le dau de cap . Nu inteleg absolut nimic din viata asta si nici nu stiu ce inseamna iubirea , vreau sa le descopar pe toate aceste lucruri frumoase si vreau sa ma bucur , nu am cum sa ma bucur de cv ape care iubesc dar imi este interzis sa o fac .

      3
      0

    • Ionica pe 14 Nov 2012, 10:48
      A IUBI

      A iubi inseamna Daruire, Sacrificare, Iertare, Incredere, Iubirea nu inseamna a controla fiecare minut persoana asa zis iubita Iubirea nu inseamna a interzice persoanei iubite de a comunica cu alte personae de sex opus. Iubirea nu inseamna a interzice de a iesi cu cologi/colege la o cafea Iubirea nu inseamna a aminti mereu greselile facute ……si multe alte lucruri asemanatoare cu acestea Toate aceste lucruri eu le numesc o “GELOZIE NEBUNA” si nu iubire. Dar cei mai multi/multe inteleg gresit IUBIREA si fac din asa zisa Iubire un obiect de dominare, de control, de teror asupra persoanei asa zis iubita,…"Pai dragul/draga mea eu te iubesc deacea sunt asa asa?" Cine intradevar iubeste lasa persoana iubita liebera caci daca si ea/el te iubeste nu te paraseste, nu te insala. Ca pasarea care se intoarce in fiecare zi inapoi la cuibul ei asa este si cu iubirea, nu o inchide intr-o cusca caci risti atunci cand are posibilitatea sa iasa din cusca sa nu se mai intoarca inapoi.

      6
      0

    • dragutza pe 8 Oct 2012, 19:33
      suferi din dragoste

      eu iubesc un baiat dar el e departe de mine neam intalnit la biserica dar si atunci neam certat cand a plecat mia fost greu ca nu lam salutat si nu iam zis ca il iubesc deci in dragoste suferi va doresc fetelor parte de bine in viata

      4
      0

    • marina pe 10 Iul 2012, 17:59
      iubirea

      Am iubit cu adevarat, e ceva unic in viata, e o iubire total neconditionata, nu ceri nimic doar oferi un suflet. Am iubit ca in poezii, ca in cantecele de dragoste si am suferit la fel. Fiecare gand, fiecare cuvant era al lui. Fluturi in stomac, primul sarut, pe care l-am simtit cu adevarat, dar totul e trecator. Aceasta iubire inseamna doar suferinta. Intotdeauna vine prea tarziu si se sfarseste dureros. , dar AM IUBIT CU ADEVART

      3
      0

    • andreea pe 8 Apr 2012, 15:18
      iubirea

      A iubi nu inseamna doar sa fi iubita inseamna sa daruiesti iubire neconditiionat adica sa nu astepti sa ti se dea inapoi ceea ce tu daruiesti ex:daca-i spui te iubesc nu trebe sa astepti sa zika si el inappoi te iubesc sunt intr-o relatie de 2 ani de zile am locuit impreuna .stiam tot ce se intampla eu cu el ,el cu mine au fost zile in care plangeam mereu pt ca ma intreba :tu dc traiesti pe acest pamant .ii zikeam pentru tine .asta nu creed ca mai e iubire intre noi.ma ignora imi vorbeste urat imi zike nu te mai suport asta ca i-am akordat foarte multa atentie vorbesc frumos ku el ii fac totul as fi in stare sa-mi dau viata pt el pt ca-l iubesc comentati voi restu ce ar fi de facut ?regina19_94 id meu

      6
      0

    • ana pe 28 Ian 2012, 23:26
      ce este iuurea...:x...:x

      ce este iubirea? iubirea e un sentiment pe care nu il uiti si nu-l intalnesti de doua ori in viata...iubirea iubirea e un lucru care la un momendat te face sa suferi dar te face sa te simti ca si cum te-ai inascut pentru a doua oara in viata... iubirea e un lucru fascinant:.::x.:x

      9
      0

    • NicuScurtu pe 16 Nov 2011, 22:06
      O descriere scurta

      Sincer... Intotdeauna m-am gandit la o faza care se include si in cazul iubirii.... Multi zic ca daca iubesti suferi .... Intrun fel la asta ma gandeam ... O reactie normala ar trebui sa aiba si o reactie opusa .... Deci daca exista bine trebuie sa fie si raul..... In cocluzie nu poti trai cu cineva daca ar fi totul ok pentru ca la un momendat te-ai plictisi de iubire... sincer eu am 15 ani di am avut 11 relatii stiu foarte binr ce poti simti pentru o persoana de sex opus .... dar ca sa gasesti persoana potrivita trebuie sa fi atent si la comportament nu si la aspectul fizic.... eu din 13 relatii doar 2 au fost de meritat .... si din care una a fost de un an:(

      5
      0

    • Bogdan pe 5 Nov 2011, 15:20
      Iubire

      Cine este din Caracal si vrea sa iubeasca un suflet parasit,trist si gol :(

      3
      0

    • doina pe 30 Oct 2011, 14:03
      sufer pentru ca iubesc...

      sufer pentru cal iubesc,ami este foarte greu dar in sfarsit sper sa fie bine.Vreau sa spun la toate fetele sa iubiasca dar si sa fie iubite...

      5
      0

    • cosmin pe 13 Aug 2011, 02:37
      sunt gay

      sunt gay si ofer serviki sexuale gratis gaylor.sunatima ku inkredere.0751613161 cosmin santana

      5
      6

    • andrea banatan pe 13 Aug 2011, 02:32
      iubirea e totul

      iubirea este tot,aer,apa,pamant.fara ea nu am avea fercire si niki tristete.cel mai rau lukru este yubirea neimpartasita,yubirea secreta y

      7
      0

    • andrei pe 16 Apr 2011, 18:36
      ce inseamna iubirea

      Iubirea în mod general este un al treilea fenomen paranormal, care după părerea mea este chear pe primul loc depăşind detaşat existenţa binelui şi a raului ( mă refer la D-zeu şi la diavol ). Iubirea pote schimba multe din scrielile lăsate în cartea viti voastre. Atunci când iubeşti simt nevoia să venerezi cea ce iubeşti chear de e bine sau nu pentru tine. Aveţi grijă cu iubirea este greu de obţinut şi la fel de greu de întreţinut, aveţi grijă de voi

      8
      0

    • Princesita pe 7 Apr 2011, 22:18
      iubirea

      Este foarte usor sa spui te iubesc shi este foarte greu sa simti intradevar iubirea.....a iubi inseamna totul pentru mine chiar daca acum sufar din dragoste....su nu cred ca o sa ma mai inddragostesc nici nu vreau nici nu imi doresc sa mai iubesc pe nimeni doar poate cindva pe sotul meu cu care ma voi casatori si nu doresc la nimeni sa sufere din dragoste ;( ;(

      8
      0

    • bianca pe 7 Feb 2011, 11:59
      sa iubesti

      intodauna kand iubesti ai momente fericite si nefericite ,dar daka iubesti treci prin toate si nu te dai batuta ,dar aveti grija pe cine iubiti ,,e greu sa iubesti si sa nai parte de persoana aia !!!

      7
      2

    • Alina pe 9 Ian 2011, 22:57
      iubirea cere multe sacrificii si multa suferinta insa la urma invinge si o traiesti!!!

      Exista iubire insa nu o vei primi niciodata pe o tava de argint! Ea cere sacrificii din partea amandorura, suferinta enorma insa daca amandoi se iubesc vor invinge toate greutatile si in final vor cunoaste dragostea adevarata! Eu personal simt ca mai am un pas si voi reusi! Asadar eu cred ca merita sa faci cateva eforturi caci astfel voi veti fi si mai puternici, considerati ca greutatile aceste mici nu fac decat sa ne pregateasca pentru viata in doi!

      6
      1

    • magda pe 7 Ian 2011, 20:00
      ceea ce simt eu

      iubirea te face sa suferi....enorm de mult....te arde te distruge...dar e atat de minunat si nu zic aceste lucruri ca ar fi rele. este ceva atat de colesitor incat cateodata iti raspunde cu o durere imensa nu conteaza unde ca oricum nu sti, nu o poti localiza. a iubi inseamna sa iubesti o fiinta si nu numai pe ea ci si miliardele de euri ale sale. atunci cand iubesti sti ca ai iubit si simti asta cu o intensitate de neimaginat, este ca si cum ai iubit-o acum mii de ani....acum mii de vieti..... nu stiu....cam asta am putut sa descriu in cateva randuri caci as putea sa scriu carti intregi despre acest subiect.

      11
      0

    • eduard pe 23 Nov 2010, 22:27
      iubire

      Eu personal nu cred in iubire...ceea ce voi numiti iubire" iubirea exista numai in mintea noastra...si timpul o va dovedi...adfica iubirea dintre un baiat si o fata ma refer ...singura iubire care mai exista este cea dintre membrii familiei,si uneori nici aia!! SA AVETI O ZI BUNA!!!

      8
      6

    • Ovidiu pe 29 Oct 2010, 11:11
      Iubirea

      Iubirea inseamna sa daruiesti fara sa astepti rasplata, dar in acelasi timp nu inseamna sa fii masochist. Fiti fericiti !!

      9
      0

    • anca pe 11 Oct 2010, 11:25
      :(

      eu trec printr-o perioada mai grea...cn vrea sa vb nr meu este 0730844345

      7
      0

    • george pe 6 Oct 2010, 13:00
      Ce inseamna a iubi

      Ce inseamna a iubi - a iubi înseamnă a înceta să trăieşti pentru tine, a face ca toate sentimentele omeneşti, teama, speranţa, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură fiinţă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nici o limită simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu gândeşti decât pentru a o face fericită; a turna măreţie în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferinţă şi suferinţă în plăcere; adică a întruni toate contradicţiile.- Honore de BALZAC, scriitor francez. - Dragostea nu este inertă ca o piatră, trebuie sa fie mereu replămădită, ca o pâine, transformându-se în ceva nou

      6
      1

    • nimeni am fost dar acu sunt ci pe 7 Oct 2009, 14:05
      iubirea

      eu inainte sa o cunosc eram fff nefericit...ca si ea...nici o relatie na mai fost asa ,am cunoscut nefericirea de ff multe ori si acuma mias da viata ptr ea vreau sa stau fiecare clipa cu ea 24/24 sa nu ma despart de ea nicodata .....nam mai simtit asa niciodata iubirea doare incat iti vine sa plangi de fericire doresti fericire lumii sa impaci sa iubesti persoana care iti este alaturi,femeile care le vezi pe strada ti se par doar oameni nimic mai mult ,eu si ea impartasim suferinta cea care nea legat si iubirea unul ptr celalt,asa de frumos ,eu o iubesc fiecare particica nu mai imi este frica sa fiu parasit ,stiu ca ma poarta in gand asa cum o port pe ea,este un vis ce nam avut in viata mea ceva care nu credeam ca exista ceva ptr care merita sa iti dai si viata ,sufletul,o melodie care o asculti la infinit ,ceva care te face sa zambesti si sa plangi ,e imbvinarea perfecta intre fericire si tristete

      9
      0

    • dany pe 20 Sep 2009, 21:37
      eu stiu ce inseamna sa iubesti!

      e adevarat k atunci cand iubesti suferi si toti vor fi impotriva ta dar este un lucru frumos care i se poate intampla oricui la un moment dat eu am ajuns sa iubesc cu adevarat o persoana buna si care merita dragostea mea dar totul merge prost in momentul in care parinti nu sunt de acort insa atunci cand iubesti nu ti cond si iti aperi iubirea chear si cu pretul vietii......nu e un lucru usor dar merita sa traiesti pt asta!!!!!!!!!!!!!!

      9
      0

    • yonela pe 10 Sep 2009, 21:15
      iubireaaaaaa

      iubirea....ce e ea???iubirea cateodata te poate fake uneori persoana cea mai fericita de pa pamant iari alteori te face sa regreti ca te-ai nascut,k te-ai indragostitsi k ai oferit iubire unei persoane gresite....te face sa-ti pierzi speranzta ca intr-o zi ai sa mai potzi sa te indragostesti....stiu ce inseamna sa suferi din iubire si cred ca totzi stiti iar daca nu stiti nici nu va doresc sa aflati.

      6
      0

    • madalina pe 2 Iun 2009, 16:20
      Mi as dori mult sa iubesc

      sunt cu cineva de 1 an si sincer ma ingrijoareaza faptul ca constat ca nu l iubesc doar tin la el,cred ca e o diferenta si e foarte rau asa nu te mai incanta nimic la relatie:(e totul plafonat parca ...insa nu am curajul sa renunt :(((oofff

      5
      0

    • georgiana pe 25 Feb 2009, 16:42
      de ce exista iubire?

      de ce exista iubire? de ce dak mereu suferi. iti aduce lacrimi?

      5
      1

    • augustin pe 19 Feb 2009, 05:59
      ce inseamna iubirea

      iubirea te face sa suferi uneori. dar nu trebuie sa uiti niciodata clipele petrecute cu persoana iubita . ai iubit, ai fost iubit in viata trebuie sa mai ai si de suferit.daca nu ai iubire nu vei avea niciodata sentimente. nu iti fa nicodata viata un carval, uita de tot si incepeti o noua viata poate asa nu vei mai avea de suferit. niciodata sa nu spui niciodata. capul sus viata trebuie sa iti mearga inainte, sa nu dai sperante ca nu mai poti..... iubirea este un chip cu doua fete , poate fi frumoasa sau poate fi urata......iubirea este un chin....de care nu trebuie sa profiti din plin de ea.... pupiliki multi si sa fiti iubiti in continuare

      6
      0

    • R3muS pe 19 Feb 2009, 00:03
      Iubire

      Sa Iubesti E Un Lucru Mare, Frumos Dar Care La Randul Lui Aduce Si Suferinta... Si Multe Altele!!!...Cine Stie Sa Iubeasca Cu Adevarat, Dupa Parerea Mea Este Cel Mai FERICIT!!!!...Cand Esti Fericit Gandesti Pozitiv Vezi Altfel Lucrurile Analizezi Altfel...Nush Sunt O Gramada De Lucruri!!!... Iubirea Dupa Parerea Mea Nush Daca Sunt Cuvinte Ca Sa O Explici!!!..Sa Fiti Iubiti, Sa Iubiti, Sa Fiti Fericiti!!!!....

      4
      2

    • deea pe 30 Nov 2008, 13:36
      ce inseamna a iubi

      Pey nimeni nu stie cu adevarat ce inseamna a iubi,eu simt ca iubesc dar oare e adevarat ,nu stiu dar simt k as face orice pentru el,simt kl vreau mereu aproape,simt k am o durere in piept,simt k as vrea toate lucrurile rele din viata lui,simt k mias da viata pt el,deci cred k iubesc altfel ce ar insemna toate astea?....:x pt cnv

      6
      0

    • RaduAdrian pe 11 Oct 2008, 03:02
      Iubirea...

      Nu am nimik impotriva iubirii dar sa zic sincer parintzii mei s-au luat din cauza faptului ca se placeau.Nu se iubeau dar abia dupa primul lor copil au descoperit ce inseamna iubirea si ce inseamna sa cladesti o familie.Amandoi mi-au spus acelasi lucru.

      7
      0

    • IUNIT pe 20 Mar 2008, 15:55
      IUBIREA

      EU IUBESC FATA DARU NUSTIU CE SA FAC?

      8
      0

    • Carmen pe 19 Mar 2008, 17:08
      Iubesti=>suferi...nu iubesti=>esti liber sa zambesti

      Poate ca inca is micutza sa dau lectii la altii...fiecare are viatza lui si incearca sa descopere cate putin din ceea ce numim noi "Iubire"...pentru mine iubirea nu prea mai are farmec...iubesti si suferi pentru ca toate sunt pe capul tau...parca cerul sa prabusit asupra ta...nu gasesti nici o cale sa treci peste aceasta pasa proasta a relatiei...tot ce a fost...tot ce e acum...tot ce va fi in viitor...ramane numai gandul...si.n inima un dor...Cand veti afla cu adevarat despre ce vorbesc se va risipii si misterul...Nu am nimik cu cei ce inca cred in iubire..dimpotriva le doresc o viatza cat se poate de frumoasa...pupici pentru toti cei care vor citi acest mesaj...sa fiti iubiti :*:*:*

      7
      0

    • katy pe 13 Mar 2008, 18:59
      cat de vast este acest subiect

      mady, nu intreba ce inseamna, treieste pe pielea ta! eu desi sunt casatorita, recent..cam tarziu dar am aflat ca habar nu am ce inseamna sa iubesti, m-am grabit si nu a fost bine.astept cu nerabdare sa iubesc si sa descopar acea magie...

      5
      1

    • madalina pe 8 Mar 2008, 21:15
      nu inteleg ce insemna sa iubesti

      nu inteleg de ce trebuie sa iubesti neaparat ca dak iubesti si sufer si dak nu iubesti sau nu te-ai ndragosti niciodata iarasi suferi.nu m-am indragosti niciodata si sufar mi-ar placea sa invat sa iubesc pt ca sunt deja la o varsta deja mare........as dori sa ma faceti sa inteleg ce inseamna sa iubesti

      7
      1

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod