Care este diferența dintre iubire și obsesie?

Cu ceva vreme în urmă, v-am transmis un îndemn de a-mi scrie situațiile dificile pe care le experimentați în relațiile de iubire. Știu că foarte multe femei se confruntă cu probleme, însă puține vorbesc deschis despre asta, iar și mai puține caută sprijin.

De aceea, încerc să ajut chiar și prin intermediul articolelor sau prin răspunsul la mesaje. Chiar dacă un articol nu rezolvă în profunzime o astfel de situație este un început bun spre a clarifica o stare cu totul nedorită în viața femeilor.

Iată un astfel de mesaj primit de curând:

Violeta Moisă este Life & Relationship Coach, expert în relații, dezvoltare personală și feminitate, absolventă a Şcolii de Relationship Coaching
Bună!
Am văzut îndemnul tău de a-mi scrie povestea mea de dragoste și am hotărat să dau frâu liber gândurilor mele. Acum un an, am început să mă întâlnesc cu un bărbat doar pentru a întreține relații intime. Doar că, relația pur fizică dintre noi a dus și la apariția sentimentelor. Fără să ne dăm seama, după vreo 2 luni am ajuns să ne spunem 'te iubesc'. Pe moment totul părea în regulă, amândoi eram fără obligații, credeam eu, petreceam destul de mult timp împreună, la un moment dat am avut chiar o discuție să ne mutăm împreună. Lunile au trecut, nu ne-am mai mutat împreună, iar eu a trebuit să mă mut în alt oraș. Cum era de așteptat, am început să ne vedem mai rar, dar sentimentele dintre noi au rămas la fel de puternice. După aproximativ 9 luni de relație, el a trebuit să plece în altă țară pentru câteva săptămâni. În perioada aia eu am devenit suspicioasă și am pus pe cineva să-l verifice. Atunci am aflat că bărbatul cu care îmi făcusem planuri de viitor, în care îmi pusesem toată încrederea, și căruia mă dăruisem cu toată ființa mea, acel bărbat era căsătorit și cu un copil abia născut.

Nu știu dacă are rost să explic ce am simțit în momentul acela, cred că doar D-zeu mai știe, fiindcă eu am încercat să uit durerea aceea sfâșietoare și gândurile ce nu imi dădeau pace nici o secundă.

După cateva zile am reînceput să vorbim, nu știu ce m-a împins de la spate să reiau legătura cu el, eu cred că iubirea ce încă o simțeam. Ne-am apropiat iar, aveam discuții în care el imi spunea că ar vrea să divorțeze ca să fie cu mine, însă cerea tot mai mult timp, trecea o lună, spunea că mai are nevoie de 2 și tot așa. Până am ajuns în punctul în care am spus STOP.

violeta-mois
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod