Cat de mult iti afecteaza relatia problemele zilnice?

A fi in cadrul unui cuplu este o stare pe care o persoana o resimte in felul ei propriu. Cuplul este un mediu de la care se asteapta sa existe o mare varietate de stari.
A fi in cadrul unui cuplu este o stare pe care o persoana o resimte in felul ei propriu. Cuplul este un mediu de la care se asteapta sa existe o mare varietate de stari. Plictiseala in cadrul unui cuplu este o stare care marcheaza un moment de criza, dar un criteriu este si impactul pe care aceste stari le au asupra ta.

In cadrul unui cuplu simti stari diferite, simti sentimente diferite, simti si dezamagire si furie si tandrete. Aceasta varietate este de asteptat de la un cuplu care are suficienta experienta lui "impreuna" si care se bucura de ceea ce se petrece in cadrul lui.

Cautarea placerii in cadrul lui sau in afara lui sunt indicative a ceea ce iti aduce cuplul tau. Pentru ca aceasta stare sa fie un indice este necesar sa nu existe o anumita problema care sa ecraneze ceea ce se intampla in mintea si sufletul tau. Daca exista probleme financiare, acestea blocheaza gandurile si sentimentele si produc o stare de neliniste prin care o persoana ecraneaza practic ceea ce exista cu adevarat.

Daca exista o soacra sau alte persoane care reprezinta principala ta preocupare, se produce aceeasi situatie - gandurile centrale sunt ocupate cu ceea ce se petrece. Astfel, apare necesitatea ca totul sa se produca in conformitate cu ceea ce simte ca prioritar o persoana.

Ce se produce in sufletul tau dincolo de ceea ce este prezent in gandul tau?


Faptul ca ceea ce gandesti este centrat pe o anumita problema constituie de multe ori o forma de a lua contact cu ceea ce se produce in cuplul tau pe plan emotional. Principalul rol al cuplului este de a produce o traire afectiva. Problemele economice, sociale sunt secundare. Cand aceste probleme devin principale, atunci este o intoarcere a rolului spre un altceva care difera de nevoile tale sufletesti.

Evident ne asteptam ca mai toate rolurile pe care le joci la un moment dat sa produca placere. Este o asteptare.

Un caz ipotetic

Ea are 21 ani, are un prieten. Parintii nu sunt de acord cu acest prieten si incearca sa exercite o presiune asupra ei pentru ca ea sa renunte la relatie. Este dependenta economic de parinti si "profesional" este studenta. O radiografie sumara a vietii ei arata cam asa. Sa vedem ce-i ocupa mintea:

  • "nu vreau sa-mi supar parintii",

  • "vreau sa fiu o buna studenta",

  • "ma gandesc la el si vreau sa fiu cu el".

  • Aceste ganduri le voi numi temeiuri. Aceste temeiuri sunt receptate intr-o mare varietate de ganduri. Astfel, "nu vreau sa-mi supar parintii" este o stratagema, o "mica minciuna" menita a masca intalnirile cu el. "Vreau sa fiu o buna studenta" devine o cautare si o preocupare fata de tot ceea ce are legatura cu scoala, cu proiectele, examenele, imaginea fata de profesori, prezenta ridicata la cursuri, etc. "Vreau sa fiu cu el" impune in gandirea persoanei o mare varietate de ganduri privitor la el, la ce face, la unde este, la cum se simte, etc.
     

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod