cat de mult sa stai pana cand te casatoresti nunta

Cât de mult să stai într-o relație până când te căsătorești

Uneori, pur și simplu știi că a sosit momentul, alteori este mai bine să aștepți un pic până când te căsătorești!
Un studiu a demonstrat că dacă aștepți o anumită perioadă de timp până să te căsătorești ar putea scădea probabilitatea de divorț. Mai exact, așteptarea a trei ani sau mai mult scade riscul de divorț cu 50%. Cu toate acestea, nu există un interval de timp exact de așteptare până când să te căsătorești care poate fi considerat drept rețeta perfectă pentru un mariaj de succes. Există cupluri care au așteptat mai puțin de trei ani și au avut același rezultat ca și cele care au așteptat cel puțin trei ani.


Așteptarea a trei ani sau mai mult scade riscul de divorț cu 50%!


Atunci când vine vorba de „momentul potrivit” pentru a te căsători cu partenerul, oamenii se lasă adesea ghidați de instinct și romantism. Dar, cercetătorii au descoperit că așteptarea unei anumite perioade de timp poate crește probabilitatea de a rămâne împreună pentru totdeauna.

Cercetătorii de la Universitatea Emory au examinat peste 3000 de persoane căsătorite recent sau anterior, cu privire la diferite aspecte ale nunților și căsătoriei lor, în general.

Studiul a găsit multe informații interesante, însă una dintre cele mai notabile constatări a fost corelația dintre durata perioadei de așteptare până la căsătorie și durata căsătoriei propriu-zise.


În comparație cu acele cupluri care au așteptat doar un an până să se căsătorească, cuplurile care au așteptat între unul și doi ani au avut un risc mai mic cu 20% să divorțeze. Atunci când aceste cupluri au fost comparate la rândul lor cu cele care au așteptat trei ani sau mai mulți până să se căsătorească, probabilitatea divorțului a scăzut cu aproximativ 50%.



Aceasta este o veste extraordinară pentru cuplul predominant, care, conform sondajelor recente, așteaptă aproape cinci ani înainte de a face marele pas. În plus, cunoașterea partenerului înainte de a te implica într-o relație cu el poate fi de mare ajutor, de asemenea. Cuplurile care pretindeau că se cunoșteau foarte bine atunci când s-au căsătorit au cu aproximativ 50% mai puține șanse să divorțeze decât alte cupluri.

În cele din urmă, doar tu și partenerul tău puteți decide când să faceți marele pas, dacă vă doriți acest lucru amândoi.
Desigur, să așteptați un timp pentru a vă cunoaște mai bine vă va aduce numai avantaje, dar dacă e ce trebuie, atunci nimic nu mai contează!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod