Care sunt etapele iubirii?

Multă lume este în căutarea unei iubiri care să dureze pentru toată viața. Căutăm iubirea care poate depăși toate greutățile.
Știm că aceasta există, pentru că avem ca exemple cupluri în vârstă. Cu toate acestea, mulți dintre noi par a experimenta despărțiri, pierderi și divorțuri în ciuda dorinței de a păstra ceva special pe termen lung. Iată etapele iubirii și motivul pentru care multe dintre acestea se opresc la pasul 3!

Etapele iubirii și motivul pentru care oamenii se opresc la punctul 3


1. Îndrăgostitul


Această etapă se referă la substanțele chimice din corpul nostru. Când te îndrăgostești de cineva, este vorba despre un proces care îți inundă corpul cu endorfină și dopamină.
Știința ne spune că îndrăgostitul are aceeași reacție în creierul nostru ca la cocaină. Totul este minunat în această etapă. Există chimia, atracția și promisiunile că iubirea va dura pentru totdeauna.

2. Începutul vieții de cuplu


Acesta este un moment de întărire a legăturii și de învățare a mai multor lucruri despre celălalt. Este etapa în care ne simțim iubiți și fericiți. Dispare singularitatea și "eu" se transformă în "noi".

3. Deziluzia


Aceasta este etapa în care majoritatea relațiilor iau sfârșit. Atunci când lucrurile încep să fie mai rele, ne dăm seama că partenerul nostru nu este perfect.
Începem să credem că nu este ceea ce ne-am dorit și ne simțim mai puțin iubiți, chiar vrem să renunțăm la relație. Nu mai există atât de multă intimitate ca înainte, pentru că nu mai există conexiunea aceea puternică.

4. Crearea iubirii adevărate


Cei mai mulți oameni se opresc la etapa a 3-a, deoarece cred că este sfârșitul. Probabil sunt de părere că acea conexiune a fost pierdută și nu mai poate fi recuperată. Dar relațiile sunt complexe și necesită mult efort. În acest stadiu, cuplurile ajung la nucleul a ceea ce provoacă acele conflicte și încep să se înțeleagă din ce în ce mai bine.

5. Schimbarea lumii în 2


Dacă un cuplu își poate rezolva problemele, atunci acea putere poate fi folosită pentru a schimba lumea în bine.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod