Ce faci daca l-ai inselat

S-a intamplat sa il inseli... E un lucru rau, dar nu este sfarsitul lumii. Intrebarea este daca mai puteti fi impreuna sau nu. Sau, si mai grav, daca mai vrei sau mai...
S-a intamplat sa il inseli... E un lucru rau, dar nu este sfarsitul lumii. Intrebarea este daca mai puteti fi impreuna sau nu. Sau, si mai grav, daca mai vrei sau mai puteti sa fiti impreuna!

Ce s-a intamplat


V-ati certat, nu ati mai vorbit o saptamana, dar nu consideri ca v-ati despartit. Apoi el te-a sunat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Cat timp ati fost certati, tu ai iesit in club cu fetele si mai multi tipi interesanti te-au invitat la dans.

Unul dintre ei chiar ti s-a parut atragator, asa ca, nu ai vazut nimic rau in invitatia lui de a bea o cafea impreuna a doua zi.

Te-a condus acasa si a urmat un sarut pasional la despartire.

Ce a urmat


Apoi, nu te-a mai cautat si, poate, nici nu ti-ai fi dorit asta. Brusc, iti aduci aminte ca in viata ta mai exista cineva. Remuscarile nu intarzie sa apara si nu stii ce sa faci: sa pastrezi aceasta aventura doar pentru tine sau o vei impartasi. Inainte de a face ceva ireparabil, gandeste-te la consecinte.

Nu ai putut rezista tentatiei si acum iti pare rau! Totusi, in sinea ta, te simti bine pentru ca ai simtit ca esti foarte dorita si atragatoare. Infidelitatea te-a facut sa redevii "mica leoaica pasionala" pe care actualul tau partener a curtat-o saptamani intregi cu plimbari romantice, cine la restaurant si cadouri surpriza.

Ce nu trebuie sa se intample

  • Sa iti parasesti partenerul pentru a fi cu cel cu care l-ai inselat.
  • Sa continui sa iti inseli partenerul sau sa continui sa calci stramb din cand in cand.
  • Sa fii chinuita de sentimente de remuscare si sa sfarsesti prin a ajunge la psiholog.
  • Sa te indragosesti de cel cu care ti-ai inselat partenerul.

 

Ce sa faci

  • Daca ai fost vazuta in compania celuilalt, anuleaza, rand pe rand, zvonurile. Nu pastra relatiile cu nicio persoana care te-ar putea deconspira.
  • Stie unde locuiesti? Marturiseste-i partenerului ca se poate ca un individ, ale carui avansuri le-ai refuzat, sa incerce sa te contacteze.

 

Daca nu poti trai cu gandul...


In cazul in care nu poti sa pastrezi acest secret si vrei sa ai constiinta impacata, marturiseste-i. Desi va fi foarte greu, exista posibilitatea sa reusiti sa depasiti acest moment. Totusi, ia in calcul si varianta in care el nu poate trece peste gestul tau, pentru ca de uitat fii sigura ca nu il va uita niciodata.

Daca iti dai seama ca l-ai inselat pentru ca relatiei voastra ii lipsea ceva, nu are rost sa ii ascunzi. Gandeste-te bine ce vrei sa faci in viitor: sa fii cu el, sa incercati sa va imbunatatiti relatia sau vrei sa ai alaturi de tine un alt om.



Dupa ce ti-ai facut ordine in ganduri, discutati deschis. Nu are rost sa tragi de timp daca simti ca lucrurile nu merg cum ar trebui. Spune-i de ce crezi ca trebuie sa luati o pauza sau care sunt argumentele tale pentru care ar trebui sa va despartiti. Este firesc sa aiba loc o clarificare, indiferent ca veti merge impreuna mai departe sau fiecare isi va urma drumul.

 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andrei pe 14 Apr 2013, 03:19
    incorect

    Orice barbat care vrea o femeie ii acorda mai multa atentie acesteia (sau cel putin asa pare) pana isi atinge scopul. E logic ca dupa 10 ani de casnicie sa nu mai poti sa iti surprinzi partenerul asa cum o faceai la inceput pt ca deja va cunoasteti foarte bine. Vine un tip nou se face ca e interesat de problemele tale si iti acorda putina atentie si deja se transforma in zeu. Voi sariti in patul lui apoi veniti acasa ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Mi se pare foarte incorect sa gasiti motive gen "nu imi acorda atentie ca la inceput si l-am inselat". Probabil iti acorda aceeasi atentie ca la inceput dar dupa ani de zile deja te-ai obisnuit, si nu ti se mai pare special. E exact ca si cu un fel nou de mancare. Prima oara e special apoi daca il gusti de 100 de ori devine obisnuinta.

    3
    0

  • Elena pe 20 Aug 2012, 03:36
    l-am inselat

    Buna iubitul meu este plecat in voiaj iar eu mi-am facut de cap...desi el nu merita asta... am iesit in club cu amici mai vechi, am consumat alcool, apoi am facut sex cu unu din ei cu care mai avusesem o aventura in copilarie... ce sa fac si cum sa scap de remuscari? simt k imi bubuie inima! nu merita sa ii fac asa ceva!! ajutati-ma va roooog! sunt disperata!!!

    1
    0

  • camy pe 25 Mai 2012, 18:21
    am gresit si eu

    sunt cu iubitul meu de 2ani, la inceput ma inselat l-am iselat si eu apoi el a plecat in spania timp in care m-am distrat cu mai multi baieti. acum el s-s intors si mi-e teama sa nu afle k l-am inselat. ce sa fac?

    5
    0

  • crisss pe 13 Nov 2011, 07:14
    poate nu e chiar sfarsitul lumii

    de ce femeile sunt mereu mai aspru criticate???dar oare ei cand ne insala de ce nu mai au remuscari ?si se mai si poarta ca si cand nimic nu s-a intamplat!!!!

    5
    0

  • gigel pe 4 Iul 2011, 16:42
    Mda

    Din cocos nu faci gaina, nici din curva gospodina!!!

    6
    0

  • c pe 6 Aug 2010, 23:07
    comeeee onnnnnnnnn

    fetelorrrrrrrr!!!!!!!!1 pe ce lume traiti????? hei voi cele care ati inselat.....asta e ,,,viata merge inainte! cu totii inselam si suntem inselati zi de zi!!!! si daca e vb de sex....what the fuck?! PROTECTIE!!! DISCRETIE!!!(asta nu inseamna sa te spovedesti la "my best friend")si macar o data in viata pana la casatorie fa-o ...! tu tragi concluzia daca a meritat sau nu.... poate o merita! nu iti fie teama....nu sunt barbatii de pus dupa icoane.

    11
    4

  • cristian pe 3 Mai 2010, 15:53
    pentru rusu

    Rusu, in general fetele nu stau singure prea mult. Ce ai facut tu a fost bine, ai luat o pauza, asta desigur dupa o eventuala cearta. Daca ea te iubea mult, in timpul pauzei te cauta cu tot felul de regrete sau cuvinte amoroase in locul inselatului. Indeea este, ca nu te iubeste foarte mult, daca te iubea nu facea asa ceva, doar faptul ca te-a inselat, poate fi si luata ca o absenta a ta, si pe langa asta incercarea a ceva nou. Deci nu inselatul in sine e problema cea mare, ci faptul ca nu te-a iubit indeajuns sa nu faca asa ceva, si sa te caute macar in saptamana aia mica

    7
    0

  • rusu pe 4 Ian 2010, 10:48
    ?

    nu am mai vorbit cu prietena mea timp de o saptamana,fiind decis sa luam o pauza,,,in acest timp am aflat ca m-a inselat cu un tip.ar trebui sa fiu suparat pe ea sau ar trebui sa o iert pt ca eram despartiti,,,,?

    2
    1

  • tot misu pe 9 Iun 2009, 21:36
    candy D10

    candy cred ca ai 14 ani din cate observ...prafff..........bitch

    0
    0

  • misu pe 9 Iun 2009, 21:21
    candy D10

    candy D10 ...dupa parerea mea esti terminata...avand in vedere ca el nu tea inselat si u da....da-ti foc...;) sau cautati pe altul ;)...eventual iati unu de la gara

    1
    0

  • anssel pe 13 Apr 2009, 16:12
    Cuprins de remuscari te repeti greseala (ce mi-e una? ce mi-s doua?)

    Cand inseli de fapt te inseli pe tine si daca mai ai si curajul sa spui ca iubesti pe cel care l-ai inselat atunci cu siguranta ai orbit, altfel cum se poate sa nu-ti vezi propria fatarnicie? Orice lucru in lumea asta ti se intoarce. (Asta e singura promisiune care si-o tine lumea asta in care traim) Daca ai facut rau atunci se te astepti sa ti se intoarca inzecit, iar daca e bun atunci casca ochii mari pt ca s-ar putea sa nu nu-l observi cand vine. Inca un lucru: de remuscari trebuie sa scapati cat mai repede pentru napadit de remuscari automat cauti o consolare pentru ati ameliora nelinistea sufleteasca si daca nu o cauti la cel pe care spui ca il iubesti se prea poate sa o cauti facand aceeasi greseala. Mergeti la biserica si va spovediti, spuneti-i preotului ce va roade. Ei nu sunt pusi acolo sa va certe ci sa va indrume spre linistea sufleteasca si impacarea cu sine si cu Dumnezeu. Nici propria mama si nici prietena cea mai buna n-o sa va vorbesca asa cum o poate face un preot. Nu va rusinati de el nu are nimeni pacate de care el sa nu fi auzit.

    0
    1

  • lilu pe 23 Sep 2008, 21:24
    nu merita

    intradevar ai remuscari,eu am fost pusa in fata faptului,nu i-am zis si nici nu o sa i zic iubitului,dar ii o prostie sa-l inseli.imi pare rau..si chiar daca nu ma credeti ,m-am gandit inainte ca nu-i bine dar pe moment am zis sa profit de ale 20 de minute. in consecinta nu merita fetelor..

    1
    1

  • byank pe 9 Aug 2008, 21:49
    l-am inselat dintr-o prostie si regret enorm..

    sunt cu x de 3 ani ,il iubesc si sunt foarte sigura k si el pe mine pt k pana akm nimeni nu mi a sp nimic despre el si de knd m-a cunoscut a renuntat la toti prieteni lui doar pt a fi mai mult in compania mea,si l-am inselat la un simplu joc pe porunci ....,porunca data de prietena mea sa-l sarut pe un tip din cartier si eu k o proasta pt k asta ma consider am indeplinit-o de fapt m-am luat dupa prietene mea kre facuse acelasi lucru .akm regret nespus pt k nu simt nimic pt acel tip si nici akm nu- mi dau seama de ce nu m-am oprit...... de spus nu o sa-i sp pt k nu m-ar ierte stiu dar cu mine km ramane k am inceput sa plang pe fiekre zi din cauza asta HELP ME mkr cu un sfat dak e de iertat sau nu..............

    1
    1

  • adi grecu pe 4 Aug 2008, 23:13
    :p

    am dat peste un site si mi-am comandat o telecomanda pt PC super tare care ma ajuta mult. www.telecomenzipc.ro ia vezi ;)

    0
    0

  • Fan Eva punct ro pe 4 Aug 2008, 14:50
    Daca l-ai inshelat esti cea mai mare proasta

    Hai sa o dam pe fatza .. daca insheli esti o mare proasta si poti fi numita o tarf@ imputzita . Daca iubesti pe cineva nici nu te uiti la altul asa ca articolul asta e o mare varza . Ai grija cu cine umblii si cu cine iesi in oras zdreantzo

    1
    5

  • candy D10 pe 30 Iul 2008, 17:06
    l-am inselat de atatea ori si mereu m-a iertat

    Poi...nici n stiu cu ce sa incep...Sunt cu un baiat(ii voi spune W) de 1 an si 5 luni si spre marea mea rusine l-am inselat de atea ori,desi il iubesc.... Prima data cand l-am inselat a fost un joc prostesc cu un coleg de clasa(ii voi spune Z),knd eram in clasa a opta.Dupa ce am terinat clasa a opta l-am inselat cu fostul meu prieten(ii voi spune X).Desi X a acceptat sa fie pe locul doi,eu m-am multimit cu amandoi fara sa imi dau seama k asa nu le faceam rau lor ci doar pur si simplu...ma minteam pe mine...dar n m-am oprit aici...am continuat cu amandoi...La un moment dat W a aflat de X si m-am certat cu X,iar W in loc sa se desparta de mine m-a iertat,ba chiar in mintea lui a incerkt sa imi justifice greseala faqta gandindu-se k am faqt asta pentru k sunt mai mik k el(diferentza dintre noi fiind de 3 ani) Desi pentru cateva luni n mai mai intalnit q X el a continuat s imi dea mesaje si apeluri ink a trebuit sa imi schimb krtela...n stiu c se intampla dar cred k X a fost o OBSESIE pentru mine...nik mai mult....In tot acest timp W a fost q ochii pe mine,imi controla telefonul si era gelos pe toti de la mine din clasa care imi dadeau mesaje,iar intr-un final a ajuns sa imi stearga numere de telefon,majoritatea a baietilor.... La 3 luni dp c am terminat clasa a opta l-am cunoscut pe P,baiatul unui prieten de familie al tatalui meu...n nega k eram atrasa de el,si i-am spus lui W k n stiu ce am,dar cred k imi place de P...Atunci a simtit k se prabuseste cerul pe el,dar calm si q lacrimi in ochi mi-a spus sa ma gandesc prin kte am treqt impreuna mai multe rele dekt bune,fiindk relatia noastra e imposibila din kuza parintilor.... Am stat de m-am gandit si am ales sa raman tot q W,dandu-i dreptate...Insa P n avea sa renunte la mine asa de usor...a inceput sa ma sune,sa imi dea mesaje si eu k o proasta am acceptat sa vb q el prin mesaje si la tel... Toate acestea pana knd a aflat W.S-au certat,au vrut sa se bata,dar pana la urma s-au imprietenit...M certam cu W in fiecare seara,dar am ajuns la concluzia k eu cred k el ma inseala din kuza k eu l-am inselat si traiesc cu aceasta teama... Nu vreau sa il pierd,el e soarele din viatza mea.Si desi eu am gresit cu voia mea,el m-a iertat si ma iubeste incontinuare... N stiu de ce sunt asha...Inainte sa fiu q W am stat q un baiat care m-a faqt sa sufar atat de mult,ink am jurat k le voi face rau tuturor baietilor...Vreau sa m schimb si sunt pe calea cea buna... N vreau sa ma mai cert q W,vreau sa fie totul bn....cand m mai gandesc si k relatia asta e imposibila...imi vine sa m mai nasc odata si sa am voie sa face ce akm n am...la inceput a fost o provokre pt mn k sa stau q el,a fost un simplu joc,qm era si q ceilalti baieti,insa de la un sarut pe care mi l-a furat am ajuns la 1 an si 5 luni.... Cand sunt langa el ma simt cea mai fericita persoana...as vrea sa ma schimb...sa sterg treqtul si sa traiescprezentul si viitorul...desi regret k l-am inselat n mai pot da timul inapoi... D abia akm am inteles kt ma iubeste...fiindk o persoana ca el nu se gaseste asa usor....sunt q el de 1 an si 5 luni si nu mi-am inceput viatza sexuala,iar el a inteles si mi-a zis k imi va acorda tot timpul de care am nevoie... M simt norocoasa k il am pe el,ma simt cea mai norocoasa k el e doar al meu...akm am deschis ochii bine si m-am lovit de cruda realitate...majoritatea baietilor ma doresc pentru corpul meu,nu penru ceeea ce sunt,nu pentru sufletul meu...el e singurul care ma intelge...el e singurul care ma ajuta knd imi e greu,knd plang plange cu mine,knd rad rade q mine.... C mai imi pot dori de la viatza dekt sa uit toate prostiile pe care i le-am faqt...sunt constienta k n trebuia sa il insel,dar knd imi propun sa cuceresc pe cineva iese mereu qm vreau eu... Am stat si m-am gandit intr-o zi...la ceea ce am faqt...si la faptul k vreau sa ma schimb...am invatzat sa ma controlez...de fapt sa imi controlez impulsurile....am ajunsa sa termin primul an de liceu si am ramasa tot q el,desi n credeam k vom ramane impreuna... A mai kzut o petala din buchetul de trandafiri al vietii mele si va incepe o noua etapa in anul urmator,in clasa a zecea si tot q el....viatza mea incepe si se termina tot q el...el e un inger in viatza mea,e oxigenul meu,e totul pentru mine...

    0
    0

  • Anonima pe 30 Iul 2008, 12:05
    ma simt atat de prost

    La inceputul relatiei, prietenul meu a plecat ptr doua saptamani din oras ca sa petreaca sarbatorile de iarna cu familia si prietenii lui din copilarie. Nu m-a luat cu el ptr k a zis k e prea devreme k sa ma prezinte parintilor. M-am simtit foarte prost ptr k m-a lasat singura, si plus cum sunt eu de nu prea am incredere in oameni...nu mi-a fost asa usor. Aveam numai imagini afurisite care imi perturbau noptile cum ca el ar fi cu alta in pat iar eu il astept ca proasta. Ma suna o data pe zi, nu statea mult la telefon k cik i se duce creditu'. Apoi m-am enervat tare, l-am sunat de la o cabina in oras, si am tipat tare pe el la telefon plangand, ptr k aproape picaseram in depresie din cauza lui. Chiar nu imi pasa de lumea care trece pe strada, am incercat sa imi descarc sufletul.... dar degeaba :( Intre timp am iesit in club cu niste asazisi amici si acolo am cunoscut un tip care mi s-a parut atragator, dar nu aveam nici o intentie. Din intamplare i-am dat nr meu de telefon. Dupa cateva zile ma invita in oras. Simtindu-ma aproape parasita ptr k prietenul meu nu era aproape, am decis sa merg la intalnire si iata k de aici s-a intamplat de fapt ceva mai mult. Tipul ar fi vrut sa continuam relatia, dar i-am spus ca nu se poate ptr k eu am deja pe cineva si desi s-a intamplat ce s-a intamplat eu il astept. Imediat dupa evenimentul cumplit si stupid, chiar inainte de revelion, m-am imbolnavit foarte tare si am fost dusa de urgenta la spital. Cand a aflat a zis ca sa imi iau bine medicamentele ca ce o sa ma fac eu bine. Ce medicamente? Ce sa ma mai fac bine? Dupa ce m-au trimis aia de la spital acasa, fiind singura singura, nici nu ma puteam misca sa iau un pahar de apa, daramita sa ma deplasez pana la farmacie. Ultimii centi pe care ii mai aveam pe telefon i-am dat un mesaj prietenului meu: "daca ma iubesti ii lasi dracu' pe toti prietenii si familia ta si vii sa ai grija de mine". Dupa trei ore apare. De-abia il vedeam. Eram intinsa pe pat si simteam ca in urmatoarele ore voi deceda... dar din contra.... eram atat de fericita sa il vad ca a venit ptr mine. Au trecut sapte luni, ne intelegem foarte bine si chiar suntem fericiti. Singurul gand care ma chinuie este sa nu afle. Cateodata imi vine sa ma dau cu capul de pereti! Nu puteam eu sa stau in banca mea? Am primit un telefon de la o fata care credeam eu inainte k imi este prietena si i-am spus de aventura, si a fost mai mult k o amenintare cum k s-ar da de gol de ce am facut eu anul trecut de sarbatori. Fetelor, dk ati stii ce frica mi-e sa il pierd. Il iubesc atat de mult si cred k as murii dk as pierde un om ca el. Nu mai suport!!! La inceputul relatiei poate ca nu imi dadeam eu seama atat de bine ce om am langa mine, dar actual se dovedeste ca chiar sunt o fata norocoasa. Regret doar ce s-a intamplat atunci si nici nu stiu dk pe moment as fi procedat bine sau nu... k pana la urma ma lasasera singura k si cum chiar nu ii pasa de mine. Am mintea tulburata din cauza asta, si chiar nu ma gandesc sa ii marturisesc ce s-a intamplat Sunt sau nu vinovata? Cum sa fac? Ajutati-ma!!!

    0
    2

  • gloria pe 30 Iul 2008, 00:42
    invatat la prostii

    asa! incurajati lumea la mintit si furisat ca nu fac oricum destule tampenii pe cont propriu, tre sa ii mai invete si altcineva...auzi! nu trebuie sa te indragostesti da ala nou (si daca te indragostesti si defapt ala e the one?) sau sa ai remuscari! pai e normal sa ai remuscari si inainte si in timpu si dupa ce ai facut ceva RAU. a trada increderea cuiva si "a juca inafara terenului" e un lucru rau..remuscarile sunt firesti, indiferent de care a fost motivatia. prin definitie, "a insela" are o conotatie puternic negativa..n-ai cum sa o dai sa para ceva nevinovat si ai obligatia sa il tii la curent pe partener cu ceea ce se intampla in relatie. inselatul nu ti se intampla tie ci relatiei!

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod