Când te strâng pantofii, nu te forța să zâmbești!

Scenariul acesta îi este cunoscut fiecărei femei, cu siguranță. Petrecerea mult așteptată, rochia perfectă, seara în care dorești să strălucești și, în sfârșit, pantofii aceia minunați, pe care îi luasei de multă vreme, văd acum lumina zilei.

Te uiți în oglindă, zâmbești, totul e perfect. Este și EL în peisaj, în seara asta îl vei cuceri definitiv, totul va ieși așa cum iți dorești. Doar că, la scurt timp după ce ajungi la petrecere, realizezi că pantofii îți mușcă parcă la propriu din picior. Nu te mai poți mișca de durere. Încerci un plasture... nicio schimbare. Doare! Atât de tare că ai lăsa totul doar ca sa poți fi desculță câteva minute, să respiri, să îți simți picioarele eliberate.

Violeta Moisă este Life & Relationship Coach, expert în relații, dezvoltare personală și feminitate, absolventă a Şcolii de Relationship Coaching
Și cu toate astea, nu renunți! Pentru că trebuie să fie seara perfectă, iar tu ești o învingătoare, trebuie să iți atingi scopul propus. Dansezi mai departe, forțezi zâmbete pentru că nu vezi altă cale. Așa-i că nici nu ți-ai imagina să renunți, să te descalți, să arunci pantofii cei noi și să te bucuri de confortul de după strânsoarea lor de menghină?

Cât de mult aplici povestea asta în atâtea alte aspecte ale vieții? În relația cu iubitul tău, în societate, cu prieteni care nu sunt alături de tine așa cum ai dori, în slujbe care nu te împlinesc. Pentru că nu vezi o altă cale, decât să porți în continuare pantofii strâmți ai aparenței și să zâmbești. Este o normă, aproape.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod