Când te strâng pantofii, nu te forța să zâmbești!


Și totuși, ce faci, cum te ridici după o înfrângere, după o suferință? Pentru că nu îți ajută să rămâi acolo jos, dar ca renașterea să fie autentică, este nevoie să înveți ceva de aici. Iată câțiva pași pe care ii văd necesari pentru a te feri de «bătături sufletești» viitoare:

1. Nu iți nega starea, nu o diminua și nu te forța să crezi că totul este OK, când de fapt nu este.
2. Încearcă să înțelegi în primul rând ce simti: furie, frustrare, teamă, vulnerabilitate sau slăbiciune. Ce se ascunde sub această stare?
3. Întreabă-te ce nevoie esențială nu ți-a fost îndeplinită în momentul crizei sau al despărțirii.
4. Fă-ți o imagine clară a relației pe care o dorești în viitor. Caută acea relație, nu orice relație, nu orice bărbat care este dispus să îți ofere un dram de atenție.
5. Începe să spui NU situațiilor incomode din viața ta. Nu iți propune să schimbi totul de la o zi la alta, dar așează pe hârtie tot ce ai vrea să schimbi, tot ceea ce nu te reprezintă. Începe cu un singur pas și apoi fă-l pe următorul.
6. Nu te învinovăți pentru experiențele dureroase. Nu te pedepsi că ai ajuns în acea stare. Vezi ce poți lua util din acea situație, învață lecția și dă-ți voie să vrei și să speri la mai mult.
7. Învață să te cunoști mai mult, să știi exact cine ești, care îți sunt punctele forte, care îți sunt slăbiciunile și nevoile. Îmbrățisează-le pe toate și accepta-le ca fiind ale tale.
8. Fă-ți o promisiune fermă că de astăzi, de acum, tu vei deveni cea mai importantă persoană pentru tine. Acordă-ți atenție și ascultă-ți glasul interior în ceea ce privește nevoile tale emoționale, sociale, personale.


Deși pare o atitudine egoistă, iubirea de sine este exact contrariul. În momentul în care vei accepta cine ești, vei iubi persoana pe care o vezi în oglindă în fiecare dimineață, vei vedea că cei din jurul tău vor face la fel.

Într-o lume în care măștile sunt la rang de valoare, cea mai puternică armă de atracție și seducție rămâne în continuare autenticitatea!

Lasă-ți feminitatea să strălucească,
Violeta

Mai multe articole de acelaşi autor pe academiadefeminitate.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod