Ce este micro-înșelatul?

Ce presupune înșelatul în 2018? Acest subiect a fost dezbătut tot mai des în ultima vreme, deoarece multe persoane aleg relațiile deschise, fiind de părere că infidelitatea nu rerezintă neapărat sfârșitul unei relații. Însă a aparut și micro-înșelatul.

Cum poate fi caracterizat micro-înșelatul?


Micro-înșelatul variază de la cuplu la cuplu, însă implică de cele mai multe ori o serie de flirturi ascunse. S-ar putea să te implici în micro-înșelat dacă te conectezi în secret cu o altă persoană în social media, dacă împărtășești glume private, dacă subestimezi seriozitatea relației tale cu partenerul sau dacă introduci numele sub un cod în telefonul tău. Nu există nicio îndoială că micro-înșelatul este prezent în viețile noastre și, probabil, mai des decât și-ar dori oamenii să creadă.
Deci cum poți trece prin procesul de micro-înșelat fără a-ți distruge relația?

Nu ești sigură dacă înșeli? Întreabă-te dacă te-ai purta la fel în momentul în care partenerul tău ar sta lângă tine. Orice s-ar întâmpla și nu este la fel ca în prezența partenerului, s-ar putea să reprezinte o problemă. 

Dacă ești tentată să micro-înșeli, gândește-te la valorile tale. Indiferent de cât de mic se simte actul înșelatului, gândește-te la ceea ce prețuieșți. Dacă prețuiești integritatea, respectul și loialitatea, acționează în conformitate cu aceste valori pe care le ai.
Chiar dacă micro-înșelatul poate duce la sentimente rănite, este în cele mai multe cazuri o infracțiune destul de minoră. Cu toții avem nevoie de libertatea de a avea prieteni și de a ne exprima îngrijorarea față de ei chiar și atunci când îi scrie cineva o urare partenerului. Totuși, dacă percepția asupra micro-înșelatului a partenerului te deranjează, nu ar trebui să eziți și să o aduci în discuție. Ar putea fi greu să îți dai seama exact ce te deranjează. Dar dacă există probleme, te vei simți respinsă sau deconectată de la relație.
Este probabil să te simți chiar și amenințată sau îngrijorată. Micro-înșelatul nu ar trebui să îți distrugă relația. Deci, dacă este vorba despre ceva ce face partenerul tău și te deranjează, fii deschisă și sinceră cu el în legătură cu asta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod