Barbatii si tineretea tarzie

Sa ii condamnam, sa ii iubim sau sa renuntam la ei?
De fiecare data cand vorbesc despre relatii de dragoste am un gol in stomac, fie din cauza amintirilor frumoase pe care le am, fie din cauza deziluziilor. Dar parca acel gol se adanceste atunci cand in minte imi vin istorisirile prietenelor sau propriile trairi pline de tristete. Poate asa suntem noi, femeile, dramatizam fiecare suflu, fiecare pala de vant care ne atinge, ne face mai slabe si mai indragostite de fiecare clipa traita alaturi de el, de barbatul pe care il iubim.

Monica imi povesteste cea mai recenta experienta a ei, care nu este deloc placuta. A intalnit un "barbat-copil" de 32 de ani: "Nu am avut niciodata o relatie cu un barbat mai mare decat mine.
De fiecare data se intampla, fara sa vreau, sa fie ori de aceeasi varsta cu mine, ori mai mic.

Am avut o relatie cu cineva care era cu 5 ani mai mic decat mine, dar nu am simtit nicio clipa diferenta de varsta. Era matur in gandire, mai mult decat as putea fi eu vreodata. Pot spune ca era si este un barbat in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca intotdeauna a stiut ce vrea si era foarte hotarat in ceea ce facea".


"Asta da atu!", dupa cum imi spunea si Monica, de fiecare data cand ne vedeam. Cei doi se intelegeau perfect, se completau, iar acel barbat, mai mic decat ea cu 5 ani, era cel care o aducea pe Monica cu picioarele pe pamant atunci cand ea visa mult prea mult.
Dintr-o prostie pe care nu si-o va ierta vreodata, s-a despartit de el.

Acum cateva luni a intalnit pe altcineva, un "barbat" de 32 de ani. "E mult spus 'barbat', pentru ca era si este foarte confuz si infantil (asta nu e un compliment, din pacate). Nu am gandit vreodata ca un individ mai in varsta decat mine poate fi atat de imatur in gandire si sentimente. Aceasta experienta m-a facut sa imi dau seama ca varsta si maturitatea nu au nimic in comun", spune Monica.

"Vreau sa imi traiesc tineretea"


Relatia lor parea sa mearga foarte bine: aveau multe in comun (poate prea multe), era o placere sa faca lucruri impreuna, sa fie impreuna oriunde si oricand, pana cand Monica dadea startul unei discutii mai serioase: "Eu, ca o naiva, am crezut ca formam un cuplu, pentru ceea ce faceam impreuna asta denota. Nici nu am gandit vreodata altfel.
In schimb, acel 'barbat' se declara confuz in sentimente, nu pentru ca ar avea pe altcineva, ci pur si simplu, fara vreun motiv anume. Aaaa... mi-a spus ca nu exista acel 'feeling'".


Un alt barbat care nu stia ce vrea de la viata, de la o relatie... Nu era primul pe care Monica il intalnise intr-o perioada atat de scurta, dar era primul de 32 de ani care nu stia ce isi doreste. "Nu am crezut niciodata ca voi intalni astfel de specimene. Am auzit ca barbatii sunt niste copii, dar nici chiar asa. Mi-a spus ca noi doi avem o 'relatie speciala', care de fapt nu era nicio relatie, poate doar in capul meu...
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Arisia pe 10 Sep 2009, 23:01
    tinerete tarzie

    se numeste pierdere de timp, sentimenet si valoare personala...nu vreau sa fiu rea..dar ei nu au nimic de pierdut din tot acest scenariu...ci femeile de langa ei...face-ti ceva sa va fie bine, caci altfel o sa observati cum nimic nu se schimba...un tratament drastica aplicat lor,poate :sa-i trzeasca sau sa va scape,,succes!!!

    0
    0

  • miha pe 8 Sep 2009, 13:21
    tinerete tarzie

    dar ce ziceti de unul care a fost insurat de 3 ori iar acum e a patra oara (cu mine) si dupa un an de casnicie s-a trezit ca nu ma mai vrea. E total schimbat si mai are si 47 de ani (eu am 44). Nu pot sa cred cum nu am vazut ce fel de om e.

    0
    0

  • mihaela pe 7 Sep 2009, 22:18
    tinerete tarzie

    Si eu ma patit-o de curand cu sotul meu care abia a implinit 38 de ani.Spune ca nu se poate decide cu care dintre noi sa ramana.Eu fiind sotia lui de 13 ani si pe cealalta a cunoscut-o pe internet(pierdere de timp) acum 4 luni in urma.E poveste lunga,dar in momentul de fata pe mine si pe fetita noastra de 10 ani ne lasa singure in fiecare zi si sta ore in sir la cealalta.Suferim ingrozitor si nu stiu cat mai pot indura.

    0
    0

  • dinela pe 4 Sep 2009, 13:10
    Barbatii si tineretea tarzie

    Si eu am crezut la inceput ca este vorba de barbati la "varsta critica" . Eram chiar curioasa pentru ca eu am avut in fata cazul parintilor mei, a tatalui meu care la 55 de ani s-a hotarat sa-si traiasca viata gasindu-si o femeie cu mult mai tanara, cu un an mai "batrana" propeia fiica. E atat de trist sa vezi o familie destramata, sa-ti vezi tatal, un om matur, un om implinit (credeam noi) din toate punctele de vedere ajuns la stadiul de marioneta intr-o piesa de prost gust. Am suferit si noi si el.

    0
    0

  • zambiluta pe 3 Sep 2009, 16:15
    tinerete tarzie?!

    Dragele mele ,nu sunt de acord cu genul asta de comportament nici la femei si nici la barbati,dar la 32 de ani e chiar tanar ce sa mai zic de cel de 22! Cand am citit titlul articolului, am crezut ca se refera la" tineretea tarzie" de pe la 50 de ani!Si sa stiti ca atat femeile cat si barbatii care au avut de suferit de pe urma unor relatii se "leaga" foarte greu.

    0
    0

  • Cri pe 3 Sep 2009, 03:56
    Mda

    As vrea sa pot si eu sa pot sa renunt doar ca la mine situatia e mai complicata. Am fost 2 ani impreuna m-a cerut de logodnica am acceptat s-a razgandit am zis ca oricum era prea devreme iar de ceva timp incoace l-a apucat si pe el tineretea tarzie (el are 22 eu 19) si vrea sa isi traiasca viata dar nu poate nici fara mine....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod