Cand el nu spune DA! relatiei

Sunteti de ceva vreme impreuna si ai inceput sa tii la el. Dar ce folos daca el nu se lasa atras in relatie? Inca nu are o periuta de dinti acasa la tine iar cand afla vesti...

Sunteti de ceva vreme impreuna si ai inceput sa tii la el. Dar ce folos daca el nu se lasa atras in relatie? Inca nu are o periuta de dinti acasa la tine iar cand afla vesti despre prieteni care se casatoresc, face pur si simplu alergie. Ai cinci posibilitati!

Testeaza-l!
Vrei sa afli care sunt intentiile lui? Retrage-te si renunta la gradul de implicare cu care ai fost obisnuita sa tratezi legatura voastra. Nu ii raspunde la telefoane, iesi cu prietenii in oras si chiar invita acasa la tine un amic. Transmite-i clar ca viata ta va continua, si inca la modul fericit, si fara el.

Parerea specialistului? Dr. Odette Dimitriu, psihoterapeut specializat in psihoterapie de relaxare si hipnoza (cabinet Cormay, strada Clucerului, nr.42, tel. 093 686 272) te sfatuieste:
"Daca nu exista scanteia intre voi doi, mai bine ai puterea de a renunta la el. Relatiile cu istorie lunga sunt bazate pe acea scanteie care presupune in primul rand o comunicare autentica intre voi doi. Aceasta comunicare implica atat un nivel emotional, cat si unul intelectual.

Cele doua paliere ar putea sa ofere solutia fericirii in cuplu. Si nu uita, cuplul ideal este un intreg, tu esti o parte din el, iar el este o parte din tine! Cu alte cuvinte, functionati impreuna si nu separat".

Vorbiti despre sex!
Plictiseala din asternut poate constitui unul dintre motivele pentru care el nu se angajeaza prea mult. Probabil crede ca daca viata sexuala nu este excelenta acum, nu va fi niciodata. De aceea, este crucial pentru voi sa comunicati pe aceasta tema si sa incercati sa rezolvati problemle. Nu uita ca trebuie sa va concentrati asupra a ceea ce va place, nu a ceea ce nu reusiti sa obtineti unul de la celalalt.

"Este bine sa abordezi deschis cu partenerul tau aspecte legate de viata voastra sexuala. Important insa este sa stii cum sa deschizi aceste discutii ... De pilda, ai putea fi perceputa ca fiind o femeie mult prea dezinhibata comparativ cu el sau, mai rau, nemultumita de performantele lui sexuale. Iti pot sugera o varianta: incepe discutia prin punctarea aspectelor pozitive ale relatiei voastre, dupa care poti sa-ti exprimi propria nemultumire sau insatisfactie legata de viata voastra sexuala.

Incearca sa iti exprimi cat mai clar si fara ambiguitati propriile puncte de vedere. Nu trebuie sa fii inteleasa gresit! In acelasi timp, nu fi opaca la mesajele venite din partea lui. Si nu uita, incearca sa vezi lucrurile si din punctul de vedere al partenerului tau. S-ar putea ca si el sa aiba la randul lui niste frustrari acumulate in relatia voastra! Important este sa comunicati!", mai spune psihoterapeutul.

Putin timp de gandire!
Testeaza-i nivelul de maturitate, raspunzandu-ti singura la mai multe intrebari. Castiga suficient cat sa se intretina singur? Isi pastreaza locuinta curata (cat o face un burlac)? Gateste vreodata? E responsabil? A fost razgaiat in relatia anterioara?
Dr. Odette Dimitriu afirma: "de cele mai multe ori, femeile aplica mai greu aceasta metoda, iar nivelul de maturitate al unui barbat este destul de greu de testat. Mai ales in cazul in care il iubesti cu adevarat. Dragostea este oarba, nu?".

Fa-l sa aleaga!
Poate ca nu e gata sa ofere mai mult pentru ca inca se mai gandeste la "fosta".
E furios cand ii pomeneste numele? Sau vorbesc ore intregi la telefon si se intalnesc destul de des? Ar putea fi cateva indicii. "Este bine ca el sa ia o decizie si sa nu amane acest lucru. Nu uita insa ca tu poti doar sa-i oferi contextul de a lua o hotarare in ceea ce va priveste. El si numai el este cel care trebuie sa se decida daca este cazul sa puna capat unei foste relatii. Nu-l forta prea tare, barbatilor nu le place sa fie presati! Decizia ar trebui sa-i apartina in exclusivitate si orice intruziune in fosta lui viata amoroasa poate fi de rau augur pentru viitorul relatiei voastre", este de parere specialistul.

Urmareste-i comportamentul!
Unii barbati nu simt nevoia unui angajament in vietile lor, indiferent cat de multe prietene au avut inainte. Motivul? Frica de intimitate, teama ca odata ce il vei cunoaste, nu iti va mai placea. Din pacate, acestia sunt barbatii care lasa in urma lor inimi frante.

"Nu este neaparat nevoie sa parasesti un barbat care se teme de intimitate", mai spune dr.
Dimitriu. "Daca vrei sa-ti salvezi propria relatie, sfatul meu ar fi sa-i sugerezi sa apeleze la serviciile unui cabinet de psihoterapie. In acest cadru se poate afla cauza care genereaza teama de intimitate a partenerului tau. De pilda, aceasta ar putea fi generata de o educatie mult prea rigida pe care a primit-o in copilarie din partea parintilor, de o mama hiperautoritara sau un tata despotic sau dimpotriva de o mama excesiv de sensibila si supusa si de un tata slab si submisiv. Pot fi o multitudine de cauze, important este sa fie descoperite pentru ca teama de intimitate a partenerului tau sa dispara. Mult succes in relatia voastra!".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod