Când încerci din răsputeri să rămâi într-o relație, nu e iubire, ci frică

Relațiile sunt dificile în societatea în care trăim. Este ca și cum ai merge pe un câmp minat, încercând să descoperi fericirea. Odată ce oamenii își găsesc partenerii perfecți, își doresc ca relația să dureze. Chiar dacă trebuie să tolereze anumite probleme în relație, aceștia se conving că relația va fi mai bună în viitor. Însă iată de ce nu ar trebui să încerci din răsputeri să rămâi într-o relație!

De ce nu ar trebui să încerci din răsputeri să rămâi într-o relație?


Nimeni nu vrea să fie trist. Dar de ce aleg atât de mulți oameni să rămână într-o relație nefericită, chiar dacă o consideră greșită? Gândește-te la viața ta înainte de a intra într-o relație! Gândește-te cum merg lucrurile, cât de fericit ești și cât de liber te simți. După care te întâlnești și te îndrăgostești de o persoană. Iar lucrurile se schimbă.

Totul merge perfect la început.
Formați o relație strânsă și puneți toate lucrurile pe care le aveți în comun într-o cutie. Dar apoi lucrurile încep să se schimbe din varii motive. Oamenii suferă din cauza tristeții, depresiei și ajung să trăiască o viață neîmplinită, deoarece este convenabil și le este frică să părăsească relația. Aceștia vor raționaliza statul în relație. Poate că au copii împreună sau multe amintiri comune. Poate că au fost împreună timp de mulți ani și au investit mult în construirea relației și nu vor să piardă tot ce au construit.
Au impresia că pot face relația să meargă, încercând să remedieze problemele. Simt că nu au încercat destul și că relațiile sunt grele.

Oamenii sunt ființe cărora le place comoditatea. Odată ce găsești ceva care funcționează și care te face să te simți confortabil, te lupți să păstrezi acel lucru. Iar pentru majoritatea oamenilor este mai ușor să rămână. Problema este că acest lucru blochează oamenii din a vedea ce se întâmplă cu adevărat în interiorul și în afara relației lor.

În timp ce unele motive, cum ar fi copiii, sunt legitime pentru menținerea relației, oamenii ar trebui să facă o evaluare mai profundă pentru a determina motivele adevărate pentru care își doresc să rămână într-o relație.
Dacă oamenii se gândesc doar la efortul depus pentru construirea unei relații, toate amintirile, emoțiile și lucrurile împărtășite de-a lungul timpului, își sacrifică oportunitatea de a fi fericiți. Oamenilor le este frică să renunțe la o relație în care au investit multe resurse, chiar dacă aceasta merge prost.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod